Sanatorium "Revita"Muszyna

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Sanatorium "Revita"Muszyna

Post autor: forumowicz »

Witam :)
Właśnie wróciłem z Muszyny i podzielę się swoimi wrażeniami .
Revita położona na niewielkim wzgórzu to budynek pamiętający starsze czasy ale dla kogoś kto nie wymaga super warunków jest miejscem odpowiednim .Pokoje w zasadzie o jednym standardzie z łazienkami 1i 2 osobowe ,studia 2+2 z niewielkim aneksem kuchennym każdy oczywiście z własną łazienką .Czajniki i lodówki na każdym piętrze w małych kuchenkach .
Z paroma wyjątkami na ostatnim piętrze wszystkie pokoje z balkonami ,jedne z widokiem na park ,ścieżkę zdrowia i panoramę Muszyny ,drugie skierowane na las .
W pokojach telewizor ,radio ,fotele ,ręcznik ,pościel zmieniana co tydzień ale na życzenie bez problemu częściej .Personel w całości bardzo sympatyczny i życzliwy .W zasadzie nie ma wieczornych kontroli ,trzeba być w budynku o 22 ale udało się nam załatwić również bez problemu póżniejszy powrót.Wyżywienie smaczne ,ilości może nie takie duże ale da się wytrzymać .Jeśli głód dopisuje można znależć w miasteczku knajpki z smaczymi potrawami .W budynku jest kawiarenka ale niestety na ten moment nieczynna .Chodziliśmy do Korony i restauracji Zaporadzie którą szczególnie polecam ,tak że z potańcówkami problemu nie ma :)
A sama Muszyna dla mnie mnie rewelacyjna ze słynnymi już ogrodami zmysłów ,wspaniałym widokiem z góry zamkowej ,ścieżkami w lasach ,dużą ilością ścieżek zdrowia i spokojem dla tych którzy go cenią .
I oczywiście Kawiarnia Szarotka w rynku z niesamowitym klimatem dawnych czasów i przepysznymi wyrobami cukierniczymi .
Dla mnie wyjazd udany w 100% tym bardziej że ekipa którą mieliśmy nie zdarza się zawsze tak zgrana i wesoła.
Dla kogoś o podobnych jak moje potrzebach mogę z czystym sumieniem polecić to miejsce :)
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Re: Sanatorium "Revita"Muszyna

Post autor: Bozena321 »

Witam :-) 1,5 roku temu byłam w Revicie. Czyli zmieniło się, bo kontrole były o 22. Co do czystości miałam wiele zastrzeżeń i pościel miałam podartą-nie zmieniano przez trzy tygodnie. Widok z góry Baszta cudowny :D z Malnika również i Szarotka-tam jest klimat i te ciasta przepyszne :D :D :D
forumowicz

Ja przynajmniej nie słyszałem od tych co teraz byli żadnych skarg ,na pewno potrzebne są tam jeszcze małe zmiany choćby łóżka ,bo nie we wszystkich pokojach są wymienione i zbyt niskie ale jak to nie raz tutaj mówimy to my tworzymy klimat i atmosferę i dla mnie to jest najważniejsze :) Pozdrawiam :kwiat:
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: hala5102 »

janusz63 pisze: "Witam :)...Właśnie wróciłem z Muszyny i podzielę się swoimi wrażeniami...A sama Muszyna dla mnie mnie rewelacyjna ze słynnymi już ogrodami zmysłów ,wspaniałym widokiem z góry zamkowej ,ścieżkami w lasach ,dużą ilością ścieżek zdrowia i spokojem dla tych którzy go cenią .
I oczywiście Kawiarnia Szarotka w rynku z niesamowitym klimatem dawnych czasów i przepysznymi wyrobami cukierniczymi...Pozdrawiam..."
Zapomniałeś o przepięknym OGRODZIE BIBLIJNYM usytuowanym przy kościele :)
forumowicz

Sorki za przeoczenie :kwiat: faktycznie zapomniałem a jest oczywiście godny uwagi ,byłem tam oczywiście i oprowadzała nas z komentarzem przewodniczka a największe wrażenie robi chyba postać ojca i syna marnotrawnego ,oczy ojca są niesamowite zaglądają do głębi :kwiat:

Obrazek
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: hala5102 »

Otwarcie "Ogrodu Biblijnego" odbyło się w ub. roku w czerwcu, kiedy przebywałam na turnusie w "Koronie". Oczywiście byłam na uroczystości ich otwarcia. Koncepcją ich utworzenia byłam zaskoczona i zachwycona. Spacerując, poznajemy biblię w zupełnie inny sposób. Super!
ODPOWIEDZ