Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Aga01
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2013 18:48

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: Aga01 »

Margot
czytałam o Równicy i tak zrobię jak radzisz. Życzę Ci udanego pobytu w Krynicy jak wrócisz napisz opinię, może ja następnym razem też poproszę o Krynicę bo tam jest przepięknie.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Dzięki :) już ja się postaram o udany pobyt ;) ;) ;)
A będę opisywać na bieżąco w miarę możliwości związanych z czasem wolnym ;)
Trzymam kciuki za Ciebie i też napisz jak poszło :)
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: mercedes »

witam -czy nie bedac rencista ,ani na zwolnieniu lekarskim ani rechabilitacyjnym po prostu po wypadku i jednorazowym pobycie w sanatorium z ZUS besposrednio po wypadku 5 lat temu moge zlozyc podanie do zus o przyddzial i czy mam szanse na otrzymanie skierowania - pozdrawiam
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Tak spojrzałam na mapkę sanatoriów z ZUS na rok 2013 i nie wiem czy to prawda że są tylko 3 sanatoria w Polsce gdzie rehabilitują drogi oddechowe ?
Aga01
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 kwie 2013 18:48

Post autor: Aga01 »

Byłam wczoraj na komisji ZUS i dostałam skierowanie do sanatorium. Pan doktor był bardzo miły, pani przydzielająca trochę mniej, ale jestem ogólnie zadowolona. Przyznam, że trochę się obawiałam. Dostałam skierowanie do Amer-Pol w Polańczyku od 18 lipca 2013, z terminu jestem bardzo zadowolona, a Polańczyka i ośrodka nie znam i jest niewiele opinii. Jeżeli ktoś był ostatnio byłabym wdzięczna za relacje nt. zabiegów, standardu pokoi itd. Strona internetowa wygląda zachęcająco ale to tylko reklama.
Bozena2
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2012 08:07

Post autor: Bozena2 »

witaj mercedes. oczywiście że możesz, składaj skierowanie do ZUS i na pewno wyjedziesz.Bożena
ona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2012 22:00

Post autor: ona50 »

Witam. Chciałabym się dowiedzieć jakie dokumenty należy złożyć do ZUS celem otrzymania skierowania na wyjazd z prewencji rentowej. Jestem z mazowieckiego. Byłam w piątek w oddziale zus-u i powiedziano mi, że składa się tylko wniosek z dokumentacją lekarską. A na stronie internetowej czytałam, że trzeba dołączyć zaświadczenie z pracy i wywiad zawodowy....
no i nie wiem czy pani źle powiedziała czy na stronie źle odczytałam. Proszę o informację.Danka.
Bozena2
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2012 08:07

Post autor: Bozena2 »

witam.bylam na komisji ZUS w lutym br. i oprócz wyników badań nie trzeba żadnych zaświadczeń ani dokumentów z zakladu pracy.pozdrawiam
ona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2012 22:00

Post autor: ona50 »

Bozena2 pisze:witam.bylam na komisji ZUS w lutym br. i oprócz wyników badań nie trzeba żadnych zaświadczeń ani dokumentów z zakladu pracy.pozdrawiam
Dzięki za informację, jutro spokojnie składam.
cieszyn
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 10:08
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: cieszyn »

do ZUS`u zaniosłem tylko skierowanie a na komisje wszelkie wypisy ze szpitali oraz zdjecia rtg
ODPOWIEDZ