Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Wienia »

Andr+58 tylko ten nadmorski zwrot proponowano Bogutce,która nad morzem mieszka i niekoniecznie była uradowana, tak jak ja z tej Krynicy..Gdyby była mozliwość zamiany...Gratuluję szczęscia w wydzwanianiu o zwroty. Wy pewnie jesteście szczęśliwi,że Krynica. :) :kwiat:
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2013 11:53
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: andr58 »

Tak masz rację z zadowolenia .Żona też chciała jechać nad morze ale z tej Krynicy też jest zadowolona.Dla nas to i w góry i nad morze to wszędzie pasuje choć w moim przypadku z układem krążenia to bardziej wolę północne rejony kraju,choć byłem też już w górach.Rozumiem Bogutkę bo jej się może na pewno znudziło :lol: :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Zgodnie z obliczeniami mojego funduszu w dniu przyznania nr ,miałam jechać w maju-czerwcu 2016 i wtedy gdybym jechała nie byłoby problemów.Wybrałabym urlop zanim mi go narzucono.
Podobnie jak Wienia próbowałam dzwonić o zwroty ,ale zrezygnowałam.
Co dnia ta sama odpowiedź: z pani profilu leczenia nic nie mamy.Dostajemy po kilka skierowań na miesiąc dlatego i zwrotów nie ma.
Raz tylko były 3 propozycje -ale odmówiłam z powodu braku możliwości wyjazdu .Wyjazd był za szybko w stosunku do moich możliwości urlopowych.
Teraz pozostaje mi czekać na skierowanie i odesłać go z powrotem, z prośbą o przesunięcie wyjazdu do czasu ,aż znów uzyskam wypracowany urlop wypoczynkowy.
Uwzględnią jak dołączę pismo od pracodawcy kiedy będę mogła pojechać.
Dlatego pojadę rok później. :( :( :(
Gdybym mogła zmienić profil leczenia ? to o zwroty nie byłoby problemów.
Pierwszy raz byłam w 2013 roku a drugi wyjazd ? :o
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

andr58 pisze:Tak masz rację z zadowolenia .Żona też chciała jechać nad morze ale z tej Krynicy też jest zadowolona.Dla nas to i w góry i nad morze to wszędzie pasuje choć w moim przypadku z układem krążenia to bardziej wolę północne rejony kraju,choć byłem też już w górach.Rozumiem Bogutkę bo jej się może na pewno znudziło :lol: :kwiat:
Morze nie nudzi sie nigdy, jest wspaniałe o każdej porze roku .... a za górami tęsknię, kocham po nich wędrować no i zmiana klimatu potrzebna (tez mam układ krążenia ale jakoś mi to nie wadzi zupełnie)
Pozdrawiam
Bogutka
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Stokrotko ubolewam razem z Tobą nad trudnością w pogodzeniu planów co do nas NFZ i naszej pracy - jakoś wszyscy rzucają nam kłody pod nogi. Zawsze drżę i stresuje się, czy uda się tym razem pogodzić propozycje NFZ z możliwościami urlopowymi.
Kurcze, czy na pewno nic nie da się zrobić?
Bogutka
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Wieniu, szkoda, że Ci się nie udało :( Ja też pod koniec lipca zaczynam dzwonić o zwroty :roll: Potrzebuję coś złapać na sierpień, a najlepiej, żeby to były 2 miejsca. W naszym funduszu niestety nie pomogła ani gorąca prośba , ani dołączone zaświadczenie, podbite przez dyrektora, że nie ma możliwości wzięcia urlopu w terminie innym jak lipiec- sierpień. Jedyny plus, że można dzwonić o zwroty mając skierowanie w domu. Życzę powodzenia wszystkim dzwoniącym o zwroty :kwiat:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nikt aktualnie nie dzwoni po zwroty ..... cisza
Bogutka
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Bogutka 5 ,mój czas dzwonienia o zwroty
minął .Teraz muszę uzbroić się w cierpliwość i...... oby do wiosny :shock:
malopolanka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 01 lip 2016 09:21
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: malopolanka »

Zaczęłam dzwonić o zwroty- były 2 sanatoria, Polańczyk i Krynica, ale żadne do mojego profilu:(
Nie odpuszczam i liczę na szczęście:)
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Witamy na forum krajankę małopolankę :) :kwiat:
Życzę Ci dużo szczęścia i oby się udało dostać to o czym marzysz :D .Ja męczyłam się miesiąc,ale bez powodzenia nie było tego co chciałam ,albo jak już coś się trafiło to profil nie ten.Dopiero pod koniec miesiąca znowu spróbuję o ile wczesniej nie ukaże się przydział w przeglądarce.
Prosimy o relacje może ktoś też skorzysta.Pozdrawiam też Małopolanka. :kwiat:
A jak daleko jesteś w kolejce :?:
ODPOWIEDZ