HANYSY SE TU GODAJOM

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Re: HANYSY SE TU GODAJOM

Post autor: stokrotka »

cierpliwa ! :lol: :lol: :lol: tak to je ,jak klara się dziwuje to ślipia na wierch wylazują co by na kolcoku życiom :?: abo rzyciom :?: siedła :lol: :lol: a nieskoro i gymba rozwarła :lol: :lol:
My pszajemy wszyćkim ,bo my som Hanysy, a jak Ktosik czego nie pojmuje do do googla se wpisuje i wszyćko wi pra?
Hetny pisoł i pisoł ,a jak se frelki we swoje grabie godka wzieny to łon się stracił :evil:
Trzymejcie się i "nasi" i "łobcy" a czytejcie gibko nasze szkryflanie :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

A ja do wujcia nie zaglądam a i tak rozumiem co piszecie.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

chetny ! :lol: :lol: :lol: a czamu ni mosz inkszych w befyju -prawie kożdo frelka mo w taszce i we byfyju .Jak się straci jedne to sie mo drugie.
Ciebie kotloków żol :o :lol: :lol: co by se inksze obsztalować . :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Bo czeba wiedzieć kaj sznupać. Jakby sznupoł we bifyju abo w taśce u frelki, to by już downo znoloz :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Chetny, bo w taśce u frelki znojdziesz wszystko, ino niy porzondek :o A we bifyju nawet szolki :) i talyrze.
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 sty 2015 00:03
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: +alicja+ »

torebka musi byc i wszystko w niej tez musi byc :lol: :lol: :lol: nie inaczej, kazda potwierdzi :!: ;)

:lol:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jezderkusie ! wiela jo miała dzisiej roboty.Najprzódzi szłach na torg, co by kupić czorne jagódki na sok.Biołych i czerwonych u nas nie radzi .Wieprzki tyż kwasiorstwo , tych co nie som czerwone nie wezmą do gymby.Kumpoty nie robia .Kiej bajtle były bajtlami, we pewnicy miałach mocka krauzów.I wieprzki i pozimki i cześnie ,augustki i wiela imkszych .Teroski ino we kartonach soki piją.
Inksze czasy nastały.
Jakżech przyniesła te jagódki to było łobieranie .A potym do krauzów - zucker na jagódki :lol: jak krauzy wrały to na byfyj , bydzie sok na zima do teja.
Trzymejcie się ludkowie !Teroski nieskoro to już se legliście -jo tyż ida.
Gynsi pympek :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
+alicja+
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 sty 2015 00:03
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4
Podziękowano: 1 raz

Post autor: +alicja+ »

chetny pisze:
+alicja+ pisze:torebka musi byc i wszystko w niej tez musi byc :lol: :lol: :lol: nie inaczej, kazda potwierdzi :!: ;)

:lol:
No ja ale co by tam coś wysznupać to trza wszysko wysuć potym sznupać i już po godzinie bydzie sukces :lol: :lol: :lol:

zeby tylko po godzinie ale oplaca sie bo wszystko co potrzebujesz tam znajdziesz, srubokret tez :lol:
Awatar użytkownika
Malgi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 cze 2012 22:04
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Malgi »

Felice pisze:A ja do wujcia nie zaglądam a i tak rozumiem co piszecie.
Ja tyz rozumie, bom z Oświęcimia i do tego mom chłopa Hanysa :lol: :lol: :lol:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Malgi! Człowiek pomału zapomina gwarę śląską, tym bardziej mieszkając w mieście.Na co dzień mówimy jak każdy inny mieszkaniec Polski.Gdyby nie ten temat zapomniałabym co to sznupać, krauza, gardina, cug ,ancug no i wieprzki :lol: a także wiele innych słów.
Będąc w sanatorium rozmawiałam z wieloma osobami ,z różych regionów kraju.I każda z nich domagała się żeby choć chwilę pogadać gwarą śląską gdy dowiedziała się że pochodzę stąd.Osobiście ten jezyk zawsze mnie drażnił -nie wie dlaczego, może powodem było stosowanie w domu mowy polskiej ?
Coś tam w głowie zostało i czasem ,zależy od towarzystwa pogadam po śląsku.Na co dzień jest mowa polska.
Tutaj ożyła gwara śląska ,więc czasem napiszę co nieco :lol:
Pozdrawiam Wszystkich :kwiat:
ODPOWIEDZ