Wyjazd ze zwrotów
-
SlawaAnna
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 04 paź 2015 11:55
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Wyjazd ze zwrotów
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
Twój lekarz rodzinny już nie zmieni swojego wpisu bo wniosek poszedł już jakiś czas temu do NFZ. Ja bym go poprosiła o wypisanie nowego wniosku ale tym razem z zaznaczeniem szpitala uzdrowiskowego. Jeśli nie będzie chciał to może warto się udać do oddziału NFZ i tam popytać,może napisać pismo o przekwalifikowanie sanatorium na szpital.SlawaAnna pisze:Tak, NFZ, skierowanie od lekarza rodzinnego. Czyli, jak piszesz, warto zapytać czy byłaby możliwość zmiany wpisu? Ten lekarz ktory to wypisywał wydawał mi się dość mało obeznany z takimi sprawami. Będę w środę na zdjęciu szwów, to, zgodnie z tym co piszesz, warto zapytać czy nie dałoby się tego wymienić?
-
SlawaAnna

Czy źle kombinowałam?
Wniosek ze szpitala chyba można by jeszcze zmienić bo nie został jeszcze wysłany do NFZ. Oczywiście, o ile lekarz zechce no i o ile to coś da...
- Betina71
- Super Kuracjusz

-
SlawaAnna

- Betina71
- Super Kuracjusz

Bardzo proszę,starałam się pomóc w miarę mojej wiedzy w temacieSlawaAnna pisze:Betina, przeogromnie dziękuję za radę!!! Ośmielę się poprosić w szpitalu o ponowne wypisanie tego skierowania, tak żeby było uzdrowiskowa rehabiliacja w szpitalu uzdrowiskowym, jak wypiszą to super, jak nie, to wyślę z wypisem to co mi dali i będę liczyć na zmianę terminu. Bardzo, bardzo, bardzo mi pomogłaś!!!![]()
![]()
Pozdrawiam ciepło z Katowic.
-
SlawaAnna

- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Jeżeli chcesz skorzystać z leczenia szpitalnego musisz mieć wypisany nowy wniosek na którym będzie w skierowaniu zaznaczone leczenie szpitalne.Wtedy wniosek ,który jest w NFZ zostanie anulowany a ten rozpatrywany w swoim trybie.Możesz też wysłać wypis ze szpitala,ale ten nie zmieni klasyfikacji wniosku,tylko spowoduje,że dostaniesz zabiegi adekwatne do stanu zdrowia.Później po powrocie z leczenia w szpitalu uzdrowiskowym możesz złożyć kolejny wniosek wypisany przez specjalistę na uzdrowiskową rehabilitację szpitalną.W ten sposób będziesz miała dwa wyjazdy po zabiegu.
-
SlawaAnna

Nie wiem czy dobrze rozumiem... Czyli taki sam wniosek jeszcze raz? Na uzdrowiskową rehabilitację w szpitalu uzdrowiskowym? Od razu po powrocie? To powinno być też od neurochirurga ze szpitala?Felice pisze:Później po powrocie z leczenia w szpitalu uzdrowiskowym możesz złożyć kolejny wniosek wypisany przez specjalistę na uzdrowiskową rehabilitację szpitalną.W ten sposób będziesz miała dwa wyjazdy po zabiegu.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy