Krynica Zdrój -Leśnik Drzewiarz od 15-06-2016 z ZUS

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2016 18:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Krynica Zdrój -Leśnik Drzewiarz od 15-06-2016 z ZUS

Post autor: Remik »

Jaki popularny temat jak niegdyś w Pustkowie :) oby mój okazał się choć na jedna stronę do opisu :D
babie lato
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 sty 2016 19:20
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: babie lato »

Próbowałam zarezerwować pokój na wcześniejszy przyjazd do Leśnika. Niestety jest to raczej niemożliwe ( tak mi odpowiedziano). A jeżeli chodzi o te pokoje do wynajęcia w pobliżu Leśnika to proszę o informację. :kwiat:
Wodniczka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 mar 2016 20:05
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Wodniczka »

Miłe dziewczyny :serce: :serce: -dzięki za ciepłe słowa, serdecznie Was pozdrawiam :kwiat: :kwiat:

Babie lato ;) - w październiku Krynica też piękna (już wyobrażam sobie jesiennie wybarwione liście).
Zabiegi są o różnej porze,takze po południu.Fakt że gimnastyka indywidualna i zbiorowa są na jednej sali ale w różnym czasie, dodatkowo je opóźnia.
Zabiegi dla ZUSu rozpoczynają się o 8,30 !! :evil: - podobno takie procedury ( Można próbować uzgodnić w Planowaniu,gimnastykę wcześniej)
Inne zabiegi też można czasem przyspieszyć.Moje zabiegi (jestem reumatologia)były nakierowane na ciepłolecznictwo- typu krio ,nie służą mi.
Polecam gimnastykę w basenie w Continentalu tj..po przeciwnej stronie Lesnika. Choć mankamentem jest brak kabin do przebrania, szafki i prysznice na jednej powierzchni - więc woda jest wszędzie.Moim zdaniem dobry jest aqwawibron, bicze szkockie, masaż klasyczny - ja miałam u p. Iriny.

Z tańców można wrócić po 22 ( warto w recepcji przy wyjściu szepnąć słówko), jeśli kuracjusze zachowują się cicho i kulturalnie , to nie ma problemu.
Jeśli nie będzie można przyjechać do Leśnika wcześniej , to można przenocować w domu wczasowym Europa (tuż przy Lesniku- tylko po przeciwnej stronie , podobno za 35 zł).Miłego oczekiwania na wyjazd :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Marysia65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 kwie 2016 20:28

Post autor: Marysia65 »

Wodniczko pięknie dziękuję za wyczerpującą relację :kwiat:
Już nie mogę doczekać się swojego turnusu.......
myślę że podobnie jak Ty wrócę zachwycona Krynicą, Leśnikiem......
Nastawiam się, na rehabilitację, zwiedzanie, oraz poznanie wile wspaniałych osób ,
zarówno tych z NS jak i przebywających w tym kurorcie w tym samym czasie.
Pozdrawiam :serce:
babie lato
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Wodniczko dziękuję za Twoje wrażenia z pobytu. Wiele przydatnych mi informacji uzyskałam. Cieszę się że wróciłaś z Krynicy zadowolona pełna wrażeń i napewno nowych ciekawych znajomości. Ja uważam że każdy napotkany człowiek pozostawia w nas ślad. A powiedz proszę jak tańce w Hawanie. Mimo tego że ten lokal zatrzymał się w latach 80-tych ubiegłego wieku ma swój niepowtarzalny klimat. Wiem także że moja opinia nie podoba się wielu osobom . Ja mam jednak sentyment do Hawany. :serce: Ja odliczam dni do 13.10.16. Coraz bliżej. :D :D :D :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 256 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

babie lato pisze:Próbowałam zarezerwować pokój na wcześniejszy przyjazd do Leśnika. Niestety jest to raczej niemożliwe ( tak mi odpowiedziano). A jeżeli chodzi o te pokoje do wynajęcia w pobliżu Leśnika to proszę o informację. :kwiat:
Z tego co ja znam , to w poblizu są , pensjonaty ... Józefa , Pod Krukiem .... są na stronach internetowych numery i opis .
babie lato
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dziękuję za podpowiedź, będę próbowała coś znaleźć. Mój termin wyjazdu to 13,10.16 a więc mam jeszcze trochę czasu. Cieszę się na ten wyjazd i mam nadzieję że jeszcze ktoś wyjeżdzający w tym terminie odezwie się. Pozdrawiam
Wodniczka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Babielato :kwiat: ,podzielam Twój sentyment do Hawany- mimo ,że wnętrze wygląda jak wygląda.Po cichu myślę- gdyby tak można połączyć muzykę i parkiet Hawany z wnętrzem Artystycznej - może to się zdarzy do Twojego przyjazdu ? ;) :D ( pomarzyć dobra rzecz i każdemu wolno). Jeśli inni kuracjusze z nami się nie zgadzają- to też mają do tego prawo.Czas szybko upływa i ani się obejrzysz jak trzeba będzie pakować walizkę .

Serdecznie pozdrawiam Wszystkie uczestniczki postu i dziękuję za miłe słowa :serce:
babie lato
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witaj Wodniczko. Mamy podobne spostrzeżenia i odczucia. każdemu wolno mieć inne zdanie. A może podobnie dlatego, że jesteśmy lubelanki. Odliczam dni do pażdxiernika. Będę także w Krynicy 12.08.16 Będzie to pobyt kilkudniowyi również nie mogę się już doczekać. Pozdrawiam. :kwiat:
Wodniczka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Marysiu :kwiat:
Już za chwilę domykasz walizkę i "odlatujesz" do Leśnika. Życzę super udanego pobytu w miłym towarzystwie i pięknej pogodzie.Oczywiście czekam na relację- miło będzie wspólnie powspominać cudowny , bajkowy i beztroski czas :serce:
ODPOWIEDZ