Poszpitalne

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
SlawaAnna
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2015 11:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Poszpitalne

Post autor: SlawaAnna »

Wczoraj nie mogąc się dodzwonić do tego Kujawiaka napisałam maila na adres recepcji. Potem dostałam w odpowiedzi zapytanie o nr telefonu. Przed chwilą bardzo miła pani zadzwoniła do mnie, przeprosiła, że nie można się dodzwonić. Zarezerwowała mi pokój dwuosobowy, i choć wszystkie pokoje są z telewizorem, zanotowała, że chciałabym mieszkać z kimś, kto też nie chce oglądać telewizji, odpowiedziała na wszystkie moje pytania. Powiedziała też, że można przyjechać dzień wcześniej i przenocować, co kosztuje 70 zł, tylko trzeba zadzwonić na kilka dni przed przyjazdem. I znów jestem w szoku, bo tak miłego kontaktu się nie spodziewałam!
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2016 18:11
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Remik »

A gdzie tacy mili ludzie pracują co to za zacny ośrodek jest ?
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Betina71 »

Remik pisze:A gdzie tacy mili ludzie pracują co to za zacny ośrodek jest ?
Kujawiak Inowrocław
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

W takim razie brawo dla uzdrowisk w Inowrocławiu :kwiat:
Ja również miałam bardzo miły kontakt z panią z sanatorium "Przy Tężni" :)
gabimaga
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 lip 2016 21:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: gabimaga »

Dostałam kwalifikację- uzdrowiskowe leczenie szpitalne dorosłych, profil ginekologia to chyba potocznie to całe poszpitalne. Termin 6miesięcy, 3 miesiące temu miałam operację. Jestem w kolejce 425, w ciągu tygodnia ubyło 25 osób. Na kiedy szykować się na wyjazd?? :?:
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Gabi, to, że przez tydzień zleciało 25 numerków o niczym nie świadczy. W kolejnym może spaść raptem 3. Najlepiej trzymać się tego przybliżonego terminu wskazywanego przez NFZ. Ewentualnie zawsze możesz zadzwonić do nich. Teraz albo jak ci trochę więcej numerków zleci.
gabimaga
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 lip 2016 21:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: gabimaga »

Dzisiaj 4godziny i już 40 w dół :shock:
mawojtek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 sie 2016 16:38
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: mawojtek »

Witam wszystkich i pozdrawiam,
mam pytanie, jeżeli kończy mi się 182 dni L4 w dniu 02.11. a chcę starać się o uzdrowiskowe leczenie szpitalne to dostanę z NFZ w tym czasie ? Czy już nie będąc pracownikiem, bo sądzę , że mnie zwolnią będę mógł wyjechać. Proszę o odpowiedź bo nie wiem czy wysyłać. Dzisiaj dostałem skierowanie od lek. rodzinnego.

Dziękuję.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

mawojtek pisze:Witam wszystkich i pozdrawiam,
mam pytanie, jeżeli kończy mi się 182 dni L4 w dniu 02.11. a chcę starać się o uzdrowiskowe leczenie szpitalne to dostanę z NFZ w tym czasie ? Czy już nie będąc pracownikiem, bo sądzę , że mnie zwolnią będę mógł wyjechać. Proszę o odpowiedź bo nie wiem czy wysyłać. Dzisiaj dostałem skierowanie od lek. rodzinnego.

Dziękuję.
Zwolnić mogą po 182 dniach i trzech miesiącach świadczenia rehabilitacyjnego . jeśli nie załapiesz się na to to zarejestruj się w Urzędzie Pracy. tam dostaniesz ubezpieczenie zdrowotne (nawet bez prawa do zasiłku) i z NFZ możesz jechać. jeśli będziesz miał zasiłek dla bezrobotnych możesz starać się także z ZUS o turnus rehabilitacyjny
mawojtek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 sie 2016 16:38
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: mawojtek »

sztani pisze:
mawojtek pisze:Witam wszystkich i pozdrawiam,

Dziękuję.
Zwolnić mogą po 182 dniach i trzech miesiącach świadczenia rehabilitacyjnego . jeśli nie załapiesz się na to to zarejestruj się w Urzędzie Pracy. tam dostaniesz ubezpieczenie zdrowotne (nawet bez prawa do zasiłku) i z NFZ możesz jechać. jeśli będziesz miał zasiłek dla bezrobotnych możesz starać się także z ZUS o turnus rehabilitacyjny
Dziękuję za odpowiedź :)
ODPOWIEDZ