Sanatorium Gracja - Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
sanatorik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2012 08:04

Re: Sanatorium Gracja - Ciechocinek

Post autor: sanatorik »

Witam cieplutko (mimo dzisiejszej deszczowej aury) alczę i słonecznik :D , ja też jestem na turnusie z ZUS-u od 02.05. ;)
Kasiad
Na forum od: 18 maja 2013 20:47

Post autor: Kasiad »

Witam. Ja do Gracji wybieram się z ZUS 19 czerwca - to pierwszy mój tego typu wyjazd, więc jestem pełna obaw.
Przeczytałam wątek, widzę, że opinie są bardzo różne, z tendencją do negatywnych...
Nie zauważyłam informacji, czy w Gracji jest dostęp do pralki automatycznej? 24 dni to jednak długo, bez prania się nie da...
slonecznik
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 02 kwie 2013 14:23

Post autor: slonecznik »

Witaj,
Do prania służy miska i ręcznie możesz sobie co nieco przeprać.Natomiast nie wszystkie pokoje mają balkony i tu jest problem.Mnie się poszczęściło bo balkon mam.
Życzę miłego pobytu.
Slonecznik
alcza
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 lut 2013 09:58
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: alcza »

Sanatorik,
Witamy serdecznie - ujawnij się - ja siedzę przy 12 stoliku (ZUS-owska zmiana) a słonecznik w głębi sali - jak się ujawnisz to cię z nią poznam.
Jasmina - jesteś?
Jakie wrażenia?
Mi się podoba. Warunki lokalowe takie sobie ale miasto przecudne, pogoda dopisała, ludzie też. Dużo zabiegów. Żal będzie wracać.
sanatorik
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2012 08:04

Post autor: sanatorik »

Witaj alcza :kwiat:
tak się składa, że ja znam się ze słonecznikiem - na stołówce siedzimy przy jednym stoliku ;)

Co do warunków lokalowych w Gracji, ja nie narzekam. Miałam to szczęście, że dostałam pokój 2-osobowy z łazienką i balkonem.
Wyżywienie też mi odpowiada, jestem na diecie lekkostrawnej.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

dziewczyny, a jak spędzacie czas oprócz spacerów? Gdzie chodzicie? Jest jakies kino?
forumowicz

Ja może nie dziewczyna ;) Ale napiszę....Jest w Ciechu kino,jest Teatr,odbywają się też imprezy w muszli która jest za pijalnią........ale jednak dla zdrowia polecił bym jednak spacerki,te krótsze po parkach a może i dłuższe nad Wisłę.Może na baseny...w Wojskowym,Pod Tężniami......Naprawdę wybór duży.No i oczywiście Tężnie i Grzybek..... :)
forumowicz

ale te imprezy w muszli to raczej z taką weselną muzyką, prawda?
forumowicz

Aga ja byłem w kwietniu i prawie była imprezka organizowana przez kluby motocyklowe ...harleyowcy ,super goście.Zjechali z kilku klubów,grał zespół ...mocne uderzenia...były pokazy ratownictwa drogowego,i honorowe oddawanie krwi....nic z tych :lol: :lol: weselnych :lol: :lol: Naprawdę dużo się dzieje....nic tylko jechać i sprawdzać :)
forumowicz

ufff
czyli jest szansa jednak :)
ja nie ukrywam,że się boję Ciechocinka bo to zdaje się bardziej klimaty mojej mamy niz moje. Bo fajnych knajpek to chyba nie ma, co? Z tego co patrzyłam to raczej kawiarnie i ew. kotlety z buraczkami? ;)
ODPOWIEDZ