Wistom Kołobrzeg - małżeństwa

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Wistom Kołobrzeg - małżeństwa

Post autor: forumowicz »

Przepraszam,teraz przeczytałem info priv od Ciebie,odpowiadam:uspokój małżonkę są samodzielne,nie spotkałem inaczej. Pozdrawiam
Gość

Post autor: Gość »

Po takich objaśnieniach i sugestiach można jechać w ciemno - wszystko wyłożone jak na tacy :D
Wciąż jest tylko mała niepewność, czy dostaniemy samodzielną dwójkę, czy może się zdarzyć że w tzw studio, czyli 2+2+łazienka, ale to już się okaże w sobotę na miejscu.
Trzeba zatankować do pełna, około 7 wyjazd z Warszawy, 13-14 na miejscu, a potem luzik i wszystko przyjmować z uśmiechem na ustach. Wszelkie stresy i zmartwienia zostają w domu. Nastrajamy się pozytywnie, nawet pogoda nie musi być jakaś super, zawsze się można dostosować.
Dzięki Roman za wyczerpującą, obszerną odpowiedź w odcinkach (taki mały serial... :D ) Życzymy szczęśliwego powrotu.
Pozdrowienia.
Kazimierz

PS. Zastanawiam się jeszcze, czemu Google nie prowadzi mnie w ostatniej fazie trasy przez Koszalin tylko uparcie kieruje za Bobolicami na jakieś boczne drogi dość nieciekawie wyglądające. Czyżby jakieś roboty drogowe czy po prostu miasto omijamy ???
Gość

Teraz przeczytałem Twój dopisek.
Dzięki - żona się ucieszy.
:D

Jeszcze raz pozdrawiam
forumowicz

Właśnie pytalem na recepcji jaki macie pokój,niestety tylko po imieniu mi nie powie pani recepcjonistka. Jak chcesz to zadzwoń i zapytaj który macie pokój,bo na tą chwilę pokoje są przydzielone tylko dla małżeństw, może będziecie mieli pokój po nas...
forumowicz

Opiszę Wam jeszcze bazę zabiegowa żebyście nie szukali:generalnie jest tak że główne wejście do Wistomu znajduje się od strony morza i to jest trochę mylące, patrząc z góry na zdjęcie gdzie morze jest na górze to pierwszy budynek wzdłuż linii brzegowej to recepcja ,stołówka na parterze i na górze sala gimnastyczna oznaczona jako A1,kawiarnia i pokój dla dzieci.Na górę dostaniesz się schodami za stanowiskiem z komputerem koło recepcji jak i przejściem lacznikowym z pierwszego piętra koło windy.Na sali u p.Darka lub u p.Sylwi możesz mieć gimnastykę,terapulsy rowerek krio i wszystkie suche.Drugi budynek to ten ustawiony pod kątem 90 stopni do linii brzegowej,na parterze sklep z kosmetykami obok gabinety lekarskie i pielęgniarskie, przy sklepiku zabiegi borowinowe i masaże u p.Jacka lub u p.Ewy w sobotę. Przy fotelu do masazu (5zl)masz tablice informacyjna odnosnie wycieczek do Berlina i Poczdamie.Reszta to pokoje wzdłuż długiego korytarza.Na końcu kanapy i lodówka wspólna na piętro(zabierzcie sobie pudełko !jak chcecie coś tam trzymać,u nas ludzie trzymają wędzone ryby,więc wyobraź sobie co jest w środku) Na parterze z drugiej strony jest łącznik do trzeciego budynku, po drodze miniecie basen a na końcu korytarza wchodzisz do ostatniej bazy,mokrej i suchej.Zaraz po wejściu po prawej masz za szybami p Lukasza który jest szefem od planowania zabiegów,tam zalatwiasz wszelkie zmiany,dalej po lewej masz wejścia na basen potem wanny do salanki(polecam zabiegi p.Ewy) bicze wodne itp,po prawej wejścia na inne zabiegi min inhalacje prądy itp,traficie napewno!Ma zabiegi przychodzicie 5 min wczesniej,potem wołają .W soboty jest tak że sami dzwonią aby przyjść wcześniej,nie ma zabiegów dla wczasowiczów.Budynek z tą baza jest 4 piętrowy, na górze same pokoje.W łączniku przy basenie wystawiają się panie z ciuszkami kremami i innymi pierdulkami.Jeśli chodzi o imprezy to duża pomyłka w tym ośrodku,zobaczycie sami,w Mesku lub w Lechu zupełnie inaczej,albo po sąsiedzku w Verano.Najlepszy był tu pokaż tańca towarzyskiego,reszta to jest to samo co w innych ośrodkach tylko inny dzień.Słabe to...
Gość

Dzwoniłem wczoraj aby spytać, czy trzeba jakoś sobie zarezerwować pokój dla małżeństwa czy przydzielają z automatu - Pani uprzejmie mnie poinformowała, że jak nazwisko to samo to dają razem. Ucieszyło mnie to i nie pytałem już o szczegóły, żeby Pani nie zdenerwować - teraz widzę, że niepotrzebnie może spasowałem. Ale już drugi raz nie chcę dzwonić - żeby nie być natrętem, Twoje odpowiedzi raczej mnie ostatecznie uspokoiły. A jak masz dobre układy z Recepcją - to możesz dopytać - nazwisko [moderacja]. Chętnie się dowiemy, który pokój, która strona i na którym pięterku. Ale to już tak zupełnie jako gratis... :)
Ostatnio zmieniony 07 paź 2016 19:13 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wymoderowano na życzenie autora
forumowicz

Na pewno macie pokój na pierwszym piętrze,nic więcej pani nie powie bo nie może(i wcale się nie dziwię), zapewniała mnie że macie fajny pokój, tylko dla Was!!!Widzisz przypomniało mi się o dwóch rzeczach:polecam wodę Jantar,miejscowa do nabycia w sklepie Społem przy Perłę Baltyku(pij schłodzoną),i zachód słońca na ostatni piętrze w Perle Bałtyku wejście 1 zł.
Gość

Roman - jeszcze raz Ci serdecznie dziękuję za wszystkie wyjaśnienia.
Myślę, że inni wyjeżdżający do tego obiektu też z wielką ciekawością to czytają i skorzystają.
A tak na marginesie - patrzę na Twój staż sanatoryjny i zazdroszczę... ja już nie zdążę osiągnąć takiego wyniku! Za późno zaczęliśmy jeździć, chociaż nasze dolegliwości już bardzo dawno nas do tego upoważniały i trzeba było korzystać. No ale jak to mówią - czasu się nie cofnie. Jak przejdę na emeryturę będziemy jeździć sobie prywatnie - w ramach możliwości finansowych naturalnie.
Miłego pobytu - chociaż to już resztka...

Kazimierz
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Zastanawiam się jeszcze, czemu Google nie prowadzi mnie w ostatniej fazie trasy przez Koszalin tylko uparcie kieruje za Bobolicami na jakieś boczne drogi dość nieciekawie wyglądające. Czyżby jakieś roboty drogowe czy po prostu miasto omijamy ???
Prowadzi pewnie na Tychowo i Białogard.To wcale nie jest zły wybór,jedzie się zdecydowanie lepiej i szybciej niż przez Koszalin,a droga wcale nie jest zła.Możesz też jechać przez Bydgoszcz i w Wałczu wjechać na tą samą trasę.Kilometrami to dokładnie tyle samo.
forumowicz

Pamięć dobra ale bardzo krótka... Zabierzcie że sobą szlafroki i po jednym dużym ręczniku z domu,tu wypożyczenie kosztuje 30 zł szlafrok plus 10 zł ręcznik.Szlafrokow niby nie potrzeba,ale jak się idzie z zabiegów to chłodno jak drzwi na korytarzu otwarte,a ręczniki trzeba mieć po borowine,i po ewen basenie.Nie wolno używać tych z łazienki!!!Pilnują tego!
ODPOWIEDZ