Jak oceniacie postawę Angeliny Jolie?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: Jak oceniacie postawę Angeliny Jolie?

Post autor: Sloneczko »

Nasze polskie realia
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Post autor: klaraklara »

wiecie co myślę że to moja mama i jej podobne kobiety są bohaterkami i to wielkimi, zmagając się na co dzień z realiami życia.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Sprawa bardzo złożona ,bardzo delikatna i bardzo osobista.
Potrzeba nie lada odwagi i pragnienia by żyć ,by zdecydować sie na tak radykalne rozwiązanie,ale czy do końca dające poczucie bezpieczeństwa?
Nie wiem.Nowotwory to bardzo złożony problem XXI wieku.
Przetworzona żywnośc marketowa ,brak profilaktyki,stres ,jedzenie potraw w pośpiechu ,często nic nie wartych ,wypełniaczy żoładka,brak ruchu etc,to czynniki zwiekszające
prawdopodobieństwo zachorowania.
Wciąz też pokutujące stwierdzenie ..nie badam sie wolę nie wiedzieć.(dot Polaków) :(
Sprawy genetyczne i przekazanie nam pewnych schorzeń na bank itd itd.
Postawa Angeliny? bardzo osobista i trudna i nic tutaj nie mają do rzeczy posiadane srodki materialne(jedni je mają inni nie) takie jest niesprawiedliwe życie.
W kwestii zachorowań ,umieralności nie ma lepszych i gorszych ,pieniądze moga tylko pomóc godnie przeżyc dni po zachorowaniu ,nie uchronią przed śmiercią.
Zapewne wolałabym podjąc taką decyzje jak Ona i żyć ,niż mieć tę część ciała chorą i nie rokująca i umrzec.Ale osobiscie mam kapke inne zdanie ,w jej ciele komórki rakowe moga zaatakować inny organ i co wtedy jak za póżno zostanie rozpoznana choroba?
Wszystkich organów ,lub części ciała nie da się usunąc i zrekonstruować,hm.............
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Asik »

Aby podjąć taką decyzję trzeba ogromnej odwagi ale też bezwarunkowego wsparcia partnera. Niestery, nie każdy mężczyzna jest w stanie podołać takiemu zadaniu. Szacun dla Brada.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Bardzo dziękuję za wypowiedzi. Jak widzę tematem zainteresowały się jedynie Panie, czy to oznacza, że nie interesuje on mężczyzn? Panowie, czy zaakceptowalibyście taką decyzję swojej partnerki? Czy po takim zabiegu nie odrzucilibyście fizyczności swojej kobiety?
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Post autor: dzi »

Brak naszych wypowiedzi nie oznacza obojętności na tak, jak piszą Panie bardzo intymny i delikatny
w publicznym rozważaniu problem. Dobrze, że osoby bardzo znane, symbole kobiecości mówią
odważnie o swoich osobistych decyzjach ratujących życie. Może niektóre Panie nie będą się po prostu
wstydziły czy bały ... i odwlekały zgłaszania się na bardzo w tej chwili dostępne, profilaktyczne badania.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Zadam przewrotnie PYTANIE czy jeżeli ,ktora kolwiek z Was poddała by sie takiemu zabiegowi
-Wszystkie media by tak nagłasniały PROBLEM ?

Jedna z TV pokazała co wykonano i jak będzie wyglądac oj brzydkie slowo Rekonstrukcja .
A może to kolejna kampania ?
Wszak Pani z Australii Kaylie Minoque ,rownierz peszła podobny zabiegi WYGRALA i nie robiła TEGO tak medialnie.
Uważam ,że tak medialne obnoszenie choroba pokazuje tylko wg mnie i jest to tylko moja opinia chęć ..zaistnienia.

Ileż to Naszych znajomych ,koleżanek przyjaciólek -Dzis jest amazonkami ileż TRAGEDI przezywają Kobiety w Naszym Kraju.

Tak ja WYGRAŁEM z NOWOTWOREM !!!!!!!
TAK ja WYGRAŁEM i zostalem po 16 latach wyleczony z Wirusa C.

Kilka BLISKICH Mi kobiet jest Amazonkami -widzę ich walkę i PODZIWIAM JE

Może jestem zakompleksionym człowiekiem ,ale wydaje mi się ,że nie można mediow nawet w dobrej wierze wpuszczac w domowe pielesze ( były slawne śluby , byl sex w Big-Brother ) ale tego co dzieje się w SERCU każdej z WAS przed mamografia i przed wynikiem ,nie daj Boże przed pobraniem wycinka tego nie mozna sprzedawać
- To sa straszne dni dni OCZEKIWANIA.

Każdy jest kowalem swego losu -Może ta osoba chciał byc bardziej medialna ,niz TYSIĄCE Kobiet ,ktore przeżywaja to niejednokrotnie wsamotnosci i stresie
czy uda się Jej się pomoc INNYM -czas pokaże
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam. Jak dla mnie postawa Angeliny Jolie świadczy o tym,że chce żyć zwłaszcza ma dla kogo,mam na myśli mąż,dzieci. Jakbym był kobietą i bym wiedział,że to uratuje mi życie to bym to samo zrobił na jej miejscu zwłaszcza,że była w grupie ryzyka wiadomo,że jej matka zmarła,aby jeszcze żyć i zostawić po sobie po sobie ślad zwłaszcza,że jest piękną aktorką. Jeśli chodzi o kobiety po mastektomi są tak samo pięknymi kobietami takimi jak każde,a że walczą o życie to najważniejsze. Jeżeli miałbym partnerke,która poddała się temu zabiegowi w niczym by mi to nie przeszkadzało ponieważ liczy się wnętrze a nie to co na zewnątrz. Kobieta była i jest zawsze pięknem to tylko zależy od jej partnera jak ją zaakceptuje pogodząc się z tym czy nie i nieraz nie rozumie zachowania mężczyzn,którzy odtrącają kobiety które dużo poświęciły żeby żyć dla siebie,tego jedynego a on je odtrąca,że już według niego nie jest już kobietą. Panowie zastanówcie się,o czym myślicie patrząc na kobiete? Ja patrze na charakter i to co w środku ma ta jedyna.
Pozdrawiam
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ewiko »

Ma kochającą rodzinę, jestem przekonana że zrobiła to dla nich................. Szacun.
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56

Post autor: dzi »

Darku poruszyłeś bardzo dzisiaj powszechny problem. Wszystko stało się na sprzedaż. Wytworzono u odbiorcy
potrzebę śledzenia prywatnego życia innych. Najlepiej znanych, tych z pierwszych stron gazet.
Duża kasa za zdjęcia, za info, które zaszokuje i.... zapewni dochód publikującym je mediom.
ODPOWIEDZ