Ciechocinek od 9 października

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Agnieszkam75kg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2015 22:19
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Ciechocinek od 9 października

Post autor: Agnieszkam75kg »

Adela, dla mnie Orion ze swoją bazą zabiegową nie ustępuje Szpitalowi wojskowemu, tylko ma mniej stanowisk, co nie jest przeszkodą, żeby zabiegi mieć tylko do południa. ma basen solankowy do ćwiczeń, w Wojskowym solankowego nie ma, mnie taki w zupełności wystarcza, bo w Wojskowym i tak nie pływałam :) wszystko na miejscu, w szlafroczku sobie chodzisz. No i tylko w Orionie są prześnieszne łóżka/stoły do gimnastyki biernej/ kładziesz się i sama maszyna Cię gimnastykuje :D :D :D :D Doczytałam, że tylko kila sanatori w Polsce takie łóżka posiada. a Orion ma :) Orion jest w dużej części po remoncie, pokoje odnowione, duże, czyściutkie, każdy z czajnikiem i wyposażeniem/talerze sztućce szklanki, oprócz lodówki. mnie wystarczało jedzenia ze stołówki, więc sporadycznie tylko owoce kupowałam. zero kontroli pielęgniarek, można przychodzić o której się chce, choć ja byłam zdyscyplinowanym kuracjuszem, no ale raz w Andrzejki się zdarzyło wrócić później z dancingu, bo wszystkie lokale na mieście bardzo blisko :lol: na dole mała kawiarenka z grajkiem i śpiewakiem,który akurat z repertuarem starych piosenek mi bardzo odpowiadał. od 18:30 do 22 codziennie grał i śpiewał dla tych co nie wychodzili gdzie indziej :D tu porównanie cenowe dokładnie o połowę tańsze wszystko niż w wojskowym, czy w lokalach Europa, dzisiaj Zdrojowa, gdzie lubiłam przebywać, czy w Stodole, gdzie tylko z tancerzem można było pójść. :) Sąsiedztwo tężni skłania do wyjścia nawet mnie co nie lubię chodzić, ale zawsze sobie je obeszłam. z uwagi na bliskość grzybka, też prawie codziennie mogłam zażywać pod nim inhalacji :) tyle mi się nasunęło tak od razu :)
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Bardzo Ci dziękuję za wiadomości :) :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Tak się składa,ze te łóżka rekondycyjne mają sanatoria MSWiA....pewnie hurtem zakupili. :)
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Pewnie to nie w tym temacie ale może mi ktoś podpowie jak wygląda w praktyce wykupienie zabiegów na tydzień .Czy potrzebne skierowanie od lekarza , czy też wizyta u lekarza w ośrodku.Dzwoniłam na recepcję do Oriona ale pani recepcjonistka nie posiadała takiej wiedzy.Dziękuje z góry za podpowiedz :)
Awatar użytkownika
Marlenka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2015 20:09
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Marlenka »

wiesniaczkaela pisze:Pewnie to nie w tym temacie ale może mi ktoś podpowie jak wygląda w praktyce wykupienie zabiegów na tydzień .Czy potrzebne skierowanie od lekarza , czy też wizyta u lekarza w ośrodku.Dzwoniłam na recepcję do Oriona ale pani recepcjonistka nie posiadała takiej wiedzy.Dziękuje z góry za podpowiedz :)
Z mojej praktyki pamiętam że na niektóre zabiegi musisz mieć zgodę lekarza nie skierowanie, ale w każdym sanatorium lekarze wydawali te zgody "od ręki" ;)
Agnieszkam75kg pisze:Marlenka nie będziesz musiała nikogo szukać poza tym ośrodkiem :) tam jest 400 osób... najlepsza baza zabiegowa w Ciechocinku, Kawiarnia Cztery Pory Roku, codziennie dancingi :D choć musisz wiedzieć, że dwa razy droższa niż w innych lokalach w Ciechocinku ...jedynym minusem była spora odległość do centrum. nie jestem typem chodzącym, zwłaszcza jak deszcz i wiatr :)
...MSW ORION w centrum, gdzie byłam już dwa razy i sobie go najlepiej chwalę :) miłego pobytu :)
Szkoda że nie brałam pod uwagę tego Oriona, ale teraz to już i tak za późno :? Lubię jechać 'na gotowe" tzn jadę i już wiem że spotkam tam fajnych znajomych z NS, a jak jeszcze do tego znajdzie się ktoś z ośrodka to czemu nie, im więcej tym weselej :lol:
Agnieszkam75kg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2015 22:19
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Agnieszkam75kg »

Marlenka w Orionie jest tak bardziej swojsko, organizowane są różne wieczorki i wycieczki, w Wojskowym tego nie ma, tak jak w szpitalu, każdy chodzi swoją drogą :) poza tym Kawiarnia Cztery Pory Roku przereklamowana, no ale dobrze, że jest, będąc 2 razy w Orionie zawsze miałam ochotę do niej dotrzeć, ale nigdy mi się to nie udało. ścisk, tłok, obcych pełno i miejscowych podrywaczy :) i trzeba jeszcze rezerwować odpłatnie miejsca, jak chcesz tam wieczorem się znaleźć :) komercja :) a śpiewający się zmieniają i tylko jeden w miarę jakoś śpiewa :)
i jeszcze chciałam powiedzieć Eli chyba, że od końca października do marca, poza świętami, Orion ma bardzo dobre promocje, za pobyt 2tygodniowy odpłatność 1100zł, 3 zabiegi dziennie, albo za 1700 3tyg. chyba jakoś tak to było. trzeba śledzić na ich stronie :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Agnieszka,każdy ma swoje spojrzenie na pobyt.Ja tam zdecydowanie wolę Wojskowy. Koleżanka w Orionie miała dużo gorsze warunki niż my w Wojskowym.W Czterech Porach Roku bawiliśmy się świetnie,a złotówka za rezerwację to nie majątek.Pierwszy w kolejności lokal do zabawy to była Klinika Pod Tężniami (najlepszy zespół),forumowicze (co prawda nie wszyscy,ale duża część)pewnie miło wspomną dancing do 1 w nocy w Zdrojowej :D
A swojsko to jest tam,gdzie są fajni ludzie.Mnie tam organizator zajęć nie jest potrzebny...sama daję sobie z tym radę. ;)
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »

Żeby nie to,że ruszam w przeciwnym kierunku zaszalałabym "Pod Tężniami"......o Zdrojowej nie wspomnę :oops: :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Qurde mnie do zabawy Doktory nie potrzebne , sama sobie zaśpiewam a co i zatańczę ale zrehabilitować się chcę troszeczkę i nie wiem co i jak :roll: :mrgreen: jestem
Awatar użytkownika
Marlenka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2015 20:09
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Marlenka »

Agnieszkam75kg pisze: ... )
Czy ty próbujesz mnie zniechęcić do wyjazdu? Bo jeżeli tak to jesteś na dobrej drodze ;) :lol:
ODPOWIEDZ