Pokój dwuosobowy dla małżeństwa

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: Pokój dwuosobowy dla małżeństwa

Post autor: forumowicz »

Casandra z pełnym szacunkiem dla Ciebie ale co się dzieje w sanatoriach :?: :( Może inna kobieta zabrała Ci partnera ,bo tylko takie przeżycia upoważniają do takich postaw.Natomiast ja jestem nasty raz i nie obserwuję by działo się. Po za tym takie stwierdzenia puste ,nie poparte prawdziwymi zdarzeniami ,a jeśli nawet by takowe były to po co to pisać na forach?wiesz ilu partnerów nie wyraża zgody na wyjazd swojemu .? :evil: czytając te insynuacje?mądry przeczyta i oleje to sorki ,głupi nie puści partnera.Eh :evil:
Wiesz tańczę ,bywam na kolacjach etc i co się dzieje ?w chorych głowach dzieje się a jakże .
Nie obraz się ale takie właśnie opinie wzięte często gęsto z sufitu powinny być na forum likwidowane a nie wyraz słucham ,podsłuchuję objęte jakąś cenzurą a taki użyłam np w poście wyżej.
Jeszcze jedno często mężczyźni zostawiają takie podejrzliwie kobiety wierz mi i odwrotnie.Więc czy warto?
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Byłam 8 razy w sanatorium i nie wiem co sie dzieje? morduja , mobinguja :D :D To co mamy w głowie to taki widzimy świat :D :D
forumowicz

kruszynka2 pisze:Casandra z pełnym szacunkiem dla Ciebie ale co się dzieje w sanatoriach :?: :( Może inna kobieta zabrała Ci partnera ,bo tylko takie przeżycia upoważniają do takich postaw.Natomiast ja jestem nasty raz i nie obserwuję by działo się. Po za tym takie stwierdzenia puste ,nie poparte prawdziwymi zdarzeniami ,a jeśli nawet by takowe były to po co to pisać na forach?wiesz ilu partnerów nie wyraża zgody na wyjazd swojemu .? :evil: czytając te insynuacje?mądry przeczyta i oleje to sorki ,głupi nie puści partnera.Eh :evil:
Wiesz tańczę ,bywam na kolacjach etc i co się dzieje ?w chorych głowach dzieje się a jakże .
Nie obraz się ale takie właśnie opinie wzięte często gęsto z sufitu powinny być na forum likwidowane a nie wyraz słucham ,[cenzura] objęte jakąś cenzurą a taki użyłam np w poście wyżej.
Jeszcze jedno często mężczyźni zostawiają takie podejrzliwie kobiety wierz mi i odwrotnie.Więc czy warto?
masz chyba jakieś obsesje na punkcie chłopów. Chodziło mi o alkohol.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Casandra pisze: (...) Chodziło mi o alkohol.
Skąd kto ma wiedzieć co autor ma na myśli .... :roll:
Casandra pisze: Nie mam zwyczaju wszędzie ciągnąć chłopa ze sobą. (...)
Casandra pisze: (...) a jeśli chodzi o nocne igraszki ... no cóż do sanatorium na leczenie a nie na bzykanie się jedzie.
Casandra pisze:(...) masz chyba jakieś obsesje na punkcie chłopów. (...)
Hmm ... i kto tu ma jakieś myśli natrętne ... :lol:
Casandro masz w sobie tyle żalu do małżeństw i szczęśliwych ludzi, że właśnie to zakrawa na jakąś na obsesję.
Widzę, że jesteś za ograniczeniem i likwidacją wszystkiego co tylko innym sprawia odrobinę radości.
Nie wiem w jakim jesteś wieku i mniejsza o to, ale sprawiasz wrażenie Kobiety, która jest wiecznie
niezadowolona, zgorzkniała, a jej ulubionym zajęciem jest narzekanie i malkontenctwo. :(
forumowicz

Dziadku Zbyszku bingo :lol:
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

Casandra napisała:

"Patrząc na to wszystko a już zwłaszcza na to co dzieje się w sanatoriach to w ogóle jestem za likwidacją wyjazdów dofinansowanych. Czas zamknąć epokę , w której państwo funduje wczasy."

W czym więc problem? Żle się dzieje w sanatoriach,jesteś przeciwna dofinansowywaniu przez NFZ "państwowych wczasów" ? Prywatne oferty sanatoryjne,z każdą możliwą rehabilitacją są dostępne dla każdego.Jedziesz kiedy chcesz,gdzie chcesz i z kim chcesz.
A jeśli ZUS koniecznie będzie chciał Cię wysłać na "całkowicie darmowe wczasy" /piszesz,że byłaś dwa razy,więc może się zdarzyć/ stanowczo nalegaj na rehabilitację ambulatoryjną.Zapewne mieszkasz w miejscowości gdzie ona jest dostępna i na najwyższym poziomie.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

peonia56 pisze:................
Malkontenci tego forum górą :x
Wielu ich tu nie ma...zdarzają się od czasu do czasu po kolejnej zmianie nicku :twisted:
Nie próbujmy przekonać takiej osoby, że jest inaczej. Ona inaczej sobie to wyobraża
i będzie broniła swojego stanowiska . No i nie chce być zadowolona !
Najczęściej jest tak, ze właśnie ci którzy ciągle narzekają,
mają zwykle więcej powodów do zadowolenia niż inni.
W przekonaniu ich , że coś jest złe, nie rodzi się jakiś smutek czy żal a raczej wielka satysfakcja.
forumowicz

Dzia_dek pisze:
Casandra pisze: (...) Chodziło mi o alkohol.
Skąd kto ma wiedzieć co autor ma na myśli .... :roll:

Casandro masz w sobie tyle żalu do małżeństw i szczęśliwych ludzi, że właśnie to zakrawa na jakąś na obsesję.
Widzę, że jesteś za ograniczeniem i likwidacją wszystkiego co tylko innym sprawia odrobinę radości.
Nie wiem w jakim jesteś wieku i mniejsza o to, ale sprawiasz wrażenie Kobiety, która jest wiecznie
niezadowolona, zgorzkniała, a jej ulubionym zajęciem jest narzekanie i malkontenctwo. :(
Jak się nie wie co autor ma na myśli to lepiej dopytać a nie pisać niemądrze.

Nie jestem malkontentką, jestem szczęśliwą, spełnioną kobietą i nie muszę tego udowadniać na forum. Nie bardzo też mnie interesuje jak mnie tu ktoś ocenia, zresztą forum poświęcone jest chyba sanatoriom prawda? . A sanatoria nie istnieją po to aby sprawiać szeroko pojętą radość
ludziom, którzy nie mogą sobie pozwolić na wczasy i dlatego o taką formę wyjazdu walczą i płaczą że muszą czekać dwa lata. Albo trzy. Sanatoria mają służyć poprawie zdrowia. A tą można często (nie zawsze ale bardzo często) osiągnąć w ramach leczenia ambulatoryjnego, znacznie tańszego.
A niezadowolona jestem jak widzę ludzi o socjalnej mentalności, ktorzy starają się wyciągnąć wszelkie możliwe formy rehabilitacji od państwa NFZ, ZUS, MOPS, PFRON nie wiem co tam jeszcze i to na jak najlepszych warunkach. Bo nie mogą sobie pozwolić na wyjazd. I najlepiej żeby jeszcze żadnych kontroli nie było, czytałam wpisy oburzonych, że pielęgniarka przyszła i pogoniła towarzystwo. Albo sprawdzała coś tam, czy nie ma butelek w kanapie albo w szafie. A później jeszcze narzekają, że na operacje muszą czekać pięć lat. A skąd na to wszystko mają być pieniądze?
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Casandra pisze: Jak nadwątlone to szybko do specjalisty, jeszcze może da się coś uratować.
W moim przypadku wystarczy tylko unikać stresujących sytuacji, roszczeniowych osób i rozwydrzonych dzieci ;) :D :D
forumowicz

mary jo pisze:Casandra napisała:

"Patrząc na to wszystko a już zwłaszcza na to co dzieje się w sanatoriach to w ogóle jestem za likwidacją wyjazdów dofinansowanych. Czas zamknąć epokę , w której państwo funduje wczasy."

W czym więc problem? Żle się dzieje w sanatoriach,jesteś przeciwna dofinansowywaniu przez NFZ "państwowych wczasów" ? Prywatne oferty sanatoryjne,z każdą możliwą rehabilitacją są dostępne dla każdego.Jedziesz kiedy chcesz,gdzie chcesz i z kim chcesz.
A jeśli ZUS koniecznie będzie chciał Cię wysłać na "całkowicie darmowe wczasy" /piszesz,że byłaś dwa razy,więc może się zdarzyć/ stanowczo nalegaj na rehabilitację ambulatoryjną.Zapewne mieszkasz w miejscowości gdzie ona jest dostępna i na najwyższym poziomie.
jeżdżę prywatnie bardzo często. Z funduszu będę korzystała dopóki będzie ogólnodostępny bo PŁACĘ SKŁADKI i nie pasuje mi że z moich składek finansowane są wyjazdy zawodowych bezrobotnych, długotrwałych rencistów, mopsiarzy. Ludzi którzy się nie splamili pracą. I dlatego postanowiłam korzystać z tych wyjazdów.
Rehabilitację ambulatoryjną z ZUS mam zaplanowaną na ten rok. Nie wiem czy będzie ona na najwyższym poziomie - po raz pierwszy będę ją miała w tej formie. Ale z tego co wiem kto był ten nie narzekał.
Zablokowany