Centrum Rehabilitacji ALMA Gdańsk-Sobieszewo
-
Joanna D
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 17 wrz 2016 18:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 4
Centrum Rehabilitacji ALMA Gdańsk-Sobieszewo
Bardzo urokliwe miejsce. Piękna plaża, las sosnowy i z dala od zgiełku ulicznego. To połączenie tworzy wyjątkowy mikroklimat.
Przyjeżdżając tu nastawiałam się na spacery, odpoczynek i dobrą rehabilitację - a dokładnie ćwiczenia. Ten pobyt spełnił moje oczekiwania.
Młoda i miła kadra rehabilitantów z dużym zaangażowaniem z nami ćwiczyła i tu szczególny ukłon do Pani Ani z gimnastyki indywidualnej. Na pożegnanie otrzymałam zestaw ćwiczeń i obiecuję je kontynuować. Polecam również kriosaunę, naprawdę działa, zahartowałam ciało i bez trudu można było kąpać się w Bałtyku. Wszyscy i wszędzie chwalimy swoje jedzenie domowe, że jest najlepsze. A ja pochwalę kuchnię ALMY, zdrowa i dietetyczna. Codziennie inny zestaw obiadowy z surówkami. Jeśli komuś było za mało, to znaczy że się "objada". Podziękowania należą się Pani Kasi, która z uśmiechem dbała o nasze posiłki. Panie z recepcji zawsze pomocne: co zwiedzić, gdzie i jak dojechać. Wieczorki taneczne, choć tylko dwa razy w tygodniu szybko zintegrowały kuracjuszy i tu dziękuje Pani ANI za wyrozumiałość i cierpliwość.
Na pewno tu wrócę.
Re: Centrum Rehabilitacji ALMA Gdańsk-Sobieszewo
-
Kkuracjuszka
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 15 paź 2016 09:20
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
Ośrodek w remoncie, słychać głośne prace prowadzone przez ekipę remontową.Pokoje, jakbym wróciła do lat 80, brakuje wielu sprzętów, tv 14 cali, dostępnych 5 programów, nie działający pilot, cena 24 zł. parking 5 zł. za dobę, bez paragonu, już dawno nie spotkałam się z szarym papierem w łazience, brak wieszaka na papier.Materac ze popękanymi sprężynami, kiedy zgłosiłam to kierowniczce zaproponowała mi kołdrę na wierzch, skandal aby takie materace proponować kuracjuszom z chorobami kręgosłupa! Jedzenie smaczne, różnorodne, żadne danie nie powtórzyło się w turnusie, wielki plus dla kucharzy! Bywały jednak niespodzianki, w jadłospisie stało napisane "zupa mleczna" czyli mleko plus płatki, do wyboru, owsiane lub kukurydziane, w rzeczywistości nie podano.Włosy w potrawach!
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Czyli to zwykła ściema bo wygląda komfortowo wyposażony .Kkuracjuszka w jakim okresie byłaś ?
Moim zdaniem TV nie ważne i te pięć programów jak piszesz .Ważna rehabilitacja a jak Was czytam to trochę ciarki przechodzą .będę tam od 06,11 ale coraz częściej myślę ,że niewiele tam się zrehabilituję .Niestety zrezygnować nie mogłem bo to centrala przydzieliła i tylko to było a zrezygnować nie mogłem bo kończy mi się okres zasiłkowy a do tego czasu muszę się zmieścić .jednak jadę z dobrym nastawieniem ,dodam ,że sam składałem o turnus ( po operacji barku) ale normalnie kiedy przydzielono mi Sobieszewo były już terminy na Luty - Marzec . z racji moich chorób nie mogę mieć prądów ,pola magnetycznego itp. nawet najlepsi rehabilitanci nic nie pomogą kiedy baza zabiegowa nieodpowiednia. Jakiś czas ośrodek jeszcze pod nazwą Jantar był wyłączony z oferty ZUS i pod inną nazwą powrócił jak widać nazwa tylko się zmieniła.smutne
Zabieram ze sobą książki nadrobię zaległości
-
Kkuracjuszka
- Nowy Kuracjusz

Pomieszczenia gdzie wykonuje się hydromasaż, wirówkę i inne wodne zabiegi nie zachęcają zapachem, czuć dziwny zapach, nieprzyjemny.
Postaraj się być jak najwcześniej, wówczas jest wybór zabiegów, ja dotarłam po południu i część zabiegów już "wyszła"
Pomimo złych warunków socjalnych odczuwam poprawę zdrowia i to dla mnie najważniejsze, jednak jeśli miałabym tu wrócić to absolutne NIE!
Zabiegi oferowane są we wszystkich sanatoriach, różnicą jest standard socjalny, jesli będziesz jeszcze kiedyś korzystał z kuracji w sanatorium to polecam Jantar w Dziwnówku i Etnę w Kołobrzegu, standard lux
Byłam niedawno.
-
Kkuracjuszka
- Nowy Kuracjusz

-
Katarzyna_123
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 24 wrz 2016 14:20
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
Ja jednak generalnie jestem ugodowa i tolerancyjna, zalezy mi gimnastyce indywidualnej najbardziej (mam nadzieje ze techniki manualne maja opanowane i znaja sie na mobilizacji powiezi:) reszte zabiegow mam w nosie, tzn sa mi obojetne. Zjem, co mi dadza, byle bez robakow i plesni:) i oby robale po mnie tez nie lazily:) reszte zniose:)
Ja chyba po prostu bardzo potrzebuje tego wyjazdu....
-
Kkuracjuszka
- Nowy Kuracjusz

- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Staż sanatoryjny: 12