Sobieszewo Falowa 4 turnus od 30.11.2016.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
majka53
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2015 23:58
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Sobieszewo Falowa 4 turnus od 30.11.2016.

Post autor: majka53 »

Może ktoś wie jak tam jest.jadę z ZUS
Rollo
Na forum od: 05 paź 2016 14:20
Staż sanatoryjny: 4

Re: Sobieszewo Falowa 4 turnus od 30.11.2016.

Post autor: Rollo »

Poczytałem o Almie i ..... zobaczymy :). Jest blisko do Gdańska, Sopotu, Krynicy i do plaży też. Opinie jakie znalazłem można zawrzeć od oceny 4+ do absolutny skandal. Pozostaje tylko przyjąć zaproszenie od zus z optymizmem.Oby niespodziewany, czyli u nas grudniowy atak zimy nie uwięził nas tam do maja.W razie czego po lodzie przez Bałtyk do Szwecji. Pomyśleć tylko ,że mogliśmy być Szwecją.Taką okazję zmarnowano.
magda34
Na forum od: 04 lis 2016 09:30
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: magda34 »

Witam,ja również wybieram się w tym terminie,to mój pierwszy pobyt,także trochę mnie to przeraza,w dodatku niezbyt pozytywne opinie...no cóż,przekonamy się,pozdrawiam
Rollo
Na forum od: 05 paź 2016 14:20
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Rollo »

Byłem Augustowie, Aleksandrowie Kujawskim , Gołdapii, Połczynie Zdroju.
Największe wrażenie na wejściu wywarła Alma... Niestety... Listwy przy podłodze zżera pleśń, łazienka z czasów wczesnego Jaruzelskiego, materac dostarczy dodatkowej akupresury wystającymi sprężynami.Meble zniszczone i brudne. Korytarze, drzwi obskurne i zaniedbane.Problemem jest marna termoizolacja budynku.Koszmarny rozkład pomieszczeń - jeden wielki chaos.Zagubieni i zdezorientowani pacjenci biegają; jedni wku...wieni, inni zagubieni i lekko spanikowani.W pokoju chłodno - ponoć jutro będą regulować kaloryfery bez zaworów regulacyjnych!
Mam nadzieję że sam się nie rozreguluję na materacyku w chłodku. Zusie "miły" dostaniesz wspomnienie z licznymi fotkami.
Był obiad i kolacja - wrażenie neutralne...
Wizyta 3 minuty bo Pani doktor się spieszy... Zabiegi: rowerek gimnastyka , laser, magnetronik, wszystko to miałem w domu po znajomości w ekstra wykonaniu i ...psu o d... potłuc.
Za to Panie Pielęgniarki i w Panie w recepcji przemiłe.Jedyna nadzieja w ludziach.
Do morza - z parkingu całkiem blisko.A wieje....
No a dzisiaj wszyscy będziemy Andrzejami. Życie na trzeźwo w Almie byłoby nie do zniesienia.
Katarzyna_123
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 24 wrz 2016 14:20
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Katarzyna_123 »

Ja wybieram się do Almy 27 stycznia. Ech, szkoda, ze są tam tak marne warunki... Rollo, Twoj opis jest przygnębiający, ale coż, trzeba dac sobie rade. Wlasnie, cała nadzieja w ludziach!
Pozdrawiam
Kaśka
ODPOWIEDZ