Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Niania »

Z tego co ja popytałam ;) to wywnioskowałam że każde NFZ województwie ma swój przepis kiedy można starać się o zwroty....Jedni po powrocie 18 m. a ani od dnia złożenia wniosku...
unana
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 sty 2015 21:06
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: unana »

Niania nie zrażaj się i dzwoń tak Ci się przytrafiło bo Panie odbierają telefony i są bardzo uprzejme. Sprawdzają czy podałaś numer telefonu i notują czego oczekujesz. Oddzwaniają. W moim przypadku to Pani z NFZ co dwa dni dzwoniła i namawiała mnie na Busko bo nie chciało mi się aż tak daleko jechać... po dwóch tygodniach wreszcie mnie przekonała... pojechałam. Za karę dała mi 4 tygodni sanatorium :roll: ech super pobyt. Po powrocie złożyłam wniosek z przyklejoną karteczką..poproszę o Busko :P
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Unana ;) Dziękuje za poradę. Na razie sobie odpuszczam. Zobaczę jak to będzie po nowym roku. :kwiat: miłego dnia
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Alicja1691 pisze:
Niania pisze:Bo u nas w Wrocławiu nawet słuchawki nie podnoszą....kilka razy próbowałam by zasięgnąć informacji co do zwrotów i klapa....Dam sobie spokój po nowym roku napiszę pismo i zobaczymy co z tego wyniknie...A czy NFZ odpisuje wtedy na takie pisma czy nie ...orientuje się ktoś w tych przepisach :?: :?: :?: :?: :?:
Niania , coś mi się kojarzy ,że w naszym czyli Dolnośląskim NFZ ze zwrotami jest trochę inaczej . Oczywiście musi minąć 18 miesięcy od ostatniego pobytu sanatoryjnego i musisz być po weryfikacji bieżącego wniosku . Składasz stosowne oświadczenie na piśmie ,że możesz wyjechać w ciągu kilku dni i chcesz skorzystać ze zwrotów , podajesz do siebie kontakt telefoniczny a panie z NFZ same oddzwaniają jak mają odpowiedni dla Ciebie zwrot . Ale na 100% nie jestem pewna , bo sama nie korzystałam z takiego wyjazdu . Przeszukaj forum , bo chyba tu to gdzieś wyczytałam . Pozdrawiam :kwiat:
Alicja poszperałam i poczytałam, zamykam ten rozdział do kwietnia 2018r. ... miłego dnia
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Witam :kwiat:
Chcących wyjechać do sanatorium w terminie na święta chcę poinformować ,że w Małopolskim funduszu sporo zwrotów i można wybrać perełki.
Wczoraj koleżanka była na Batorego i dostała Świnoujście sanatorium Admirał I pobyt od 6.12.więc 2 tygodnie na spakowanie.Jest bardzo zadowolona bo to osoba samotna i na święta nie będzie sama.Nawiasem mówiąc ja ją nakłoniłam aby próbowała ze zwrotów wyjechać no i się udało :D
Miała numer ponad 5 tyś .Pozdrawiam i powodzenia :kwiat:
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wienia pisze:Witam :kwiat:
Chcących wyjechać do sanatorium w terminie na święta chcę poinformować ,że w Małopolskim funduszu sporo zwrotów i można wybrać perełki.
Wczoraj koleżanka była na Batorego i dostała Świnoujście sanatorium Admirał I pobyt od 6.12.więc 2 tygodnie na spakowanie.Jest bardzo zadowolona bo to osoba samotna i na święta nie będzie sama.Nawiasem mówiąc ja ją nakłoniłam aby próbowała ze zwrotów wyjechać no i się udało :D
Miała numer ponad 5 tyś .Pozdrawiam i powodzenia :kwiat:
Witaj ;)
To wspaniała nowina ...Koleżanka będzie zadowolona ze Świnoujścia byłam tam dwa razy .
Bliziutko do morza i piękne zachody słońca będzie miała o tej porze roku.
Życzę jej cudownego wypoczynku i miłego towarzystwa.
Pozdrawiam :serce:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Nianiu dziękuję :kwiat: ona jest już szczęśliwa,aż jej zazdroszczę,oczywiście pozytywnie,Świnoujście ładny kurort bo byłam na wycieczce z Kołobrzegu w tym roku i bardzo chciałabym jeszcze kiedyś tam wrócić..Może kiedyś jeszcze tam dostanę przydział :?: byłoby super. :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Pogratuluj Wieniu koleżance.Bardzo bym chciała spędzić święta w Świnoujściu ale moja rodzina jest konserwatywna i Boże Narodzenie tylko w domu :!: Na dodatek Admirał 1- luksusik wśród obiektów sanatoryjnych.Kibicowałam podczas remontu a i gościnnie zawitałam tam w maju i bardzo mi się podobało.Szkoda że nie załapie się :lol: na sylwestra na promenadzie.Ja witałam 2015 rok właśnie w tym cudnym miejscu pt. Świnoujście.Przyjechaliśmy 27 grudnia kiedy to właśnie kuracje kończyli ludzie z turnusu świątecznego, byli zachwyceni magiczną atmosferą tego uzdrowiska.Ja byłam w Bursztynie a co dopiero Admirał ;)
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

wiesniaczkaela dziękuję Ci za informację :kwiat: cieszę się ,że trafiła w dobre miejsce naprawdę się jej należy bo to dobra osoba .Też pytała czy nie ma takiego turnusu aby załapać się na Sylwestra ,ale wszystkie turnusy kończą się przed końcem roku a nie na przełomie grudzień -styczeń.Tym bardziej ,że to zwroty i brała co proponowali.Też marzy mi się Świnoujście ,póki co to dopiero jestem w kolejce 4 miesiąc :roll: .
A koleżance podpowiadam aby przedłużyła pobyt do Nowego roku o te parę dni,gdzieś na kwaterze prywatnej .Ja bym nie darowała tego Sylwestra nad morzem. :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Wiesz mi naprawdę impreza super.Takiego pokazu sztucznych ogni jeszcze nigdy nie widzialam , z lądu , z plaży , z morza -cudnie.Proponuje popytać o tygodniowe pobyty w ośrodkach z wyżywieniem .Jet sporo pakietów sylwestrowych i wychodzi taniej niż kwatera plus papu a do tego atmosfera nie porównywalna.Rety ------ oczyma wyobrazni jestem w Świnoujściu i czuję smak przepysznej belgijskiej czekolady :D
ODPOWIEDZ