Wyjazd ze zwrotów
Re: Wyjazd ze zwrotów
-
unana
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 sty 2015 21:06
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 14
Alicja poszperałam i poczytałam, zamykam ten rozdział do kwietnia 2018r. ... miłego dniaAlicja1691 pisze:Niania , coś mi się kojarzy ,że w naszym czyli Dolnośląskim NFZ ze zwrotami jest trochę inaczej . Oczywiście musi minąć 18 miesięcy od ostatniego pobytu sanatoryjnego i musisz być po weryfikacji bieżącego wniosku . Składasz stosowne oświadczenie na piśmie ,że możesz wyjechać w ciągu kilku dni i chcesz skorzystać ze zwrotów , podajesz do siebie kontakt telefoniczny a panie z NFZ same oddzwaniają jak mają odpowiedni dla Ciebie zwrot . Ale na 100% nie jestem pewna , bo sama nie korzystałam z takiego wyjazdu . Przeszukaj forum , bo chyba tu to gdzieś wyczytałam . PozdrawiamNiania pisze:Bo u nas w Wrocławiu nawet słuchawki nie podnoszą....kilka razy próbowałam by zasięgnąć informacji co do zwrotów i klapa....Dam sobie spokój po nowym roku napiszę pismo i zobaczymy co z tego wyniknie...A czy NFZ odpisuje wtedy na takie pisma czy nie ...orientuje się ktoś w tych przepisach![]()
![]()
![]()
![]()
- Wienia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lis 2015 16:00
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
Chcących wyjechać do sanatorium w terminie na święta chcę poinformować ,że w Małopolskim funduszu sporo zwrotów i można wybrać perełki.
Wczoraj koleżanka była na Batorego i dostała Świnoujście sanatorium Admirał I pobyt od 6.12.więc 2 tygodnie na spakowanie.Jest bardzo zadowolona bo to osoba samotna i na święta nie będzie sama.Nawiasem mówiąc ja ją nakłoniłam aby próbowała ze zwrotów wyjechać no i się udało
Miała numer ponad 5 tyś .Pozdrawiam i powodzenia
WitajWienia pisze:Witam![]()
Chcących wyjechać do sanatorium w terminie na święta chcę poinformować ,że w Małopolskim funduszu sporo zwrotów i można wybrać perełki.
Wczoraj koleżanka była na Batorego i dostała Świnoujście sanatorium Admirał I pobyt od 6.12.więc 2 tygodnie na spakowanie.Jest bardzo zadowolona bo to osoba samotna i na święta nie będzie sama.Nawiasem mówiąc ja ją nakłoniłam aby próbowała ze zwrotów wyjechać no i się udało![]()
Miała numer ponad 5 tyś .Pozdrawiam i powodzenia
To wspaniała nowina ...Koleżanka będzie zadowolona ze Świnoujścia byłam tam dwa razy .
Bliziutko do morza i piękne zachody słońca będzie miała o tej porze roku.
Życzę jej cudownego wypoczynku i miłego towarzystwa.
Pozdrawiam
- Wienia
- Przyjaciel forum

- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
- Wienia
- Przyjaciel forum

A koleżance podpowiadam aby przedłużyła pobyt do Nowego roku o te parę dni,gdzieś na kwaterze prywatnej .Ja bym nie darowała tego Sylwestra nad morzem.
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2