Prywatność - nie tylko w necie...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 36 razy

Re: Prywatność - nie tylko w necie...

Post autor: Sloneczko »

:lol: :lol: :lol: :lol: idę spać :D
Dobranoc.... jak macie żaluzje to dobrze....dzisiaj peeeeełnia jakiej nie było od 68 lat :o
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

" Trzeba czytać ze zrozumieniem - wróć - jakie było ostatnie pytanie ? "

Nie podoba mi się taki styl.
Masz pieska ? Nie ? To proszę sobie sprawić i wołać do niego " wróć ".
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

jacky6 pisze:
margot pisze: jak to jest w tym klubie przyjaciół :roll: :?: bo już nie łapię :? ?..tak się dziwnie składa , źe tam mnie nie ma ,,,
Odpowiedź znajdziesz w innym temacie - bardziej właściwszym ...

:mrgreen: :ugeek:
....no nie kumam ...nie szukam innych tematów ...czy masz problem z wyjaśnieniem :?: jeśli tak to napisz ...zrozumiemy Twoją słabość :D w tych kwestiach ...w inne nie wnikam ...po fotoreportarzu 8-)
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 93 razy

Post autor: Dzia_dek »

"Aktorka chroni za wszelką cenę prywatności swojego dziecka. Gdy do sieci wyciekło zdjęcie, zrobione przez jednego z obecnych na wydarzeniu fotoreporterów, była wściekła. (...) "Stając do pamiątkowego zdjęcia z Panem Prezydentem i moim synkiem ustaliłam z Fotografem Prezydenckim, że zdjęcie to będzie tylko i wyłącznie dla mnie na pamiątkę oraz do użytku wewnętrznego Kancelarii Prezydenta, bez możliwości jego publikacji. Niestety, nie zwróciłam uwagi, że w tym czasie zdjęcia robili również zaproszeni do Belwederu fotoreporterzy prasowi stojący w oddaleniu. W związku z tym, chciałbym po pierwsze bardzo prosić o niewykorzystywanie zdjęcia z moim synem do publikacji prasowych, internetowych i wszelkich innych. Po drugie, chcę bardzo wyraźnie zakomunikować: sytuacja z Belwederu była wyjątkowa, w dalszym ciągu nie wyrażam zgody na wykonywanie i publikowanie jakichkolwiek zdjęć mojego syna Jana Wróblewskiego" - czytamy na profilu aktorki."
[info ze strony: www.se.pl]
Casandra pisze:no nie widzę właśnie tych fotek!(...)
Fotki nadal są w Internecie. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "Order Kożuchowskiej" i zaznaczyć grafikę.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2016 22:41 przez Dzia_dek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy

Post autor: Sloneczko »

Idę spać......pełnia na mnie już bardzo zadziałała :o :o
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Sloneczko pisze::lol: :lol: :lol: :lol: idę spać :D
Dobranoc.... jak macie żaluzje to dobrze....dzisiaj peeeeełnia jakiej nie było od 68 lat :o

ja wiem, właśnie chciałam zobaczyć ale niebo zachmurzone...
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

Te fotografie są nadal dostępne,niestety. "Fotoreporter-hiena". Dziwię się tylko,że kancelaria prezydenta nie ma akredytowanych reporterów z prawdziwego zdarzenia. Ale cóż ! jaka kancelaria,takie akredytacje.
Żenujące jest dla mnie takie uporczywe drążenie tematu.
forumowicz

Fotki nadal są w Internecie. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "Order Kożuchowskiej" i zaznaczyć grafikę.

tak zrobiłam i znalazłam. Ładne dziecko i szczęśliwa mama. Publikacja zdjęcia wbrew woli aktorki.

I co dalej? Jak ja to odczuwam? tę publikację wbrew woli aktorki? tak jak napisałam - w takich czasach żyjemy, wszechobecne podglądanie i brak szacunku dla woli innych. Od strony prawnej Kożuchowska pewnie sobie poradzi.
Ale ja jej nie żałuję. Po co wzięła malucha na dekorowanie ? przecież to była publiczna uroczystość, wiadomo że będą fotki, dużo ludzi , dziecko zmęczone.
Jak ceni swoją prywatność to niech ją sama szanuje. Wiadomo, że reporterzy dla pieniędzy zrobią wszystko, nie takie zdjęcia były publikowane.

No chyba, że czegoś innego trzeba szukać na tych zdjęciach.
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy

Prywatność - za każdą kasę ...

Post autor: jacky6 »

Casandra pisze: Publikacja zdjęcia wbrew woli aktorki.
I co dalej? Jak ja to odczuwam? tę publikację wbrew woli aktorki? tak jak napisałam - w takich czasach żyjemy, wszechobecne podglądanie i brak szacunku dla woli innych.
Ale ja jej nie żałuję. Po co wzięła malucha na dekorowanie ? przecież to była publiczna uroczystość, wiadomo że będą fotki, dużo ludzi , dziecko zmęczone.
Jak ceni swoją prywatność to niech ją sama szanuje. Wiadomo, że reporterzy dla pieniędzy zrobią wszystko, nie takie zdjęcia były publikowane.
Czyli znakiem tego Panie Dziejku - wolna amerykanka ?
...
Zatem reporterzy pozostaną ludźmi bez serca i szarych komórek ?
Dla owych pieniążków ?
A co będzie gdy nas to dosięgnie ?

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
forumowicz

ja nie piszę że to pochwalam tylko że w takich czasach żyjemy. I niestety trzeba się dostosować bo nie walczy się z wiatrakami, fotoreporterzy postępują tak jak postępują i artyści-celebryci najlepiej o tym wiedzą. A skoro wiedzą to powinni zapobiegać takim sytuacjom a nie prowokować wydarzenia. Zwłaszcza jeżeli szanują swoja prywatność.

załóżmy, że mieszkasz na dość zaludnionym osiedlu - w blokowisku powiedzmy. Szanujesz swoja prywatność.
Czy w rej sytuacji zasłonisz okna żeby oddzielić się od ciekawskiego oka sąsiada czy rezygnujesz z wszelakich osłon na okna ale biegniesz do sąsiadów i prosisz żeby ci nie zaglądali do mieszkania bo szanujesz swoją prywatność i nie życzysz sobie żeby Cię oglądali jak biegasz na golasa po domu.
Jak myślisz - uszanują Twoja wolę czy nie? :lol:
ODPOWIEDZ