Truskawiec na Ukrainie
Re: Truskawiec na Ukrainie
Tak z czystej ciekawości weszłam na stronę z sanatoriami tak chwalonymi przez poprzedników. Ludzie pooglądajcie zdjęcia łazienek w tych sanatoriach, a są to mniemam najlepsze zdjęcia bo nie przypuszczam aby nie pokazali to co mają najlepszego ,ja nawet gdyby mi dopłacali nie wyjechałabym ,
Majka
1 .brak gimnastyki rehabilitacyjnej
2. brak basenu na miejscu
3. brak wi-fi , choć podobno już jest
4. dobrego oświetlenia korytarzy
5. wszechobecne wykładzin podłogowe i związany z tym zapach
6. mało czytelne oznakowanie wjazdu
7. daleko do rozrywek typu disco
8. elewacja budynku z białej cegły
9. zaśmiecony las w którym jest źródełko wody naftusi
10. brak kabiny prysznicowej w moim pomieszczeniu
11. internetowa oferta jest trochę na wyrost. Nie wszystko o czym piszą jest dostępne.
-
janek_
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 15 cze 2016 18:52
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 2
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Truskawiec - sanatoria
Być może będzie opóźnienie czasowe z uwagi na zagrożenie operacją lepszej połowy.
Ale tylko opóźnienie.
Na razie mam wstępną rezerwację - no może to trochę kosztowniejsze aniżeli opisywany przez Ciebie obiekt ale i tak tańsze aniżeli polski komercyjny odpowiednik.
Obserwuję ruch na pogranpunkcie w Krościenku i mam pytanie - w jaki dzień tygodnia / w jakiej destynacji i w jakim zatłoczeniu to czyniłeś ?
Nie chcę pisać na priva - bo chcę aby więcej N-S forumowiczów skorzystało ...
- jacky6
- Przyjaciel forum

Truskawiec / Truskavets Ukraina
Nie byłbym zdziwionym gdyby stało się to faktem.gorkaa pisze:Jacky, to może spotkanie forumowe zrobimy za wielką granicą ?
Biorąc pod uwagę czasy oczekiwania na kurację sanatoryjną w kraju.
Prędzej poddam się kuracji właśnie w Truskawcu.
CDN
- jacky6
- Przyjaciel forum

Truskawiec / Truskavets Ukraina
Dzięki za bardzo przydatne wskazówki bo od tej pory śledzę ruch w Krościenku na pogranpunkcie za pośrednictwem zainstalowanych tam kamer.Henryk pisze: ... na Ukrainę jechałem przejściem w Hrebenne. I pomimo że była to prawie północ czekaliśmy 3 godziny.
... Wracaliśmy, bodajże we wtorek, przejściem w Krościenku, tez w nocy i zajęło nam to mniej niż godzinę.
... I jeszcze jedna rada: walutę najlepiej wymieniać w kantorach ukraińskich, w mieście.
Na przykład teraz jest zero ruchu PL => UKR ale mały zator UKR => PL.
W godzinach popołudniowych tworzy się mały zator PL => UKR czyniony przez busiki wracające z towarem i rozliczający VAT w UC.
Widać było jak niedawno sypnęło tam zdrowo śniegiem.
Mam rezerwację tygodniowej kuracji w jednym sanatorium ale ku mojemu zdziwieniu nie chcą tam płatności plastykiem ale brzęczącą monetą stąd będę musiał szukać kantoru w Truskawcu. Czy pamiętasz tam lokalizację tej instytucji finansowej ?
Jeśli wstrzymam się z decyzją wyjazdu teraz to przeniosę ją na wiosnę.
Trochę mi szkoda bo akuratnie na przyszły tydzień prognozują ciepłą pogodę dla Truskawca.
PS - jaką trasą jechałeś dalej z Krościenka - czy na Przemyśl czy na Sanok i jak oceniasz jakość tamtych odcinków ?
-
HalinaM-P
- Kuracjusz

- Na forum od: 11 paź 2016 15:08
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 2