Sanatorium z ZUS
- kuty
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowano: 9 razy
Re: Sanatorium z ZUS
Spotkanie całkiem przyjemne..
Przydział to - POŁCZYN ZDRÓJ sanatorium "Gryf" od 27 maja do 19 czerwca 2017 roku.
Dostałem wybór miejsca i terminu !
Było pytanie pani orzecznik, czy chcę sanatorium ambulatoryjne czy stacjonarne !
Wiadomo jakie wybrałem.
Pani od miejsca polecała mi Połczyn i Dziwnówek, lub inne w odległości 300 km. od domu.
Na moje kolana wybrałem Połczyn, mają borowinę, bo w Iwoniczu pozytywnie odczułem jej właściwości
Mój termin to późna wiosna, może będzie ciepło to skorzystam z basenu zewnętrznego i możliwości
wypożyczenia roweru.
Nastawiam się jak zawsze pozytywnie.
- Anka1084
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 gru 2016 16:46
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Witam. A kto może wystawić takie skierowanie? W szpitalu lekarz nie zaproponował mi takiego skierowania.sztani pisze:Na poszpitalne można składać do 6 miesięcy od zabiegu (operacji) .Chodzi o NFZ.
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Anka możesz poprosić ale znając jak jest w szpitalach będą zbywać brakiem czasu . Weź ze sobą gotowy druk taki na wyjazdy sanatoryjne (NFZ) wypisz w nim swoje dane a (aby było szybciej) a pozostaw tylko to co ma wypisać lekarz lub jeszcze to czego nie będziesz pewna czy masz wypisać. Skruci to drogę wypisania przez lekarza . trwa to dosłownie 5 minut
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Najlepiej zadzwoń do swojego NFZ i zapytaj .
Poszpitalne to trochę inny pobyt choćby ze względu na czas oczekiwania na wyjazd ( do 6 miesiecy )
Badania ;;mam na myśli EKG badania krwi
- Anka1084
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 gru 2016 16:46
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
-
forumowicz
bodana2 w moim NFZ lub ZUS otrzymując skierowanie na wyjazd do sanatorium jest adnotacja aby załączyć
do niego ważne wyniki badania lub zdjęcia rtg. W sanatorium byłam 3 krotnie i za każdym razem lekarz sanatoryjny przeglądał je, na podstawie tych wyników ustalał tok leczenia. Pozdrawiam