Agnieszko - te złośliwe komentarze innych czy nawet spojrzenia powinnaś z uśmiechem tylko traktować jako komplement odnośnie Twojej osoby. Można tylko pozazdrościć, że dziecko już dorosłe a mama wciąż piękna i młoda. To może irytować innych bo nie każdego z nas czas traktuje jednakowo.AgaC pisze:Ja na ostatni turnus zabrałam mojego prawie 21 letniego syna. Ponieważ sama mam 40 (wiele osób mowi mi, ze wyglądam młodziej )to spora grupa miała zagwozdkę) Panie mnie podpytywały czy jesteśmy rodzeństwem, wiele osob brało go za mojego męza
Na bank tez byli tacy którzy myśleli ze stara baba przywiozła sobie młodego ogiera;)Tym bardziej ze mieszkaliśmy w 1 pokoju , chodziliśmy pod rękę na spacery i na tańce
No wesołoAle ja ogólnie mam w nosie to co myślą inni
Jak błędna ocena wyglądu może być myląca podam przykład od siebie:
Jako nauczyciel w stołecznym liceum kazałem uczniowi przyjść z mamą abym mógł z nią porozmawiać. Uczeń przyszedł z dziewczyną, która według mnie nie mogła być jego mamą gdyż wyglądała bardzo młodo. Raczej wyglądała na jego starszą siostrę, więc poprosiłem o przedstawienie się a nawet mi okazała dowód osobisty. Oczywiście była to jego mama a ja przeprosiłem za niezręczną sytuację. Nazajutrz spytałem ucznia czy ta jego mama nie gniewa się na mnie za podejrzenie o kłamstwo? Odpowiedź mnie zaskoczyła: "moja mama była panem zachwycona"