Nie polecam nikomu puszczać swoich partnerów do sanatorium

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: Nie polecam nikomu puszczać swoich partnerów do sanatorium

Post autor: Hipokryt »

Zrobił nam się ciekawy temat, którego teraz tytuł powinien być "Jak nas postrzegają w sanatorium inni ludzie ?"
AgaC pisze:Ja na ostatni turnus zabrałam mojego prawie 21 letniego syna. Ponieważ sama mam 40 (wiele osób mowi mi, ze wyglądam młodziej )to spora grupa miała zagwozdkę :)) Panie mnie podpytywały czy jesteśmy rodzeństwem, wiele osob brało go za mojego męza :) Na bank tez byli tacy którzy myśleli ze stara baba przywiozła sobie młodego ogiera;)Tym bardziej ze mieszkaliśmy w 1 pokoju , chodziliśmy pod rękę na spacery i na tańce ;)
No wesoło ;) Ale ja ogólnie mam w nosie to co myślą inni :)
Agnieszko - te złośliwe komentarze innych czy nawet spojrzenia powinnaś z uśmiechem tylko traktować jako komplement odnośnie Twojej osoby. Można tylko pozazdrościć, że dziecko już dorosłe a mama wciąż piękna i młoda. To może irytować innych bo nie każdego z nas czas traktuje jednakowo.
Jak błędna ocena wyglądu może być myląca podam przykład od siebie:
Jako nauczyciel w stołecznym liceum kazałem uczniowi przyjść z mamą abym mógł z nią porozmawiać. Uczeń przyszedł z dziewczyną, która według mnie nie mogła być jego mamą gdyż wyglądała bardzo młodo. Raczej wyglądała na jego starszą siostrę, więc poprosiłem o przedstawienie się a nawet mi okazała dowód osobisty. Oczywiście była to jego mama a ja przeprosiłem za niezręczną sytuację. Nazajutrz spytałem ucznia czy ta jego mama nie gniewa się na mnie za podejrzenie o kłamstwo? Odpowiedź mnie zaskoczyła: "moja mama była panem zachwycona" :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 256 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Marku .... :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 256 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Z nieco innej beczki :D
Pewna pani :P - 46 lat i Jej dwoje dorosłych dzieci , przyjmują księdza po kolędzie :D ten , po odprawieniu - pyta ... a rodziców nie ma w domu :?: :?:
pani była zachwycona , ksiądz się tłumaczył :lol: :lol: :lol: :P
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

Dziękuję, Marku :*
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Aga - to jeszcze coś w tym temacie tolerancji sanatoryjnej:
Często bywam z miejscowościach uzdrowiskowych i zawsze wyjeżdżam z niepełnosprawnym dorosłym synem jako opiekun. Razem mieszkamy, razem zawsze chodzimy trzymając się za ręce, razem tańczymy a nawet się przytulamy. Czasem spotykam się z przykładem niewłaściwego oceniania po wyglądzie gdyż postrzegani jesteśmy jako para gejów a ja jestem ten najgorszy, czyli starszy, który demoralizuje młodego i zasługuje na krytykę. Zwykle starsze panie próbują zwracać na to uwagę, lecz już od dawna mnie to nie stresuje. Teraz to ja mam z takich "dobrych rad" doskonałą zabawę a nawet bywają śmieszna sytuacje, które tylko okazują ludzką głupotę i potwierdzają zasadność wyjazdów na turnusy...
forumowicz

Post autor: forumowicz »

tylko okazują ludzką głupotę i potwierdzają zasadność wyjazdów na turnusy...
na taką głupotę to turnus raczej nie pomoże.
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

Marku, brak słów....
:cry:
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: woytek »

Nie zapominajmy że jesteśmy dorośli i każdy odpowiada za siebie, można mu robić to na co ma ochotę.Tak to my sami za siebie podnosimy odpowiedzialność.A pobyt w sanatorium to nie wycieczka grzecznych szkolniaków.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

tak, każdy ma prawo robić na co ma ochotę. Ale dla mnie krojenie debilnych teorie na temat zachowań innych osób nie mieści w granicach zachowań, które powinny istnieć.

W ogóle mam wrażenie że takie głupoty o innych ludziach opowiadają osoby, które chętnie same by pohasały ale z rożnych powodów nie jest im to dane.....
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: woytek »

Casandra pisze:tak, każdy ma prawo robić na co ma ochotę. Ale dla mnie krojenie debilnych teorie na temat zachowań innych osób nie mieści w granicach zachowań, które powinny istnieć.

W ogóle mam wrażenie że takie głupoty o innych ludziach opowiadają osoby, które chętnie same by pohasały ale z rożnych powodów nie jest im to dane.....
Trafniej nie można było tego opisać :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Zablokowany