Hotel Olecko marzec 2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Re: Hotel Olecko marzec 2017

Post autor: woytek »

Casandra pisze:woytek, może podlaskie sądy są mnie obciążone. Ja o takich terminach nie słyszałam.
4 tygodnie?! w życiu! pierwsza rozprawa po 2-3 miesiącach. A po niej jeszcze kilka.
Nie wiem jak jest gdzie indziej,opisałem to co wiem.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Woytek ziemia do bazy i radzę się obudzić :!: a już na pewno nie pisać nic typu CHORY zawsze WYGRA .Zapewniam Cię że CWANIAK prędzej WYGRA :!: Chory wielokrotnie nie ma sił i środków a cwaniaczki tak .Wiem coś na ten temat bo wielokrotnie byłam świadkiem takich sytuacji gdzie ludzie naprawdę chorzy przegrywali walkę w sądach :(
forumowicz

Post autor: forumowicz »

złóz przed wyjazdem do sanatorium - 6-8 miesięcy przed zakończeniem świadczenia.
Aniu, chodziło mi oczywiście o tygodnie.

6-8 tygodni przed zakończeniem świadczenia nie miesięcy. :)
kaska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 sty 2017 10:18

Post autor: kaska »

Orfeusz pisze:
kaska pisze:W Olsztynie[/quot
Cześć! Sledzę to forum myśląc, że coś dowiem się na temat tego Olecka itd. Jednak chyba to ja będę musiała poinformować Was na temat turnusów w Olecku. Pierwszy turnus zaczął się już 2 stycznia. Ja Jadę 26 stycznia. Możecie liczyć na moje "wylewne" opisy. Będzie to mój pierwszy wyjazd. I tu Kasiu mam do Ciebie pytanko. Ja też byłam operowana w Olsztynie w Szpitalu wojewódzkim tyle że na ortopedii (szyjny) Na jakiej podstawie wiesz, że czeka Cię powtórna operacja?Opinia pokontrolna czy samopoczucie? Ja mam kontrolę dopiero 24 stycznia ( operacja 22 listopad) i już ZUS wysyła mnie na rechabilitację. :roll: :roll:
Hej, też na ortopedii w czerwcu mnie operowano. Miałam już robione badanie tk, mam dolegliwości bólowe, problemy z siedzeniem. Lekarz zadecydował, że trzeba jeszcze raz.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Anka1084 pisze:Casandra świadczenie mam do 4 maja , a rehabilitacja skończy sie 2 maja . Także musze zlozyc wczesniej
Tak się złożyło ,że będąc ostatnio na turnusie ZUSowskim w Sobieszewie Byli Ludzie którzy w ostatni dzień czy to świadczenia czy chorobowego (182 dni) będąc na turnusie rehabilitacyjnym byli wzywani na komisję . Dziś powrót z turnusu jutro komisja .Składaj i nie patrz na nic jak by nawet tak się stało ,że będzie to 4,5 czy 6 maj (komisja) to i Tak cofną o te 2 czy 3 dni wstecz do czasu kiedy kończyło się ostatnie świadczenie . Nikt nie będzie wzywał na komisję w czasie pobytu w sanatorium bo ZUS wie gdzie Ciebie wysłał ( na turnus rehabilitacyjny) i do kiedy tam będziesz .Powodzenia :)
Awatar użytkownika
Anka1084
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2016 16:46
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: Anka1084 »

Tak tez zrobię , złoże dokumentacje kilka tygodni wczesniej i tak jak Ty Sztani piszesz skoro Zus wysyła na rehabilitacje to wie gdzie w tym czasie przebywam i na komisje nie wezwie mnie w danym czasie , tylko po zakończeniu rehabilitacji . Dziekuje Tobie , Casandrze i Wojtkowi za dobre rady , bo do tej pory sama byłam z tymi problemami a z otoczenia bliskich , czy znajomych nikt nie był w stanie mi nic doradzić :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

powodzenia Aniu.
Jak będziesz miała jakieś wątpliwości to pisz - na pewno będziemy starali się je rozwiać w miarę możliwości.
I tak jak pisałam niektóre sprawy trzeba konsultować bezpośrednio u źródła - czyli w ZUS-ie. Bo w jednym kraju żyjemy, jedne przepisy i wytyczne obowiązują, ale jak poczytasz na forum, czasami są odstępstwa od zasad ogólnych . Zwłaszcza, że każdy z nas ma swoja , indywidualna sytuację :)
pozdrawiam i zdrówka życzę.

napisz jak już coś będziesz wiedziała w swojej sprawie.
Awatar użytkownika
db207
Na forum od: 23 gru 2016 16:11
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: db207 »

dominika pisałas do mnie , tak jade 15 marca do Olecka . Napisz może na mojego e-maila db.[email].pl . Nie jestem zarejestrowany na tym portalu jedynie jestem zalogowany nie mogę bezposrednio odpowiadać :o
justi9
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2017 10:06
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: justi9 »

dzień dobry,
ja jadę 2.05 także z niecierpliwością czekam na jakiekolwiek informacje dot. ośrodka, bo póki co mało ciekawie to wygląda - z rzeczy pewnych wiemy, że nikt nic nie wie :lol:

pozdrawiam
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam wyjeżdzających do Olecka :kwiat:
Aniu dobra decyzja powodzenia 8-)
Tb 207 jesteś zarejestrowany zalogowany na forum :)
Wiadomości na prv po napisaniu 5 postów :)
Taki jest regulamin forum dla wszystkich ;)
Na forum nie ma informacji o Hotelu Olecko :shock:
Pozdrawiam wyjeżdzających :kwiat:
Zablokowany