Maarek36 pisze:A tak przy okazji spytam:
jak w sanatorium sprawdzają czy pan i pani jest w związku małżeńskim czy partnerskim?
Od czego zależy otrzymanie wspólnego pokoju 2-osobowego?
Otóż każdy z 12 funduszy gdy rozdysponuje skierowania przydzielone wcześniej odsyła do oddziału funduszu gdzie znajduje się obiekt listę kuracjuszy na dany turnus.
Oddział około tygodnia przed wysyła do ośrodka -WYKAZ imienny kuracjuszy.
Stąd ośrodek ma czas na przygotowanie pokoi dla kuracjuszy jest to fajne logistyczne zadanie.
Generalnie od kilku lat ustalone jest ,aby małżeństwa - te mające to samo Nazwisko było zakwaterowane RAZEM.
Choć ZNAM jeden ośrodek -Gdzie Dyrektor z uporem maniaka poniekąd specjalnie rozdzielał małżeństwa do NAJBARDZIEJ licznych pokoi..aby obniżyc im koszty !!!
bo np 4 była tańsza od dwójki
bo TV w 4 wychodził taniej etc
Przypadek miał miejsce w roku 2015 w jednym z kołobrzeskich obiektów..oj jakie było larum gdy pewne siebie małżeństwa dostawały się ..rozdzielone do pokoi 3-4 osobowych a przypadkowe osoby dostawały ..wypasione dwójki zresztą świeżo po remoncie.
Co do przydzielania pokoi małżeństwom chyba w 2013 lub 2012 roku otrzymałem pokój dwu osobowy ..zostawiłem bagaże udałem się na obiad i wróciłem do pokoju dopiero po..kolacji około 21,30 bo z innego obiektu wyjeżdżali znajomi do domu.
Wchodzę do pokoju otwieram kluczem pokój a tam .. Pani z tego samego oddziału funduszu o Bardzo podobnym peselu a dodatkowo z tego samego miasta i.............o takim samym nazwisku -
Mimo ,że nazwisko to samo Pani pozostała w tej dwójce ..Ja dostałem jedynkę