Hotel Olecko marzec 2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Hotel Olecko marzec 2017

Post autor: sztani »

ja po prostu rozmawiam i mówię z doświadczenia jak jest na turnusach . Lepiej się rozczarować mile niż po przyjeździe do ośrodka zawód . Mówię ludziom tak jak jest a nie tak jak może być . :) Nerwowy na forum nigdy nie bylem . to tylko dyskusja . :) przez biura zewnętrzne ale w porozumieniu z Sanatorium bo tam nawet panie przychodziły siadały w holu i zapisywaly lub robily to recepcjonistki z ośrodka .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

to co piszę to też z własnego doświadczenia, nie opisuję swoich marzeń.

Rzeczywistość czasami bardzo odbiega od tego jak powinno być i od tego jakie są założenia ustawowe.
przez biura zewnętrzne ale w porozumieniu z Sanatorium
no tak, sanatoria wiedzą że kuracjusze jeżdżą. Mozę nawet maja w tym swój udział finansowy, w końcu wpuszczają obce biuro na swój teren.

Sztani - moje poglądy znasz, wielokrotnie się określałam na forum.
Zlikwidują sanatoria - nie będę się skarżyć. Ale dopóki są to....vide moje posty!
też te z zamkniętego w listopadzie profilu.
forumowicz

oj az tak ostro ze profilek zamkneli nie grzeczna pani jest :D
forumowicz

sama zamknęłam. I po trzech dniach otworzyłam pod tym samym nickiem i z tego samego adresu IP.
forumowicz

to jezeli moge zapytac co bylo przyczyna takiego posuniecia? :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Casandro to gdzie pytam tak dobrze było z ZUS
forumowicz

Casandro to gdzie pytam tak dobrze było z ZUS

Sztani mi zawsze dobrze jest z ZUS. Po prostu potrafię to docenić i cieszyć się tym co dostałam.

Wszędzie są wycieczki i kuracjusze z ZUS z nich tez korzystają - nikt im tego nie zabrania. Wiesz doskonale, ze kuracjusze z ZUS kurują się w sanatoriach w których jest NFZ i klienci komercyjni. I to co sanatorium oferuje dostępne jest dla wszystkich.

Owszem są pewne obostrzenia dot kuracjuszy ZUS ale nie dotyczą one wycieczek, udziału w dancingach i przepustek do domu.
forumowicz

nowicjusz1234 pisze: .....i moim zdaniem nic nie wkladasz ludziom zlego do glowy piszesz jak jest brawo brawo brawo
a ktoś twierdzi że coś złego ludziom wkładam do głowy?
czyżby ktoś mi "robił koło pióra" na zapleczu ;) ?
forumowicz

sztani pisze:. Gdzie byłąś ,że tak oficjalne puszczali na przepustki.
Nie wkladaj ludziom ,że coś im się należy (przepustka to dobra wola lekarza prowadzącego a nie zasada))
wszędzie gdzie byłam były przepustki na sobotę i niedzielę - dni wolne od zabiegów. Na wniosek kuracjusza i za zgodą ordynatora. Wyjeżdżają nieliczni bo nie każdy chce jechać do domu. I nie wyludnia się całe sanatorium.
Raz tylko się spotkałam z sytuacją gdy kuracjuszka musiała się mocno gimnastykować żeby zgodę na wyjazd dostać ale to był środek tygodnia czyli naruszenie rytmu zabiegów. W końcu tą przepustkę dostała bo chodziło o pogrzeb. No i to była kuracjuszka NFZ.

I mówię o oficjalnych zgodach na wyjazd do domu - podpisanych przez ordynatora. Sądzę że każdy kto w sanatoriach był z przepustkami się spotkał. I nigdzie nie napisałam że coś się należy tylko że jest taka możliwość bo ludzie jeżdżą. Ja akurat z tej formy nie korzystałam bo nie miałam takiej potrzeby - tak jak pisałam w czasie wolnym jeżdżę na wycieczki bo taką możliwość daje sanatorium.

Twój wniosek to nadinterpretacja mojej wypowiedzi.

Tak się tworzy plotki wiesz?
Awatar użytkownika
pawel1974
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 sty 2017 19:50
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: pawel1974 »

Jeszcze drobne zakupy i wszystko będzie grało, małe pakowanko i przygotowany na Olecko :D :D :D
Zablokowany