Lubelski NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
zyrafa48
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2014 10:12
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Lubelski NFZ

Post autor: zyrafa48 »

Witam wszystkich,
Mario bardzo Ci dziękuję :serce: . Niestety miesiące wakacyjne odpadają. Jeżeli nie dostanę wyjazdu na przełomie maja i czerwca to kolejny termin w którym mogę jechać to sierpień, wrzesień.
Dzień zaczynam z nr 4789.
Mario Ty już prawie "na walizkach". Masz jakieś miejsce, a może sanatorium do którego chciałabyś pojechać?
Pozdrawiam cieplutko w ten piękny, zimowy, słoneczny dzień.
Andy60
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2017 15:17

Post autor: Andy60 »

Witam, tydzien temu otrzymalem pismo z NFZ , w ktorym widnieje informacja, ze moj numer w kolejce na leczenie uzdrowiskowe szpitalne (kardiologia) to 248. W ciagu minionego tygodnia sledzilem przebieg kolejki , moje nr oscylowaly od 250 do 266.........dziwi mnie taka sytuacja, zamiast przyblizac sie do otrzymania terminu , oddalam sie. Na dzien dzisiejszy mam nr 251. Czym mozna tlumaczyc taka sytuacje?
Tadek7775
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2014 07:39
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Tadek7775 »

Andy60 pisze:Witam, tydzien temu otrzymalem pismo z NFZ , w ktorym widnieje informacja, ze moj numer w kolejce na leczenie uzdrowiskowe szpitalne (kardiologia) to 248. W ciagu minionego tygodnia sledzilem przebieg kolejki , moje nr oscylowaly od 250 do 266.........dziwi mnie taka sytuacja, zamiast przyblizac sie do otrzymania terminu , oddalam sie. Na dzien dzisiejszy mam nr 251. Czym mozna tlumaczyc taka sytuacje?
Zasady funkcjonowania tej kolejki i tych zupełnie innych z lat osiemdziesiątych są prawie takie same. Tam też kolejka się wydłużała bo ktoś w nią wchodził. Czy to w tym systemie, czy w tamtym czy też w tym który będzie zawsze byli, są i będą równi i równiejsi. Trzeba się uzbroić w cierpliwość bo kolejka NFZ ma to do siebie, że im bliżej początku kolejki to lubi właśnie tak tańczyć.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
nemawe
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 sty 2017 21:41

Post autor: nemawe »

Tadek7775 pisze:
nemawe pisze:Witam. Mam dziś numer 1670 - reumatologia :roll: ... składałam w XII 2015. Przy tak szybkim ubywaniu nr kolejki chyba nie ma co liczyć na maj . Pozdrawiam
Ja bym jednak liczył na ten maj. Kolejka na pewno zwolni. Listopad i grudzień ubiegłego roku był tragiczny. Musieli zatem przyspieszyć żeby sanatoria nie popadały. Zobaczycie że wróci do normalności. Czyli średnio ok. 1500 na miesiąc. Jeżeli już dzisiaj rozdają terminy kwietniowe to wcześniejszy termin można dostać z łapanki. Ktoś rezygnuje i muszą szukać.
Życzę najkorzystniejszych terminów i wymarzonych uzdrowisk.
Pozdrawiam
Dziękuję za życzenia i optymistyczną informację, oby się spełniło. Do tej pory trafiłam listopad i luty. Jedyny minus to krótki dzień. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03

Post autor: maria123 »

nemawe pisze:Witam. Mam dziś numer 1670 - reumatologia :roll: ... składałam w XII 2015. Przy tak szybkim ubywaniu nr kolejki chyba nie ma co liczyć na maj . Pozdrawiam
Nemawe! Jestem blisko Ciebie, siedzę na miejscu 1717-reumatologia...składałam w grudniu 2015. :D Ja nadal liczę na maj/czerwiec. Zapraszam na wątek pt."kto składał do sanatorium w grudniu 2015?" :kwiat: :kwiat: :kwiat: Jest nas tam dużo więcej grudniowych. :o :o :o Jest duża nadzieja, że dostaniemy razem przydział do sanatorium. :o Pozdrawiam cieplutko. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: adamadi »

Hejka
ja jakoś na końcu składu jadę z 21126 nr skierowanie złożone w 2016-09-01 z moich obliczeń może Luty 2018 :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
nemawe
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 26 sty 2017 21:41

Post autor: nemawe »

maria123 pisze: Nemawe! Jestem blisko Ciebie, siedzę na miejscu 1717-reumatologia...składałam w grudniu 2015. :D Ja nadal liczę na maj/czerwiec. Zapraszam na wątek pt."kto składał do sanatorium w grudniu 2015?" :kwiat: :kwiat: :kwiat: Jest nas tam dużo więcej grudniowych. :o :o :o Jest duża nadzieja, że dostaniemy razem przydział do sanatorium. :o Pozdrawiam cieplutko. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
:kwiat: Witaj maria123 ! :kwiat: Całkiem możliwe,że w przybliżonym czasie "razem" wyjedziemy do sanatorium. :D :o :kwiat: :D Czy to prawda,że musi upłynąć 18 msc od ostatniego pobytu w sanatorium? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03

Post autor: maria123 »

Podobno tak. Mi minie 18 miesięcy od ostatniego wyjazdu pod koniec maja. Dlatego nie liczę na wcześniejszy wyjazd. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2016 14:26
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Celinka52 »

Witajcie Krajanie. Przez 17 dni spadło mi ok. 2000 numerków i teraz widnieje 25437. Troszke sobie jeszcze poczekam, no chyba, że po likwidacji NFZ i moja kolejka zniknie w przeglądarce, ba- może i przegladarki znikną, czego ani sobie, ani Wam nie zyczę :kwiat:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

Nie 18 tylko 20 ale ważne jest też co jest napisane w decyzji.
ODPOWIEDZ