OPŁATA za TV
-
Dominika 900
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 31 gru 2016 14:39
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 21
Re: OPŁATA za TV
Faktycznie - brak kropki czy przecinka zmienia sens wypowiedzi, ale to może być zamierzony cel autora?
Uśmiałem się
Wracając do tematu to dziwię się, że na turnusach ludzie spędzają tyle czasu na oglądaniu telewizji a nawet walczą o pilota?
Czyżby nie mieli pomysłu jak przyjemniej i ciekawiej spędzić czas
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

Będąc w Damisie poznałem miłego kolegę, który chwalił się, że przyjechał dużym pojazdem typu bus, chociaż był sam i miał niewielki bagaż osobisty. Nie wiedziałem dlaczego wziął na wyjazd takie duże auto, lecz gdy go odwiedziłem w pokoju wszystko się wyjaśniło. Ten kolega był wielkim miłośnikiem oglądania telewizji, więc zabrał ze sobą wielki telewizor chyba ponad 50 cali, który mu zajmował prawie całą ścianę w niewielkim pokoiku. Dlatego kolega musiał przyjechać z Pomorza do tego ośrodka mini busem.
Zdziwienie moje wtedy było ogromne
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

dodam tylko, że potem już wyciągałem tego kolegę z pokoju na spacery po Krynicy z nami i nawet był zadowolony.
Wieczorami potem już zawsze przychodził do sali bankietowej na "nasze zabawy" i też się cieszył że był z nami.
Czyżby ten ogromny telewizor był lekiem na sanatoryjną samotność?
-
SlawaAnna
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 04 paź 2015 11:55
- Staż sanatoryjny: 3
No, ale jak tu nie zapłacić jeśli się ma pokój z lokatorami, a w pokoju jest telewizor? Ja nie chcę telewizora, ale jeśli współlokatorka/i chce/chcą, to co robić? Płacić? Ale dlaczego, skoro ja nie chcę oglądać? Nie płacić? No ale skoro telewizor jest w pokoju i jest włączony, to choćby się nie chciało, czasem oko tam poleci, i będzie głupio - nie płaciłam, a oglądam...AgaC pisze: Jeszcze nigdy nie zaplacilam w sanatorium za tv. Strata czasu.
Wiem, że w Słowackim, Busko, telewizory są we wszystkich pokojach, cena 25 zł, więc nie majątek, ale nie ma opcji żeby telewizora nie było. Pani nie słyszała o sytuacji, żeby ktoś nie chciał telewizora. Zapisała moje nazwisko, i jeśli by się taki drugi okaz jak ja znalazł, to nas zakwateruje razem. Ale podejrzewam, że to się nie uda. No i co wtedy - płacić, nie płacić? Jak nie oglądać telewizji jeśli, nie daj boże, będzie cały czas włączona?
Telewizor powinien być na życzenie, a nie brak telewizora na życzenie!
-
forumowicz
Będąc w pokoju 3-osobowym zapowiedzialam współspaczkom , że dla mnie może nie być TV, ale jeśli One sobie życzą wówczas solidarnie do niego się dokładam . Póżniej okazało się , że nie było kiedy oglądać .
Sława myślę, że jest wiele osób, które świadomie rezygnują z tej rozrywki
-
AgaC
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 04 mar 2016 22:18
- Staż sanatoryjny: 8
Zdarzylo mi sie byc w dwojce, gdzie dolozylam sie do tv ale osoba, ktora mieszkala ze mną nie byla absolutnie uciążliwa w tym wzgledzie. Bylam tez w trojce gdzie wszystkie zgodnie stwierdzilysmy ze nie chcemy telewizora.