ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Irena0404
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2012 11:41
Oddział NFZ: Małopolski

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Irena0404 »

margot pisze:Andrzeju JANOWICE to nie Penderecki .......tylko trochę inna historia Tarnowa tak jak ruiny zamku Sanguszków ;)
witaj Margotko...czyżbyśmy były krajankami, bo widzę, że jesteś zorientowana w terenie i w temacie :) pozdrawiam z polskiego bieguna ciepła :kwiat:
Awatar użytkownika
Irena0404
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

...a dla zinteresowanych tematem Pendereckiego i Lusławicami, gdzie mieści się piękne, nowoczesne Centrum Muzyki Pendereckiego http://penderecki-center.pl/.pozdrawiam ...nie nocą... ale serdecznie :) nie tylko południe
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Pozdrawiam Cię Irenko,chcesz czy nie ale to ja jestem Twoim krajanem,Janowice pomyliłem z Lusławicami,Margot zostanie wzięta na spytki co łączy ją z tym regionem i wszystko wyśpiewa jak na spowiedzi ;) Irenko 20 km. od Ciebie w stronę Grybowa i Krynicy jest mała mieścina z Sanktuarium MBT i tygodniowym odpustem, jest to miejsce mojego urodzenia, ale nie mieszkam w tych rejonach już 25 lat- sentyment zawsze zostanie, pozdrawiam świątecznie :kwiat: :) :)
Awatar użytkownika
Irena0404
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

andrzej1955 pisze:Pozdrawiam Cię Irenko,chcesz czy nie ale to ja jestem Twoim krajanem,Janowice pomyliłem z Lusławicami,Margot zostanie wzięta na spytki co łączy ją z tym regionem i wszystko wyśpiewa jak na spowiedzi ;) Irenko 20 km. od Ciebie w stronę Grybowa i Krynicy jest mała mieścina z Sanktuarium MBT i tygodniowym odpustem, jest to miejsce mojego urodzenia, ale nie mieszkam w tych rejonach już 25 lat- sentyment zawsze zostanie, pozdrawiam świątecznie :kwiat: :) :)
witaj Andrzeju :) bardzo mnie cieszy, że jesteśmy krajanami, jest to dowód na to, że ludzie z południa to fajni ludzie :D a Twoją mieścinę :lol:znam, szlam na piechotkę kilka lat temu w lipcu...pozdrawiam słonecznie :serce: p.s. gdzie Cię wywiało z tych stron :?:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

andrzej1955 pisze:Pozdrawiam Cię Irenko,chcesz czy nie ale to ja jestem Twoim krajanem,Janowice pomyliłem z Lusławicami,Margot zostanie wzięta na spytki co łączy ją z tym regionem i wszystko wyśpiewa jak na spowiedzi ;) Irenko 20 km. od Ciebie w stronę Grybowa i Krynicy jest mała mieścina z Sanktuarium MBT i tygodniowym odpustem, jest to miejsce mojego urodzenia, ale nie mieszkam w tych rejonach już 25 lat- sentyment zawsze zostanie, pozdrawiam świątecznie :kwiat: :) :)
Te wszystkie małe miasteczka mają swój klimat i urok , choćby takie Gorlice (super lody i jedzonko obok Rynku w górnej części ,,HOTELIK) , Grybów , BIECZ z ciekawą historią i piękną wieżą , no i oczywiście Ciężkowice ( Baba Jaga jest extra) .
POZDRAWIAM :)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Margot, tym wpisem utwierdziłaś mnie w przekonaniu że.......szczegółowe .....przesłuchanie jest ...konieczne :!: ;) :lol: Irenko, z niejednego pieca chleb się jadło, a co do wywiania to...serce nie sługa ;) pozdrawiam Was serdecznie :!: :) :)
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Andrzeju możemy jechać dalej , też jest ładnie .........Limanowa -piękna trasa , Mszana Dolna , Rabka ( bajkowy zajazd , można wypić kawkę pod grzybkiem lub na wodzie pod pergolą i zjeść przepyszne danie z kociołka ) .......... ;)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Coś mi tu zalatuje tym od.....zatrutych.......strzał, na które nie ma.......antidotum ; :serce: ;) :lol: uważaj na te południowe....temperamenty ;) :lol:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Spoko ;) jakoś daję radę , ale łatwo nie jest :roll: ;)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jagę Babę to ja znam i to jaką :oops: -papatki, a co do Skamieniałego Miasteczka to kiedyś było dużo ciekawsze, ale i teraz jest co zwiedzać, mam nadzieję że jak zwykle Jesteś dobrze poinformowana i znasz o Nim legędę :)
ODPOWIEDZ