Ziemowit Iwonicz Zdrój 16.03.2017
- madzia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 lut 2013 14:19
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Ziemowit Iwonicz Zdrój 16.03.2017
-
anet
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 06 lut 2017 14:38
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
A tak poważnie; nie wiem czy tak jest wszędzie, ale ja w Stalowej Woli miałam tak, że po wejściu do budynku i wylegitymowaniu się
Tak było w stalowej, chętnie poznam procedurę przyjęcia w Ziemowicie.
- iga54
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2017 08:04
- Staż sanatoryjny: 0
bo z tym mógłby być kłopot ale cała reszta to pikuś,łącznie ze staniem na głowie
Na skierowaniu wyczytałam ,że doba hotelowa zaczyna sie godz.0;00 a kończy 24 czy stoi coś na przeszkodzie abym była tam wieczorem dnia poprzedniego?
- madzia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 lut 2013 14:19
- Staż sanatoryjny: 5
Najwyżej zaczekasz do północy. Bo takie masz prawo.iga54 pisze:Sam początek już mi się podoba,nawet sprawdzanie mojej sprawnośći ruchowej, o ile nie beda mi kazali szpagatu zrobić....
bo z tym mógłby być kłopot ale cała reszta to pikuś,łącznie ze staniem na głowie![]()
Na skierowaniu wyczytałam ,że doba hotelowa zaczyna sie godz.0;00 a kończy 24 czy stoi coś na przeszkodzie abym była tam wieczorem dnia poprzedniego?
-
krzycho37
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 10 cze 2013 10:52
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
Witam. Baza zabiegowa w Ziemowicie jest na dobrym poziomie wszystkie zabiegi na miejscu łącznie z basenem, pokoje 2-3 osobowe, jedynki tylko na zaświadczenie lekarskie po wcześniejszej rezerwacji. Przyjęcia są od rana jeśli przydzielony pokój jest już wolny to zakwaterowanie od razu, jeśli nie to w południe. Po zakwaterowaniu do pielęgniarki na wywiad a ona wyznaczy wizytę u lekarza z godziną. Parking płatny 150-170 zł za pobyt można poszukać coś w pobliżu np. przy nowej fontannie.
- iga54
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2017 08:04
- Staż sanatoryjny: 0
Może podpowiedzcie o jakiej porze warto zajechac na miejsce aby to wszystko miało ręce i nogi?
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Iga tu się nie ma nad czym zastanawiać do Iwonicza Zdroju nie dojedziesz pociągiem bo takowe tamiga54 pisze:(...) Będę jechać z Gliwic i zastanawiam sie jechać pociągiem czy autobusem?
nie kursują. Ze Śląska najlepiej dojechać autobusem np., tak jak radzi Madzia, z firmy "Neobus".
Trochę to niewygodne, ale ma swoje plusy. Do Iwonicza zajedziesz na godzinę 6 rano, a 5 minutiga54 pisze:łoooo matko !!!! ale to o 1 w nocy (...)
później już jesteś w sanatorium. Będąc tak wcześnie masz większą możliwość wyboru pokoju,
a poza tym jest szansa na lepiej (tzn. w dobrym czasie) zadysponowane zabiegi. Jeśli chcesz
jechać później to z Twojego rejonu odjeżdża jeszcze bezpośredni autobus z Bytomia. Wyjazd
jest o godz. 8,10 w Iwoniczu będziesz na 13,45. (moim zdaniem to trochę późno).
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Tak jest w przypadku jeśli wyjazd jest z NFZ - u.. Natomiast jeśli sponsorem wyjazdu jest "pan" ZUSkrzycho37 pisze:(...) Przyjęcia są od rana jeśli przydzielony pokój jest już wolny to zakwaterowanie od razu, jeśli nie to w południe.(...)
to możesz przyjechać nawet kilka minut po północy w dzień rozpoczęcia turnusu i bez problemu
zostaniesz zakwaterowany. Kuracjusze z poprzedniego turnusu (ZUS) wyjeżdżają dzień wcześniej.
Opłata za parking się zgadza. To dokładnie 168 zł za turnus. Miejsce parkingowe wyznaczone na stałe,krzycho37 pisze:(...) Parking płatny 150-170 zł za pobyt można poszukać coś w pobliżu np. przy nowej fontannie.
ale nie polecam zostawiania samochodu w przypadkowych miejscach np. na ul. Kopalnianej czy
Kulczyńskiego (to przy nowym parku) W Iwoniczu postawili sporo zakazów postoju, a policja od czasu
do czasu robi sobie objazd po Zdroju i zostawia druczki (o wartości 100 zł i 1pkt.) za wycieraczką.
Jeśli nie chcemy parkować (i płacić) pod budynkiem sanatorium to lepiej (i taniej) zostawić samochód
na którymś z bezpłatnych parkingów. O tej porze roku na pewno nie będzie problemu z miejscem.
-
anet
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 06 lut 2017 14:38
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 2
Z wypowiedzi powyżej oraz z opinii w necie wynika, że baza zabiegowa jest ok, tak że jeden problem z głowy:). Ja za każdym razem obawiam sie towarzystwa w pokoju, dlatego też tak jak Iga liczę, że właśnie na tym forum uda sie kogoś poznać, by stworzyć silna grupę wsparcia
-
krzycho37
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 10 cze 2013 10:52
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
Ja byłem z ZUS i pokoje były zwalniane do godz. 13 więc kto wcześniej to jakieś szanse na lepszy pokój były. Co do parkingu niektórzy płacili tylko 150 zł z tym że nie zawsze mówią przy zakwaterowaniu o takiej możliwości a potrafią spisać nr auta i upomnieć się po tygodniu. Przy nowej fontannie jest parking na ok 10 aut widać go z okien ośrodka tam nie było problemów z zostawieniem auta w ubiegłym roku bez opłat.(sam tam trzymałem auto przez cały turnus). Podpowiem jeszcze że posiłki przygotowywane są na miejscu zawsze ciepłe i smaczne z dużą ilością surówek.Dzia_dek pisze:Tak jest w przypadku jeśli wyjazd jest z NFZ - u.. Natomiast jeśli sponsorem wyjazdu jest "pan" ZUSkrzycho37 pisze:(...) Przyjęcia są od rana jeśli przydzielony pokój jest już wolny to zakwaterowanie od razu, jeśli nie to w południe.(...)
to możesz przyjechać nawet kilka minut po północy w dzień rozpoczęcia turnusu i bez problemu
zostaniesz zakwaterowany. Kuracjusze z poprzedniego turnusu (ZUS) wyjeżdżają dzień wcześniej.Opłata za parking się zgadza. To dokładnie 168 zł za turnus. Miejsce parkingowe wyznaczone na stałe,krzycho37 pisze:(...) Parking płatny 150-170 zł za pobyt można poszukać coś w pobliżu np. przy nowej fontannie.
ale nie polecam zostawiania samochodu w przypadkowych miejscach np. na ul. Kopalnianej czy
Kulczyńskiego (to przy nowym parku) W Iwoniczu postawili sporo zakazów postoju, a policja od czasu
do czasu robi sobie objazd po Zdroju i zostawia druczki (o wartości 100 zł i 1pkt.) za wycieraczką.
Jeśli nie chcemy parkować (i płacić) pod budynkiem sanatorium to lepiej (i taniej) zostawić samochód
na którymś z bezpłatnych parkingów. O tej porze roku na pewno nie będzie problemu z miejscem.