Ziemowit Iwonicz Zdrój 16.03.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Ziemowit Iwonicz Zdrój 16.03.2017

Post autor: madzia »

Później tez jest. Zadzwoń do firmy i oni Ci podadzą cały rozkład. A na miejscu na pewno będzie na Ciebie czekał zespół ludowy na powitanie. Wejdziesz z wielką pompą. Nic się nie martw,jak już tam będziesz to wszystko się szybko potoczy.
anet
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2017 14:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: anet »

W zależności od pogody rozkładają też dywan, nawet widać, że jest czerwony, pod warunkiem, że zdążą wyprać :lol: :D :D
A tak poważnie; nie wiem czy tak jest wszędzie, ale ja w Stalowej Woli miałam tak, że po wejściu do budynku i wylegitymowaniu się ;) przydzielili mi pokój, potem długo długo czekałam, aż w końcu 2 rehabilitantki sprawdziły i zapisały moje zdolności ruchowe, a następnie znowu długo długo czekałam, aż przyjdzie lekarz i przeprowadzi wywiad. Byłam tam z samego rana, a wszystko to ciągnęło się przez cały dzień. A wszystkie to wizyty nie trwały nie dłużej i 1h łącznie...
Tak było w stalowej, chętnie poznam procedurę przyjęcia w Ziemowicie.
Awatar użytkownika
iga54
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2017 08:04
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: iga54 »

Sam początek już mi się podoba,nawet sprawdzanie mojej sprawnośći ruchowej, o ile nie beda mi kazali szpagatu zrobić....
bo z tym mógłby być kłopot ale cała reszta to pikuś,łącznie ze staniem na głowie :lol:
Na skierowaniu wyczytałam ,że doba hotelowa zaczyna sie godz.0;00 a kończy 24 czy stoi coś na przeszkodzie abym była tam wieczorem dnia poprzedniego?
Awatar użytkownika
madzia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2013 14:19
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: madzia »

iga54 pisze:Sam początek już mi się podoba,nawet sprawdzanie mojej sprawnośći ruchowej, o ile nie beda mi kazali szpagatu zrobić....
bo z tym mógłby być kłopot ale cała reszta to pikuś,łącznie ze staniem na głowie :lol:
Na skierowaniu wyczytałam ,że doba hotelowa zaczyna sie godz.0;00 a kończy 24 czy stoi coś na przeszkodzie abym była tam wieczorem dnia poprzedniego?
Najwyżej zaczekasz do północy. Bo takie masz prawo.
krzycho37
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2013 10:52
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: krzycho37 »

Iga, nie ma czego się bać :) Jak dla mnie najważniejsze są 2 kwestie: dobra baza zabiegowa oraz ludzie, z którymi będzie się dzieliło nie tylko pokój, ale i czas na i po zabiegach. no i fajnie, żeby te pokoje były w miarę przyzwoite :) skąd będziesz jechać?
Witam. Baza zabiegowa w Ziemowicie jest na dobrym poziomie wszystkie zabiegi na miejscu łącznie z basenem, pokoje 2-3 osobowe, jedynki tylko na zaświadczenie lekarskie po wcześniejszej rezerwacji. Przyjęcia są od rana jeśli przydzielony pokój jest już wolny to zakwaterowanie od razu, jeśli nie to w południe. Po zakwaterowaniu do pielęgniarki na wywiad a ona wyznaczy wizytę u lekarza z godziną. Parking płatny 150-170 zł za pobyt można poszukać coś w pobliżu np. przy nowej fontannie.
Awatar użytkownika
iga54
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2017 08:04
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: iga54 »

Juz sie troche mniej boję ,ale jak juz wspominałam nie mam wpływu na to z kim bede dzielić czas w tym terminie,no chyba że poznam tu wcześniej osoby które tak jak i ja ma przydział od 16.03 do sanatorium o nazwie Klimat :)
Może podpowiedzcie o jakiej porze warto zajechac na miejsce aby to wszystko miało ręce i nogi?
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

iga54 pisze:(...) Będę jechać z Gliwic i zastanawiam sie jechać pociągiem czy autobusem?
Iga tu się nie ma nad czym zastanawiać do Iwonicza Zdroju nie dojedziesz pociągiem bo takowe tam
nie kursują. Ze Śląska najlepiej dojechać autobusem np., tak jak radzi Madzia, z firmy "Neobus".
iga54 pisze:łoooo matko !!!! ale to o 1 w nocy (...)
Trochę to niewygodne, ale ma swoje plusy. Do Iwonicza zajedziesz na godzinę 6 rano, a 5 minut
później już jesteś w sanatorium. Będąc tak wcześnie masz większą możliwość wyboru pokoju,
a poza tym jest szansa na lepiej (tzn. w dobrym czasie) zadysponowane zabiegi. Jeśli chcesz
jechać później to z Twojego rejonu odjeżdża jeszcze bezpośredni autobus z Bytomia. Wyjazd
jest o godz. 8,10 w Iwoniczu będziesz na 13,45. (moim zdaniem to trochę późno).
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

krzycho37 pisze:(...) Przyjęcia są od rana jeśli przydzielony pokój jest już wolny to zakwaterowanie od razu, jeśli nie to w południe.(...)
Tak jest w przypadku jeśli wyjazd jest z NFZ - u.. Natomiast jeśli sponsorem wyjazdu jest "pan" ZUS
to możesz przyjechać nawet kilka minut po północy w dzień rozpoczęcia turnusu i bez problemu
zostaniesz zakwaterowany. Kuracjusze z poprzedniego turnusu (ZUS) wyjeżdżają dzień wcześniej.
krzycho37 pisze:(...) Parking płatny 150-170 zł za pobyt można poszukać coś w pobliżu np. przy nowej fontannie.
Opłata za parking się zgadza. To dokładnie 168 zł za turnus. Miejsce parkingowe wyznaczone na stałe,
ale nie polecam zostawiania samochodu w przypadkowych miejscach np. na ul. Kopalnianej czy
Kulczyńskiego (to przy nowym parku) W Iwoniczu postawili sporo zakazów postoju, a policja od czasu
do czasu robi sobie objazd po Zdroju i zostawia druczki (o wartości 100 zł i 1pkt.) za wycieraczką.
Jeśli nie chcemy parkować (i płacić) pod budynkiem sanatorium to lepiej (i taniej) zostawić samochód
na którymś z bezpłatnych parkingów. O tej porze roku na pewno nie będzie problemu z miejscem.
anet
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 lut 2017 14:38
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: anet »

Będzie dobrze. Najważniejsze to przywieźć ze sobą pozytywne nastawienie i tego się trzymać.
Z wypowiedzi powyżej oraz z opinii w necie wynika, że baza zabiegowa jest ok, tak że jeden problem z głowy:). Ja za każdym razem obawiam sie towarzystwa w pokoju, dlatego też tak jak Iga liczę, że właśnie na tym forum uda sie kogoś poznać, by stworzyć silna grupę wsparcia ;) :)
krzycho37
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 cze 2013 10:52
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: krzycho37 »

Dzia_dek pisze:
krzycho37 pisze:(...) Przyjęcia są od rana jeśli przydzielony pokój jest już wolny to zakwaterowanie od razu, jeśli nie to w południe.(...)
Tak jest w przypadku jeśli wyjazd jest z NFZ - u.. Natomiast jeśli sponsorem wyjazdu jest "pan" ZUS
to możesz przyjechać nawet kilka minut po północy w dzień rozpoczęcia turnusu i bez problemu
zostaniesz zakwaterowany. Kuracjusze z poprzedniego turnusu (ZUS) wyjeżdżają dzień wcześniej.
krzycho37 pisze:(...) Parking płatny 150-170 zł za pobyt można poszukać coś w pobliżu np. przy nowej fontannie.
Opłata za parking się zgadza. To dokładnie 168 zł za turnus. Miejsce parkingowe wyznaczone na stałe,
ale nie polecam zostawiania samochodu w przypadkowych miejscach np. na ul. Kopalnianej czy
Kulczyńskiego (to przy nowym parku) W Iwoniczu postawili sporo zakazów postoju, a policja od czasu
do czasu robi sobie objazd po Zdroju i zostawia druczki (o wartości 100 zł i 1pkt.) za wycieraczką.
Jeśli nie chcemy parkować (i płacić) pod budynkiem sanatorium to lepiej (i taniej) zostawić samochód
na którymś z bezpłatnych parkingów. O tej porze roku na pewno nie będzie problemu z miejscem.
Ja byłem z ZUS i pokoje były zwalniane do godz. 13 więc kto wcześniej to jakieś szanse na lepszy pokój były. Co do parkingu niektórzy płacili tylko 150 zł z tym że nie zawsze mówią przy zakwaterowaniu o takiej możliwości a potrafią spisać nr auta i upomnieć się po tygodniu. Przy nowej fontannie jest parking na ok 10 aut widać go z okien ośrodka tam nie było problemów z zostawieniem auta w ubiegłym roku bez opłat.(sam tam trzymałem auto przez cały turnus). Podpowiem jeszcze że posiłki przygotowywane są na miejscu zawsze ciepłe i smaczne z dużą ilością surówek.
ODPOWIEDZ