Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 wrz 2012 22:34
Oddział NFZ: Wielkopolski

Re: Dom Zdrojowy 1 Cieplice (Jelenia Góra) 30.03 - 20.04.2017

Post autor: kama »

Witaj natiic! W ubiegłym roku byłam w szpitalu uzdrowiskowym w Busku Zdrój akurat w okresie Świąt Wielkanocnych. Pomijając tęsknotę za bliskimi to było bardzo miło. Mieliśmy śniadanie prawie takie jak w domu. Personel zadbał nawet o to by każdy miał jajko ze święconki, a przed śniadaniem dyrektor na stołówce złożył życzenia w imieniu personelu. Wyżywienie w KRYSTYNIE na co dzień było bardzo dobre, a w dni świąteczne w szczególności. Zabiegi już na samym początku były tak zaplanowane, ze uwzględniały dni wole. W sobotę część pacjentów miała jeszcze zabiegi. W tym roku będę również w okresie świątecznym, Wielkanoc jest dość późno. Rodzina się śmieje, że to specjalnie, ale ja terminu nie wybierałam. Mam nadzieję, że w tym roku będzie podobnie!!! :-) :-) :-)
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

natiic! A co do czasu to różnie. Część osób (co mieszkała w promieniu ok 100 km) wzięła przepustki i pojechała do domu, do części przyjechały rodziny. Ja miałam do domu prawie 400 km - trochę daleko. Dopisała pogoda więc spacerki, dobra książka (nadrabianie zaległości w czytaniu), itp. :-)
natiic
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 15:00
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: natiic »

No ja też mam kawałek a przede mną długi majowy weekend
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jeszcze tylko półtory miesiąca do wyjazdu. Czy wybiera się ktoś do w/w obiektu w tym terminie?
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17

Post autor: MarkStan »

Dostałem także skierowanie do Domu Zdrojowego I, od 30.03.2017r, podobnie jak rozmawiające tu Panie.
Witam wiec serdecznie na pokładzie, jak to się mówi.Mam nadzieję, że wypijemy jaka kawę kiedy się zjedziemy na miejsce.
Ja mam 240 km dojazdu i zastanawiam się czy jechać pociągiem, czy raczej moja "strychniną" RENATĄ.Wiem, że są tam kłopoty z parkowaniem.
Jednak bez auta jest się bardzo uziemionym na miejscu, nie licząc wycieczek a ja kocham Szklarska Porębę.
Pozdrawiam serdecznie. :D
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zapraszam osoby wyjeżdżające do Domu Zdrojowego 1 w Cieplicach od 30.03.2017r.
do wpisywania się i dyskusji.Byłem kiedyś w Marysieńce ale to stara historia i chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o DZ1 (pokoje,łazienki, zabiegi, jedzenie, internet itp.). Zachęcam do wpisywania się i młodych i starszych potencjalnych kuracjuszy DZ1.A może ktoś się odezwie, kto aktualnie tam kuruje swe ciało? Pozdrawiam
kama
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj MarkStan! Spotkanie przy kawie musi być. Jakoś nas mało, a czas wyjazdu powoli się zbliża. Ja również mam ok 220 km, jadę z południowej wielkopolski. Z dotychczasowych wpisów wynika, że jest wszystko na miejscu OK, a i okolica jest piękna.
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj kama! Dzięki, że się odezwałaś.Jeszcze nie zwątpiłem, że może pomału, poznamy poprzez to forum kuracjuszy Domu Zdrojowego 1, z którymi spędzimy Wielkanoc i wiele roboczych dni kwietniowych podczas kuracji i wspólnego przebywania pod jednym dachem.Ta pora roku bywa często też bardzo miła a przy wykazaniu się chęciami można uczynić ją wcale nie gorszą od lata.Wszystko zależy od dobrania się towarzystwa.Widzę, że nie próżnowałaś w poprzednich latach, bo wyjeżdżałaś dość często do sanatorium.Myślę, że należąc to tego samego NFZ pojedziemy prawdopodobnie z miejscowości odległych od siebie co najwyżej o 50 do 100km a może bliżej.No to na dziś tyle i czekamy na wpisy następnych kuracjuszy, którzy przybędą do Domu Zdrojowego-jedynki 30 marca b.r., Uśmiecham się do wszystkich nieśmiałych aby się tu wpisywali będzie wesoło i przyjemnie jak będzie nas więcej.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam ponownie! Bardzo proszę osoby, które maja ten sam termin wyjazdu o wpisywanie swoich powitalnych postów.Nie wierzę, że jest nas tak mało.
W grupie jest raźniej i weselej a także bezpieczniej. Jestem także ciekaw, czy parking samochodowy, najbliższy Domu Zdrojowego 1, jest jak przed laty szczelnie zapełniany przez auta? To pytanie kieruje do kuracjuszy, którzy niedawno powrócili do domu z D. Zdr. 1 w Cieplicach po kuracji.
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Halo kama! Czyżbyś zachorowała, że zamilkłaś? Jak widać, nikt nie kwapi się aby dołączyć do nas, którzy zgłosiliśmy swój wyjazd w terminie jak w tytule.Być może stanowimy jedynie jakieś uzupełnienie tych luk, które powstały na skutek zwrotów? Poczekamy, zobaczymy.Pozdrawiam tych co jadą z nami. :oops:
ODPOWIEDZ