A dyspensa będzie 19. Marca
Gdy Św. JÓZEF przyjmuje gości to się nie pości.
A poza tym dorosłe towarzystwo sanatoryjne post już nie obowiązuje. Czyli 60 plus.

A dlaczego to post nie obowiązuje w odniesieniu do towarzystwa po 60-ce?beatrix+ pisze:No nie.Mój turnus wraca w Tłusty Czwartek. Tfu! Wielki znaczy się.
A poza tym dorosłe towarzystwo sanatoryjne post już nie obowiązuje. Czyli 60 plus.

MarkStan pisze:A dlaczego to post nie obowiązuje w odniesieniu do towarzystwa po 60-ce?beatrix+ pisze:No nie.Mój turnus wraca w Tłusty Czwartek. Tfu! Wielki znaczy się.
A poza tym dorosłe towarzystwo sanatoryjne post już nie obowiązuje. Czyli 60 plus.![]()
Pierwszy raz słyszę o czymś takim?

I głupi umieraMarkStan pisze:Dzięki za wyjaśnienie.Tyle lat człowiek żyje a jeszcze tylu rzeczy nie zna![]()

A myślałam, że tylko kobiety mają rozterki przy pakowaniu...MarkStan pisze:Nie wiem kompletnie jakie ciuchy nam przyjdzie zabrać do Cieplic 30.03. Nastąpiła tak nagła zmiana pogody. Jeśli się to utrzyma, to trzeba się szykować pewnie na zimę i na wiosnę bo kwiecień plecie i przeplata... Chyba, że tegoroczna zima wykonała już swój plan a Święty Józef zapoczątkuje wczesne lato? I to są dylematy kuracjusza wyjeżdżającego na kurację w okresie nijakim. Co o tym myślicie ?