Wital Gołdap od 25.02.2017
- Lisa
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Wital Gołdap od 25.02.2017
- Iwona50
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 15 kwie 2015 23:20
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 14
-
iza_wawa
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 30 sty 2017 21:30
- Staż sanatoryjny: 0
Forum jest po to aby wymieniać się uwagami, doświadczeniami i wątpliwościami. Wszyscy doskonale wiemy po co jedziemy. Zupełnie nie rozumiem po co Pani śledzi i jeszcze komentuje wątek, który Panią nie interesuje i śmieszy.gosia111 pisze:Czytam te posty, ogarnia mnie za każdym razem głupi śmiechi z całym szacunkiem, ale osoby te powinny dostawać rehabilitację ambulatoryjną. Przerażone wyjazdem i zakłopotane brakiem internetu, ojej koniec świata bo zasięgu nie ma
Ludzie ogarnijcie się, albo pomyślcie po co Wy tam jedziecie. Większość z nas prosi wręcz orzecznika o przydział turnusu tak turnusu rehabilitacyjnego a nie jak piszecie sanatorium. W końcu jedziemy podleczyć swoje zdrowie a to z kim będziemy w pokoju i w jakich warunkach jest mało ważne. Chcę nadmienić również, że jadę po raz 4 i wszedzie ludzie się myją, integrują ze sobą no ale jak by sie trafiło na takie marudery, pańcie co to największym problemem jest np.gdzie suszyć gatki to naprawdę tylko współczuć. Nie martwcie się również ludzmi e-wykluczonymi, gdyż myślę, że są bardziej ogarnięte niż ci którzy bez tel.nie zrobią kupki. Mimo wszystko życzę Wam skutecznej kuracji i cieszę się, że mój turnus wypada w innym terminie, ufff kamień z serca mi spadł.
Życzę, aby czas kuracji stał się jednocześnie czasem do refleksji nad różnorodnością ludzkiej psychiki i potrzeb, jakie może ona generować. Mam nadzieję, ze taka refleksja pozwoli na zrozumienie, ze to nie Pani wyznacza jeden standard ludzkich priorytetów.
- Iwona50
- Pomocny Kuracjusz

-
Roberto vvv
- Kuracjusz

- Na forum od: 03 mar 2017 21:55
- Staż sanatoryjny: 2
gosia111 pisze:Czytam te posty, ogarnia mnie za każdym razem głupi śmiechi z całym szacunkiem, ale osoby te powinny dostawać rehabilitację ambulatoryjną. Przerażone wyjazdem i zakłopotane brakiem internetu, ojej koniec świata bo zasięgu nie ma
Ludzie ogarnijcie się, albo pomyślcie po co Wy tam jedziecie. Większość z nas prosi wręcz orzecznika o przydział turnusu tak turnusu rehabilitacyjnego a nie jak piszecie sanatorium. W końcu jedziemy podleczyć swoje zdrowie a to z kim będziemy w pokoju i w jakich warunkach jest mało ważne. Chcę nadmienić również, że jadę po raz 4 i wszedzie ludzie się myją, integrują ze sobą no ale jak by sie trafiło na takie marudery, pańcie co to największym problemem jest np.gdzie suszyć gatki to naprawdę tylko współczuć. Nie martwcie się również ludzmi e-wykluczonymi, gdyż myślę, że są bardziej ogarnięte niż ci którzy bez tel.nie zrobią kupki. Mimo wszystko życzę Wam skutecznej kuracji i cieszę się, że mój turnus wypada w innym terminie, ufff kamień z serca mi spadł.
Witam wydaje mi się że nie można było tego lepiej podsumować pozdrawiam.
-
kuleczek
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 07 lut 2017 18:22
Mam pokoj 2 osobowy i ma balkon. Wiekszosc kuracjuszy z psychosomatyki ma 2 z balkonami tylko tak jak pisala syl szpital ma bez balkonow. Ten balkon sprawdza sie jako lodowka ale Wasz termin to juz w cieplejszym okresie wiec ta funkcja balkonu nie bedzie mozliwa bo wszystko by sie popsulo.Iwona50 pisze:Poczytałam , dzięki Syl. Jadę w najbliższą sobotę, zaczęłam już myśleć nawet o pakowaniu:) Czy szafy w pokojach są naprawdę takkie male ze ciuchy trzyma się w walizce? Czy pokoje 2 osobowe są wszystkie bez balkonu? Jak sprawa lazienek, nie strach do nich wejść, czy są w miarę cywilizowane? Z opisu wyzej wynika ze jak telefon przestawi sie ręcznie na plusa to można sie dodzwonic normalnie z budynku? Zyczę Ci milszego pobytu na koncówce
Lazienki sa okropne. W naszej jest wanna i trudno wziac prysznic swobodnie aby nie narobic "potopu". Komuna ale jest czysto bo panie sprzataja 2 razy w tygodniu. Sa bardzo mile i uprzejme jak i caly personel Witala.
Szafa u nas to glownie z wieszakami wiec rzeczy trzymamy w walizce.
Z tym zasiegiem plusa to nie do konca jest ok. Czasem zasieg jest zerowy lub przerywa nagle rozmowe. Internet dziala lub nie. Teraz akurat mi dziala wiec moge napisac.
-
kuleczek
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 07 lut 2017 18:22
maly ruch bo to jest watek dotyczacy turnusu z 25.02.iza_wawa pisze:Rozwazałam w kontekście ewentualnego przyjazdu męza w odwiedziny i jak rozumiem w tej kwestii powinnam postawić pytanie "czy warto?"Iwona50 pisze:Iza, przy dogadaniu się ponoc mozna brac przepustki, ale czy warto? Zycie sanatoryjne przy dobrym towarzystwie jest fajne i naprawdę tam się nie nudzisz:) W wolne dni od zabiegów sa wyjazdy na wycieczki oczywiscie dla chętnych , którzy się zapiszą i oplaca:)a poważniej - jeśli chodzi o towarzystwo to trochę niepokoi mnie tak maly ruch na tym wątku - praktycznie 3 osoby na ten sam okres, co przy prawie 500 osobowym ośrodku sugeruje, ze większość kuracjuszy to osoby "e-wykluczone"
A to z kolei nasuwa przedzial wiekowy, jaki zawsze kojarzyl mi się z sanatoriami... no ale może się myle i sa jakies inne powody, dla których ludzie w roznym wieku tu nie zaglądają. Pozdr i chyba do zobaczenia na miejscu...?:)
-
iza_wawa
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 30 sty 2017 21:30
Mamy taki wątek ale tam ruch był jeszcze mniejszy, w końcu przestaliśmy go podbijac i po Waszym wyjeździe większość dyskusji jakos spontanicznie przeniosła się na ten, dzieki za wszelkie info, pozdrkuleczek pisze:maly ruch bo to jest watek dotyczacy turnusu z 25.02.iza_wawa pisze: Rozwazałam w kontekście ewentualnego przyjazdu męza w odwiedziny i jak rozumiem w tej kwestii powinnam postawić pytanie "czy warto?"a poważniej - jeśli chodzi o towarzystwo to trochę niepokoi mnie tak maly ruch na tym wątku - praktycznie 3 osoby na ten sam okres, co przy prawie 500 osobowym ośrodku sugeruje, ze większość kuracjuszy to osoby "e-wykluczone"
A to z kolei nasuwa przedzial wiekowy, jaki zawsze kojarzyl mi się z sanatoriami... no ale może się myle i sa jakies inne powody, dla których ludzie w roznym wieku tu nie zaglądają. Pozdr i chyba do zobaczenia na miejscu...?:)
zalozcie dziewczyny nowy ze "swoim" terminem i poznacie wiecej ludzi
pozdrawiam i zycze wytrwalosci
- Iwona50
- Pomocny Kuracjusz

Powód: usunięto cytowanie
-
kuleczek
- Aktywny Kuracjusz