Wital Gołdap od 25.02.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Wital Gołdap od 25.02.2017

Post autor: Lisa »

Brawo MAnty, każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania, ale krytyka jest nie na miejscu i to w takim kiepskim stylu Gosiu, komfort psychiczny jest również ważny, Ty nas nawet nie znasz, więc po co tyle hejtu.
Awatar użytkownika
Iwona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 kwie 2015 23:20
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Iwona50 »

UUUU jakie to szczęście ze pani Gosia dostała inny termin. Każdy człowiek, który wyjeżdza do sanatorium jedzie tam po to by m. in. się podreperować czy to ruchowo czy psychicznie. Każdy człowiek ma inne priorytety i powinna ta pani to uszanowac. Nie bylo z naszej strony ( brawo my) zadnego pytania, które powinno byc skrytykowane, a jednak zostało wszystko skrytykowane. Szanowna pani, aw jakim celu pani tu zagląda, skoro nie lubi pani opinii na forach? Niefajna atmosfera w pokoju czeka wspołlokatorkę tejze pani kiedys tam i cale szczescie ze kiedys tam a nie od za chwilę ;) POzdrawiam bratnie dusze
iza_wawa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2017 21:30
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: iza_wawa »

gosia111 pisze:Czytam te posty, ogarnia mnie za każdym razem głupi śmiech :lol: i z całym szacunkiem, ale osoby te powinny dostawać rehabilitację ambulatoryjną. Przerażone wyjazdem i zakłopotane brakiem internetu, ojej koniec świata bo zasięgu nie ma :lol: Ludzie ogarnijcie się, albo pomyślcie po co Wy tam jedziecie. Większość z nas prosi wręcz orzecznika o przydział turnusu tak turnusu rehabilitacyjnego a nie jak piszecie sanatorium. W końcu jedziemy podleczyć swoje zdrowie a to z kim będziemy w pokoju i w jakich warunkach jest mało ważne. Chcę nadmienić również, że jadę po raz 4 i wszedzie ludzie się myją, integrują ze sobą no ale jak by sie trafiło na takie marudery, pańcie co to największym problemem jest np.gdzie suszyć gatki to naprawdę tylko współczuć. Nie martwcie się również ludzmi e-wykluczonymi, gdyż myślę, że są bardziej ogarnięte niż ci którzy bez tel.nie zrobią kupki. Mimo wszystko życzę Wam skutecznej kuracji i cieszę się, że mój turnus wypada w innym terminie, ufff kamień z serca mi spadł.
Forum jest po to aby wymieniać się uwagami, doświadczeniami i wątpliwościami. Wszyscy doskonale wiemy po co jedziemy. Zupełnie nie rozumiem po co Pani śledzi i jeszcze komentuje wątek, który Panią nie interesuje i śmieszy.
Życzę, aby czas kuracji stał się jednocześnie czasem do refleksji nad różnorodnością ludzkiej psychiki i potrzeb, jakie może ona generować. Mam nadzieję, ze taka refleksja pozwoli na zrozumienie, ze to nie Pani wyznacza jeden standard ludzkich priorytetów.
Awatar użytkownika
Iwona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Brawo Iza:) Bardzo dobra interpretacja. Czy już zaczynasz pakowanko:PPP Przecież nasz wyjazd juz bliziutko:)
Roberto vvv
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2017 21:55
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Roberto vvv »

gosia111 pisze:Czytam te posty, ogarnia mnie za każdym razem głupi śmiech :lol: i z całym szacunkiem, ale osoby te powinny dostawać rehabilitację ambulatoryjną. Przerażone wyjazdem i zakłopotane brakiem internetu, ojej koniec świata bo zasięgu nie ma :lol: Ludzie ogarnijcie się, albo pomyślcie po co Wy tam jedziecie. Większość z nas prosi wręcz orzecznika o przydział turnusu tak turnusu rehabilitacyjnego a nie jak piszecie sanatorium. W końcu jedziemy podleczyć swoje zdrowie a to z kim będziemy w pokoju i w jakich warunkach jest mało ważne. Chcę nadmienić również, że jadę po raz 4 i wszedzie ludzie się myją, integrują ze sobą no ale jak by sie trafiło na takie marudery, pańcie co to największym problemem jest np.gdzie suszyć gatki to naprawdę tylko współczuć. Nie martwcie się również ludzmi e-wykluczonymi, gdyż myślę, że są bardziej ogarnięte niż ci którzy bez tel.nie zrobią kupki. Mimo wszystko życzę Wam skutecznej kuracji i cieszę się, że mój turnus wypada w innym terminie, ufff kamień z serca mi spadł.

Witam wydaje mi się że nie można było tego lepiej podsumować pozdrawiam.
kuleczek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2017 18:22

Post autor: kuleczek »

Iwona50 pisze:Poczytałam , dzięki Syl. Jadę w najbliższą sobotę, zaczęłam już myśleć nawet o pakowaniu:) Czy szafy w pokojach są naprawdę takkie male ze ciuchy trzyma się w walizce? Czy pokoje 2 osobowe są wszystkie bez balkonu? Jak sprawa lazienek, nie strach do nich wejść, czy są w miarę cywilizowane? Z opisu wyzej wynika ze jak telefon przestawi sie ręcznie na plusa to można sie dodzwonic normalnie z budynku? Zyczę Ci milszego pobytu na koncówce
Mam pokoj 2 osobowy i ma balkon. Wiekszosc kuracjuszy z psychosomatyki ma 2 z balkonami tylko tak jak pisala syl szpital ma bez balkonow. Ten balkon sprawdza sie jako lodowka ale Wasz termin to juz w cieplejszym okresie wiec ta funkcja balkonu nie bedzie mozliwa bo wszystko by sie popsulo.
Lazienki sa okropne. W naszej jest wanna i trudno wziac prysznic swobodnie aby nie narobic "potopu". Komuna ale jest czysto bo panie sprzataja 2 razy w tygodniu. Sa bardzo mile i uprzejme jak i caly personel Witala.
Szafa u nas to glownie z wieszakami wiec rzeczy trzymamy w walizce.
Z tym zasiegiem plusa to nie do konca jest ok. Czasem zasieg jest zerowy lub przerywa nagle rozmowe. Internet dziala lub nie. Teraz akurat mi dziala wiec moge napisac.
kuleczek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

iza_wawa pisze:
Iwona50 pisze:Iza, przy dogadaniu się ponoc mozna brac przepustki, ale czy warto? Zycie sanatoryjne przy dobrym towarzystwie jest fajne i naprawdę tam się nie nudzisz:) W wolne dni od zabiegów sa wyjazdy na wycieczki oczywiscie dla chętnych , którzy się zapiszą i oplaca:)
Rozwazałam w kontekście ewentualnego przyjazdu męza w odwiedziny i jak rozumiem w tej kwestii powinnam postawić pytanie "czy warto?" ;) a poważniej - jeśli chodzi o towarzystwo to trochę niepokoi mnie tak maly ruch na tym wątku - praktycznie 3 osoby na ten sam okres, co przy prawie 500 osobowym ośrodku sugeruje, ze większość kuracjuszy to osoby "e-wykluczone" ;) A to z kolei nasuwa przedzial wiekowy, jaki zawsze kojarzyl mi się z sanatoriami... no ale może się myle i sa jakies inne powody, dla których ludzie w roznym wieku tu nie zaglądają. Pozdr i chyba do zobaczenia na miejscu...?:)
maly ruch bo to jest watek dotyczacy turnusu z 25.02. ;) zalozcie dziewczyny nowy ze "swoim" terminem i poznacie wiecej ludzi :) pozdrawiam i zycze wytrwalosci :)
iza_wawa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2017 21:30

Post autor: iza_wawa »

kuleczek pisze:
iza_wawa pisze: Rozwazałam w kontekście ewentualnego przyjazdu męza w odwiedziny i jak rozumiem w tej kwestii powinnam postawić pytanie "czy warto?" ;) a poważniej - jeśli chodzi o towarzystwo to trochę niepokoi mnie tak maly ruch na tym wątku - praktycznie 3 osoby na ten sam okres, co przy prawie 500 osobowym ośrodku sugeruje, ze większość kuracjuszy to osoby "e-wykluczone" ;) A to z kolei nasuwa przedzial wiekowy, jaki zawsze kojarzyl mi się z sanatoriami... no ale może się myle i sa jakies inne powody, dla których ludzie w roznym wieku tu nie zaglądają. Pozdr i chyba do zobaczenia na miejscu...?:)
maly ruch bo to jest watek dotyczacy turnusu z 25.02. ;) zalozcie dziewczyny nowy ze "swoim" terminem i poznacie wiecej ludzi :) pozdrawiam i zycze wytrwalosci :)
Mamy taki wątek ale tam ruch był jeszcze mniejszy, w końcu przestaliśmy go podbijac i po Waszym wyjeździe większość dyskusji jakos spontanicznie przeniosła się na ten, dzieki za wszelkie info, pozdr
Awatar użytkownika
Iwona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzięki że znalazłaś chwilę i napisałas:)POzdrawiam i życzę miłego końca odpoczynku
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2017 16:24 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto cytowanie
kuleczek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dziekuje w imieniu swoim i moich wspolturnusowiczow... bylo ciezko i jestesmy z siebie dumni ze wytrwalismy. co do czesto poruszanego tematu jedynek... nie wyobrazam sobie byc samej w pokoju... czasem potrzeba pobycia samemu jest ogromna i wtedy polecam samotny spacer a po powrocie doceniamy to ze mozemy pogadac i pobyc razem z osoba ktora przezywa to samo "pieklo" co my... trafilam na wspolokatorke ktorej pozazdroscilby mi kazdy i gdyby nie ona mimo sporej roznicy wieku byloby ze mna tu kiepsko :) dziekuje :) :serce: :serce: :serce: :kwiat: ze bylas ze mna wtedy gdy juz nie mialam sily i gdy juz chcialam odpuscic i poddac sie. jestes wspanialą kobieta!!!!!!
ODPOWIEDZ