WISŁA w Iwoniczu
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Re: WISŁA w Iwoniczu
Jak rozumiem to Twoja prośba dotyczy sanatorium "Wisła" więc przeniosłem się tutajgrzegorzgg67 pisze:Witam, ,,Dziadku"" napisz coś dziewczynom,prosimy.(...)
Ostatnie moje informacje pochodzą z maja 2015 roku czyli już nie są najświeższe.
Ewentualnie jeśli jeszcze coś potrzebujecie się dowiedzieć to proponuję wykonać telefon do recepcjiNajwyżej położone sanatorium w Iwoniczu Zdroju. Około 15 minut spacerkiem od centrum, ale "ostro pod górkę".
Obiekt mały, na turnusie około 100 osób (z ZUS-u, nie ma kuracjuszy z NFZ). Możliwy PFRON lub komercja (kilka osób)
Budynek czteropiętrowy wyposażony w windę. Pokoje dwu i jednoosobowe, ewentualnie typu studio (2+1).
Lepsze pokoje od południa ( słoneczne i widok na cały Iwonicz). Na wyposażeniu szklanka, łyżeczka i ręcznik.
Lodówka i czajnik na korytarzu (czajnik za 1 PLN za dzień można wypożyczyć do pokoju) TV na razie bezpłatna,
WiFi tylko przy recepcji w holu - bezpłatnie, można korzystać do godz. 22, w pokojach nie ma zasięgu.
Możliwość wymiany (w razie potrzeby) pościeli i ręcznika - bezpłatnie.Stołówka na miejscu, posiłki przygotowywane
w kuchni. Zabiegi na miejscu, ale brak basenu. Są w sanatoriach poniżej czyli CRR, "Sanvit" lub w ZUL.
Parking obok budynku, bezpłatny bez możliwości rezerwacji. W sobotę dla kuracjuszy organizowane są dancingi.
Tak jak wspomniałem to informacje z maja 2015, ale chyba niewiele się tam zmieniło od czasu remontu.
Można jeszcze dodać, że przy tym obiekcie funkcjonował również odkryty kort tenisowy. Rakiety i piłki można
pożyczyć w recepcji. Koszt to było bodajże 20 zl/1 h. (dla dwóch osób). Jeśli warunki pogodowe sprzyjają,
a ktoś lubi sporo ruchu to można "poganiać" po korcie. Myślę, że warto skorzystać.
i bez problemu uzyskacie niezbędne informacje. Tel. 13/431-19-40
-
lamia
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2017 11:05
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 1
w sanatorium bez shopingu...