WISŁA w Iwoniczu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
lamia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2017 11:05
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 1

WISŁA w Iwoniczu

Post autor: lamia »

Czy ktoś może coś powiedzieć o tym sanatorium, jade w czerwcu
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: WISŁA w Iwoniczu

Post autor: Dzia_dek »

grzegorzgg67 pisze:Witam, ,,Dziadku"" napisz coś dziewczynom,prosimy.(...)
Jak rozumiem to Twoja prośba dotyczy sanatorium "Wisła" więc przeniosłem się tutaj
Ostatnie moje informacje pochodzą z maja 2015 roku czyli już nie są najświeższe.
Najwyżej położone sanatorium w Iwoniczu Zdroju. Około 15 minut spacerkiem od centrum, ale "ostro pod górkę".
Obiekt mały, na turnusie około 100 osób (z ZUS-u, nie ma kuracjuszy z NFZ). Możliwy PFRON lub komercja (kilka osób)
Budynek czteropiętrowy wyposażony w windę. Pokoje dwu i jednoosobowe, ewentualnie typu studio (2+1).
Lepsze pokoje od południa ( słoneczne i widok na cały Iwonicz). Na wyposażeniu szklanka, łyżeczka i ręcznik.
Lodówka i czajnik na korytarzu (czajnik za 1 PLN za dzień można wypożyczyć do pokoju) TV na razie bezpłatna,
WiFi tylko przy recepcji w holu - bezpłatnie, można korzystać do godz. 22, w pokojach nie ma zasięgu.
Możliwość wymiany (w razie potrzeby) pościeli i ręcznika - bezpłatnie.Stołówka na miejscu, posiłki przygotowywane
w kuchni. Zabiegi na miejscu, ale brak basenu. Są w sanatoriach poniżej czyli CRR, "Sanvit" lub w ZUL.
Parking obok budynku, bezpłatny bez możliwości rezerwacji. W sobotę dla kuracjuszy organizowane są dancingi.
Tak jak wspomniałem to informacje z maja 2015, ale chyba niewiele się tam zmieniło od czasu remontu.
Można jeszcze dodać, że przy tym obiekcie funkcjonował również odkryty kort tenisowy. Rakiety i piłki można
pożyczyć w recepcji. Koszt to było bodajże 20 zl/1 h. (dla dwóch osób). Jeśli warunki pogodowe sprzyjają,
a ktoś lubi sporo ruchu to można "poganiać" po korcie. Myślę, że warto skorzystać.
Ewentualnie jeśli jeszcze coś potrzebujecie się dowiedzieć to proponuję wykonać telefon do recepcji
i bez problemu uzyskacie niezbędne informacje. Tel. 13/431-19-40
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Tak chodziło nam o Wisłę.Już w 2015 byli tam zusowcy?A to ciekawe, myślałem,że dopiero od tego roku.Bardzo dziękujemy.
lamia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dzięki, na recepcji nie powiedzą takich informacji jakie interesują kuracjuszy :). A mam jeszcze jedno pytanie: czy pielęgniarki sprawdzają w pokojach codziennie obecności? :)
lamia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Acha i czy jest blisko sklep jakiś ?
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sklepy w centrum, czyli jakieś 500 m. ,,Dziadek"" popraw,jeśli błąd.
lamia
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

do centrum 500 m? Chyba dużo więcej
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mapa pokazuje do Słonecznej 850 m i czas na piechotę ok. 10 min.Więc procentowo trochę pomyliłem się.Ale może choć
w sanatorium bez shopingu...
ODPOWIEDZ