Wital Gołdap od 25.02.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Wital Gołdap od 25.02.2017

Post autor: Lisa »

Cześć Kuleczek, piękne wyznanie, szczere i osobiste, my też dołączamy się do tych pochwał dla współlokatorki.Mnie akurat otacza tłum na co dzień, tłum przypadkowych ludzi, mnóstwo komunikatów, telefonów i zadań, chcę od tego odpocząć przynajmniej w pokoju.
syl
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2017 12:24

Post autor: syl »

Chciałam coś przykrego napisać pani Gosia111 ale już wszystko tu zostało trafnie powiedziane przez Was dziewczyny -super.
Chciała bym być jeszcze pomocna w moim przedostatnim dniu :)
*co do przepustek, gdy np. Przyjedzie mąż na wekend to nie ma takiej możliwości. Nie chcą nawet słyszeć ze nie wróci się na noc do sanatorium. Można spróbować dogadać się aby współlokatorka zeby przy kontroli pielęgniarskiej o 22.00 powiedziała ze obie jesteście w pokoju....gorzej ja ta wejdzie głębiej i zobaczy ,,braki,,
Ja nie ryzykowałam :/
*wyjazd z ZUS to straszna głupota. Tzn jeżeli ktoś chce jechać i ubiega się to ok .Natomiast zmuszanie pod groźba utraty świadczenia rehabilitacyjnego to jakiś niewypał.
Tak jak napisała wcześniej Kuleczek dużo z nas przeszło tu załamanie nerwowe....i wszystko jakoś da się znieść jak współlokatorka jest empatyczna , pomocna i serdeczna.....
A towarzystwo w pokoju jest niezmiernie ważne !
Na moim turnusie jest kilka pan naduzywajacych %
Jedna nawet wyleciała.....ja gdybym trafiła na taką towarzyszkę to niestety musiała bym przerwać pobyt....
I jeszcze jedno na koniec : szczęśliwi Ci którzy jadą z NFZ :( nigdy nie wyjade juz z ZUS-U żebym miała nie wiem ile pieniędzy stracić !!!!
Od 6 dni jestem chora i nie mam możliwości wcześniejszego wyjazdu , takie to procedury i ceregiele straszne robią ! W chwili gdy to pisze ,jestem po wszystkich zabiegach i terapiach a musze tu kiblowac do poniedziałku....?????
Ale dam rade .... poniedziałek juz po jutrzejsze :)
Pozdrawiam Wszystkich FORUMOWICZÓW :*
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Syl, my Wam, obecnym kuracjuszom, tu wiernie kibicujemy, wytrwałaś, to najważniejsze, w poniedziałek będziesz już w domu.Poza brakiem komfortu psychicznego uważasz, że baza zabiegowa jest odpowiednia, wiem, że schorzenia mamy różne, ale może rozmawiałaś tam z innymi, np.z chorym kręgosłupem, jak ja ?Pozdrawiam serdecznie, dziękując jednocześnie za informacje:)
iza_wawa
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2017 21:30
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: iza_wawa »

Dzieki Wam Dziewczyny, ze pomimo wszytsko znajdowalyscie czas i chęć, żeby nam przyblizac, czego możemy się spodziewać. Ja wlasnie się pakuje i przechodzę "koszmar bycia w stanie oczekiwania" ;), już bym chciała być na miejscu bo to chyba lepsze niż stan, w którym jestem zawieszona obecnie. Mam nadzieje, ze tez dam radę, wróce zdrowsza (jade na układ ruchu) i ze czas na tym końcu świata zleci szybko. Pozdrawiam serdecznie.
syl
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2017 12:24

Post autor: syl »

Baza zabiegowa z tego co rozmawiałam dobra i bardzo mili i kompetentni rehabilitanci :)
Jednakże dla nas psychosomatykow straszna oszczędność jeśli chodzi o zabiegi rehabilitacyjne.
Jak sama nazwa wskazuje jesteśmy z zaburzeniami psychosomatycznymi. Ja przed wyjazdem zebrałam całą dokumentację z leczenia astmy , nadciśnienia i kręgosłupa a Ci mi dali oprócz psychoterapii 8 inhalacji
Takim urządzeniem jakie nożna w aptece kupić i 6 fototerapii hahaha Król ZUS myśli ze mnie to cudownie ozdrowi :(((
Myślałam że będę mieć basen , masaże , prądy , jakieś konkretne zabiegi na astmę a tu śmiech na sali.
Dziś przyjechał nowy turnus. 80% ludzi w wieku 70+
Przyjechałam tu w miarę dobrej kondycji a wyjeżdżam chora i potwornie zmęczona psychicznie :/
Dla równowagi trochę dobrych informacji :
Bardzo dobre jedzenie
Spory wybór produktów w kawiarni i w bardzo przystępnych cenach :)
Bardzo często dyskoteki /bezplatne/
Oraz Dancingi z muzyką na żywo 5 zł
Super karaoke 3 zł
Wycieczka do Wilna 135zl
wycieczka na mosty q Stanczykach 75zl
Wycieczka do Piramidy w Rapie 30zl
Wyjazd do kina 15 zł / my byliśmy na sztuce kochania
Kilka razy wyświetlany film w sali konferencyjnej
Dla zainteresowanych msze na miejscu.
Ładne położenie
Nad jezioro ok 1.5 km
Najbliższy sklepik ok 500 m
Do miasta ok 4 km jeździ busik 3 zl
Awatar użytkownika
Iwona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 kwie 2015 23:20
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Iwona50 »

No to czas na moje relacje z pobytu z NFZ....super odpoczynek, magiczne spokojne miejsce dla osób nie oczekujących na podanie na tacy a potrafiących sobie wolny czas zorganizować. Sanatorium z bdb baza zabiegowa, przemila, zyczliwa wiara Rehabilitantów, zabiegi trafione i można z lekarzem prowadzacym je wspolnie wybrac, nie wciskaja gimnastyki zesolowej gdzie bez sensu rusza się palcem u jednej nogi......potem drugiej itp.... ( to żart bo ten "zabieg" uwazam za iście zbędny bo to mozna robic w domku) Mają okłady borowinkowe, jak obłożą, otulą kocami to się po prostu odlatuje:) Zwłaszcza jak cały dzień czlowiek jest aktywny, a nie lezy przed tv i marudzi ze nudno. Nieprawda jest ze moj turnus to 80% ludzi w wieku 70 plus, owszem, jest przewaga ludzi w podeszłym wieku, co nie oznacza, że nie są to wspaniali ludzie i towarzysze na wspolne spędzanie czasu. Jestem 50 plus , z nfz bylam pewnie jedna z najmlodszych osob ale czas tam spędziłam cudnie, aktywnie , bez chwili nudy...z ludźmi starszymi od siebie, wspomnienia sa cudne i odjeżdzalismy ze łzami w oczach. Widocznie zus i nfz to inna bajka
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzień dobry Iwonko, wzruszająca relacja z pobytu, wielkie dzięki.Odnalazlas się już w nowej-starej rzeczywistości?
Awatar użytkownika
Iwona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Lisa pisze:Dzień dobry Iwonko, wzruszająca relacja z pobytu, wielkie dzięki.Odnalazlas się już w nowej-starej rzeczywistości?
Elu, powoli probuję:) A Ty już spakowana i gotowa na "wygnanie" :) oczywiście zazdroszczę pobytu:)Pozdrawiam serdecznie życząc takiego odpoczynku i relaksu jakiego ja dostąpilam
Awatar użytkownika
Lisa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Iwona50 pisze:
Lisa pisze:Dzień dobry Iwonko, wzruszająca relacja z pobytu, wielkie dzięki.Odnalazlas się już w nowej-starej rzeczywistości?
Elu, powoli probuję:) A Ty już spakowana i gotowa na "wygnanie" :) oczywiście zazdroszczę pobytu:)Pozdrawiam serdecznie życząc takiego odpoczynku i relaksu jakiego ja dostąpilam
Dobry wieczór moja Droga, Ty to potrafisz mnie podbudować, ja jeszcze jutro idę do pracy, więc pakowanie odkładam na jutrzejszą noc.Szkoda, że się nie poznalysmy, ale nic straconego, możemy to nadrobić.Pozdrawiam Cię.
Awatar użytkownika
Iwona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Lisa pisze:
Iwona50 pisze:
Dobry wieczór moja Droga, Ty to potrafisz mnie podbudować, ja jeszcze jutro idę do pracy, więc pakowanie odkładam na jutrzejszą noc.Szkoda, że się nie poznalysmy, ale nic straconego, możemy to nadrobić.Pozdrawiam Cię.

Oczywiście jestem za:) Mamy swoje nr telefonu ( zadzwoń z lasu i powiedz jak Ci tam) więc dla chcącego nic trudnego:) Szczęśliwej podróży i baw się dobrze, za mnie też:))))
ODPOWIEDZ