Kamień Pomorski 09.-29.05.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Ludwika TG 46
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2017 08:47
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Kamień Pomorski 09.-29.05.2017

Post autor: Ludwika TG 46 »

Witaj Zuza :)
Coraz nas więcej ze Śląska. Mam nadzieję, że pogoda w maju nam dopisze.
Podobnie jak my czekaliście na skierowanie prawie 3 lata!
Podejrzewam, że niebawem wogóle skończą się dotacje NFZ do pobytów sanatoryjnych .
Korzystajmy więc póki jeszcze udało nam się załapać . I niech nas nie zniechęcą jakiekolwiek przeszkody i niewygody w czasie pobytu. Grunt to dobre nastawienie! :D
Do miłego spotkania w Kamieniu Pomorskim.
Pozdrawiam. Ludka. :kwiat:
zuzanna 1963
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2017 17:43
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: zuzanna 1963 »

Ludwika TG 46 pisze:Witaj Zuza :)
Coraz nas więcej ze Śląska. Mam nadzieję, że pogoda w maju nam dopisze.
Podobnie jak my czekaliście na skierowanie prawie 3 lata!
Podejrzewam, że niebawem wogóle skończą się dotacje NFZ do pobytów sanatoryjnych .
Korzystajmy więc póki jeszcze udało nam się załapać . I niech nas nie zniechęcą jakiekolwiek przeszkody i niewygody w czasie pobytu. Grunt to dobre nastawienie! :D
Do miłego spotkania w Kamieniu Pomorskim.
Pozdrawiam. Ludka. :kwiat:

Tak prawie 3 lata , no myśmy najpierw dostali do Ustronia tu tego naszego :roll:

Ale napisałam odwołanie i mamy Kamień P , myśmy kiedyś byli przejazdem z mężem w Kamieniu fajne stare miasteczko , miejmy nadzieje ze pogoda nam dopiszę :D

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ania06
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2017 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Ania06 »

Witajcie. NFZ śląskie potrafi integrować ludzi, a może po prostu ludzie sa tam bardziej otwarci. Do mnie z mazowieckiego NFZ nikt się nie odezwał, szkoda. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie. Ania
Ludwika TG 46
Kuracjusz
Kuracjusz

Aniu witaj!
Miło, że tak o nas myślisz, ale ludzie wszędzie są tacy sami, bardziej lub mnie otwarci .
Nas tu jest na Śląsku po prostu więcej :lol: i dlatego tak długo czekamy w kolejce do sanatorium, a co za tym idzie więcej będzie nas na turnusie.
Narazie cieszę się, że mimo wszystko czas oczekiwania się wydłużył bo i nadzieja na lepszą pogodę.
Chociaż prognozy na maj ( nie zawsze się sprawdzają ) są bardzo różne.
Pozdrawiam wiosennie (mimo wszystko). U nas dzisiaj 7st.C brrrr......
Ludka. :kwiat:
Awatar użytkownika
Ania06
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

U mnie niestety też zimno i mokro :-( ale miejmy nadzieję,że w maju będzie ciepło :-))). Miałam szczęście poznać ludzi ze Śląsku na wyjazdach wakacyjnych i uważam,że są to fajni, otwarci ludzie. Zawsze miło spędzałam czas w ich towarzystwie. Ja wybieram się do "Mieszko", nie ma w necie zbyt pozytywnych opinii ale mam nadzieję,że chociaż poznam fajnych ludzi :-). Nie jestem typem "samotnika", wolę przebywać wśród ludzi, rozmawiać. Miłego dnia :-)
Awatar użytkownika
piotr40
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2013 22:28
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: piotr40 »

Witam wszystkich. Jest nas coraz więcej na forum wyjazdu do Kamienia Pomorskiego.Skoro tutaj (jak widzę ),zebrała się fajna "grupka" pozytywnych ludzi ,to tylko na miejscu ja powiększymy i będzie super.Zabieramy uśmiechy,życzymy sobie dobrej pogody i sukces udanego pobytu gwarantowany. 8-)
Pozdrawiam.Piotr.
Awatar użytkownika
Ania06
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mam nadzieję,że będziemy mieli okazje poznać się realnie. Pozdrawiam cieplutko. Ania
Ludwika TG 46
Kuracjusz
Kuracjusz

Hej kuracjusze Chrobrego, pakujecie się powoli?
Macie już "rajzyfiber" :roll: ?
Ania pewnie nie wie o co chodzi :D
Ja juz powolutku pakuję walizkę. Wyjeżdżamy trochę wcześniej.
Zatrzymujemy się w połowie trasy, aby odwiedzić dawno nie widzianych znajomych.
Dzwoniłam do Chrobrego aby zasięgnąć trochę niezbędnych informacji.
Przemiła Pani odpowiedziała na wszystkie pytania i udzieliła nawet pewnych wskazówek.
Tak więc do zobaczenia w Kamieniu Pomorskim
Życzymy sobie oczywiście spokojnej drogi i miłego spotkania juz niebawem w sanatorium.
Pozdrawiam. Ludka :serce:
Awatar użytkownika
Ania06
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Chodzi o bilet ? hahahah to już mam. Ja również dzwoniłam tyle,że do Mieszka ale pani na recepcji miła niestety nie była, zabrakło jej empatii :-) Nie udało się zarezerwować pokoju jednoosobowego, a nawet dwuosobowego, zostały tylko trójki. Mam nadzieję,że trafia mi sie fajne kobietki w pokoju, to najważniejsze. Spakowana jestem, wyjeżdżam rano 10 maja , pociągiem do Szczecina, potem do Kamienia Pomorskiego. Na pewno spotkamy się na tańcach w Chrobrym. Pozdrawiam cieplutko :-)
Ludwika TG 46
Kuracjusz
Kuracjusz

Aniu!
Niestety nie chodzi o bilet, zgaduj dalej :D
Nasz turnus zaczyna się 9 maja i będziemy w sanatorium juz rano, ponieważ przyjeżdżamy dzień wcześniej.
Tak więc nadzieja na osobny pokój z łazienką, a nie w studiu. Kto pierwszy ten..
Niestety rezerwacji telefonicznej ani żadnej innej nie ma możliwości załatwić wcześniej.
Do zobaczenia.
Miłej podróży!
Ludka.
ODPOWIEDZ