Walizka kurierem?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
forumowicz

Re: Walizka kurierem?

Post autor: forumowicz »

mariamagdalena pisze:przekazywanie wiadomości w podziemiu wynika z tego ze admin zazwyczaj kasuje szczegóły dotyczące konkretnych firm w postach . Ja nie robię tajemnicy z jakiej firmy korzystam - wszystkim, którzy chcieli napisałam na priva. Teraz napisałam na forum i ciekawe jaki będzie los szczegółów mojego postu.
[link] dpd, usługa od drzwi do drzwi, ....
no i już jest korekta - wykasowano pośrednika, przynajmniej u mnie :lol: :lol: :lol: Każdemu kto zdecyduje się na DPD polecam zapoznanie się z regulaminem pośrednika, zawsze taki jest na stronie. Ja sprawdzałam oferty różnych pośredników i są one różne bo uzależnione od rodzaju umowy podpisanej między pośrednikiem a firmą. Pomimo że wszędzie sprawdzałam warunki transportu przez DPD to wymagania co do opakowania i cena usługi były rożne. Różnie też było z drukowaniem etykiet - u jednych pośredników kurier przyjeżdżał z wydrukowanym listem u innych nie.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Jeżeli mam kłopot z wydrukowaniem listu przewozowego dzwonię do firmy i proszę ,by kurier miał list gotowy.
Zazwyczaj nie miałam z tym problemu.W sanatorium przesyła się załącznik na ich pocztę i drukują na recepcji lub w sekretariacie.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

tak, tylko za wydrukowanie listu przez kuriera, kiedy nie leży to w standardowym zakresie usług, jest dodatkowa opłata. Przynajmniej tak czytałam na stronie a jak już przeczytałam to nie zamawiałam kuriera od tego pośrednika, więc nie wiem jak to wygląda w praktyce.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

mariamagdalena wejdź sobie w ranking firm kurierskich,tam najwięcej informacji znajdziesz.Ja od kilku lat korzystam z usługi brokera.Tak jak pisałam nie zawiodłam się nigdy.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Szanowni Państwo
Nawet tu możemy zrobić własny ranking firm kurierskich najlepszych w dostarczaniu bagażu do sanatorium i/lub z powrotem, np. w formie ankiety. Nie mam nic przeciwko podawaniu nazw firm w takich sytuacjach. Ich strony internetowe zawsze możemy znaleźć, linki póki co nadal kasuję gdyż takie mamy zasady.
Pozdrawiam serdecznie.
BabciaNatki
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 lip 2015 18:22
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: BabciaNatki »

No i ... stało się. W każdym razie, nadal służę pomocą potrzebującym, bo dobrze wiem jakim problemem jest dźwiganie ciężkiego bagażu. Zwłaszcza przy podróży z przesiadkami. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Felice pisze:Ja nie raz pisałam na forum i admin likwidował informację.
Ta informacja rozmija się z prawdą i bardzo łatwo to sprawdzić. Pozwoliłem sobie na
przejrzenie większości postów w tym temacie i co ... i okazuje się, że zostały usunięte
tylko linki odsyłające do konkretnych stron. Natomiast nazwy serwisów i firm, które
zajmują się transportem przesyłek nie zostały usunięte co można również sprawdzić
w kilku postach napisach powyżej i na poprzedniej stronie.
Felice pisze:
Może w końcu zakończy się "śmieszne" przekazywanie wiadomości w "podziemiu". :lol:
Nie wiem kogo to bawi,jeżeli była to jedyna forma. (...)
Mnie to bawiło i nadal bawi bo jak pokazałem powyżej ta zabawa w "konspirację" jest
śmieszna i nie była to jedyna forma przekazania konkretnej wiadomości. Wystarczyło
tylko nie podawać linków i byłoby po sprawie . Chyba, że przekazując informację poza
kulisami ktoś czuje się bardziej potrzebny, dowartościowany? To to już jest inna sprawa.
A może czasem, pomagając innym, warto się zastanowić i zamiast ryby, na początek podarować tylko wędkę.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzia_dek szukasz sam siedemnastego dna tej sprawy...
A jeżeli chodzi o walizkę kurierem to w temacie podaję firmę brokerska z której usług sprawdzonych korzystam.Jest to Migiem 24 wcześniej portal kurierski.
miranta
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 kwie 2017 16:22
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: miranta »

Witam :)

jade z ZUS do Muszyny nad Popradem,dzwoniłam do sanatoriumi niestety nie ma takiej opcji,zeby przyslac wczesniej walizkę,tłumaczyli ze nie mają miejsca na przechowywanie walizki :( szkoda,ze nie chcą w ten sposob pomagac chorym,ktorzy wlasnie mają problemy z narządami ruchu !!
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »

A nie można dogadać się z firmą kurierską żeby dostarczyła walizkę na umówiony dzień. Wtedy można ją będzie odebrać samemu.
ODPOWIEDZ