Walizka kurierem?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
forumowicz

Re: Walizka kurierem?

Post autor: forumowicz »

mariamagdalena pisze:przekazywanie wiadomości w podziemiu wynika z tego ze admin zazwyczaj kasuje szczegóły dotyczące konkretnych firm w postach . Ja nie robię tajemnicy z jakiej firmy korzystam - wszystkim, którzy chcieli napisałam na priva. Teraz napisałam na forum i ciekawe jaki będzie los szczegółów mojego postu.
[link] dpd, usługa od drzwi do drzwi, ....
no i już jest korekta - wykasowano pośrednika, przynajmniej u mnie :lol: :lol: :lol: Każdemu kto zdecyduje się na DPD polecam zapoznanie się z regulaminem pośrednika, zawsze taki jest na stronie. Ja sprawdzałam oferty różnych pośredników i są one różne bo uzależnione od rodzaju umowy podpisanej między pośrednikiem a firmą. Pomimo że wszędzie sprawdzałam warunki transportu przez DPD to wymagania co do opakowania i cena usługi były rożne. Różnie też było z drukowaniem etykiet - u jednych pośredników kurier przyjeżdżał z wydrukowanym listem u innych nie.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Jeżeli mam kłopot z wydrukowaniem listu przewozowego dzwonię do firmy i proszę ,by kurier miał list gotowy.
Zazwyczaj nie miałam z tym problemu.W sanatorium przesyła się załącznik na ich pocztę i drukują na recepcji lub w sekretariacie.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

tak, tylko za wydrukowanie listu przez kuriera, kiedy nie leży to w standardowym zakresie usług, jest dodatkowa opłata. Przynajmniej tak czytałam na stronie a jak już przeczytałam to nie zamawiałam kuriera od tego pośrednika, więc nie wiem jak to wygląda w praktyce.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

mariamagdalena wejdź sobie w ranking firm kurierskich,tam najwięcej informacji znajdziesz.Ja od kilku lat korzystam z usługi brokera.Tak jak pisałam nie zawiodłam się nigdy.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na