W AK to większość była na zesłaniu po przekładaniu terminuSamosia pisze:Więc ZUS potrafi czasem zrobić coś dobregoszpilka pisze: Ja miałam jechać do Szczawnicy w grudniu ( sama wybrałam Szczawnicę - dali mi mapę i kazali wybrać ) ale napisałam prośbę o przesunięcie terminu i dostałam nowe skierowanie ale już nie wybierałam tylko ZUS mnie tam wysłał ( za karę dostałam AK )
Sanatorium z ZUS
Re: Sanatorium z ZUS
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 15 razy
C.D.N....Dziś córka dostała wezwanie na komisję do Zabrze 11.05.2017 na godz.11.00...zobaczymy co będzie dalejSamosia pisze:No i stało się.....wniosek złożony teraz córka czekamy na wiadomość czy i kiedy ma się stawić na komisji ....Pytanie do osób z okolic Tarnowskich Gór...gdzie ewentualnie odbędzie się owa komisja,jeśli zostanie przydzielone sanatorium to na jakie miejscowość córka może liczyć,na jak długo wysyłają i pytanie ode mnie czy mogę się prywatnie do córki do kooptować![]()
![]()
-
gosiulek2002
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 21 lip 2010 12:52
- Staż sanatoryjny: 6
Zeby tylko nie natrafiła na tego lekarza i jego humor co ja w zeszłym roku.Też ZUS ZabrzeSamosia pisze:C.D.N....Dziś córka dostała wezwanie na komisję do Zabrze 11.05.2017 na godz.11.00...zobaczymy co będzie dalejSamosia pisze:No i stało się.....wniosek złożony teraz córka czekamy na wiadomość czy i kiedy ma się stawić na komisji ....Pytanie do osób z okolic Tarnowskich Gór...gdzie ewentualnie odbędzie się owa komisja,jeśli zostanie przydzielone sanatorium to na jakie miejscowość córka może liczyć,na jak długo wysyłają i pytanie ode mnie czy mogę się prywatnie do córki do kooptować![]()
![]()
-
zuza-zuza
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2017 13:08
- Staż sanatoryjny: 4
Mieszkam w górach, pani w ZUSie, która mi wypisywała skierowanie powiedziała, że ma w ofercie tylko ośrodki na południu Polski - w górach.
Tak się zastanawiam z jakich oddziałów można dostać skierowanie nad morze?
I kolejna kwestia, czy można wniosek wysłać do oddziału innego niż swój regionalny?
- kuty
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowano: 9 razy
Bo nasz kochany ZUS wysyła swoich "klientów" nie dalej niż około 300 km od domu. Wyjątki gdy pacjent wymaga zmiany klimatu. ( np. pulmonologia ). Mnie z Gdyni wysyła do Połczyna !!!.zuza-zuza pisze:Takie nieco inne pytanie - dostałam skierowanie do sanatorium w ramach prewencji rentowej zus.
Mieszkam w górach, pani w ZUSie, która mi wypisywała skierowanie powiedziała, że ma w ofercie tylko ośrodki na południu Polski - w górach.
Tak się zastanawiam z jakich oddziałów można dostać skierowanie nad morze?
I kolejna kwestia, czy można wniosek wysłać do oddziału innego niż swój regionalny?
Na drugie pytanie nie potrafię odpowiedzieć.
-
forumowicz
-
zuza-zuza

Akurat tego nie mogę potwierdzićkuty pisze: Bo nasz kochany ZUS wysyła swoich "klientów" nie dalej niż około 300 km od domu.
Mnie proponowano miejsca w całym pasie południowym - najdalsze było ok 500km od domu
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Tak jak wyżej napisał Ci Kuty nad morze można dostać skierowanie z oddziałów nadmorskich.zuza-zuza pisze:(...)Tak się zastanawiam z jakich oddziałów można dostać skierowanie nad morze?
Limit kilometrów
Jeleniej Góry czyli około 700 km. Ale to pewnie przesłanki medyczne, ewentualnie podpisane umowy.
Druga kwestia raczej nie wchodzi w ogóle w rachubę. Mnóstwo przesłanek, szczególnie logistycznych,
przemawia za tym, że jest to po prostu niemożliwe.
Żeby mieć jednak 100 % pewności, wykonaj telefon do swojego oddziału ZUS - u i będzie wiadomo.
-
zuza-zuza

Mam skierowanie do Iwonicza, pojadę do Iwonicza.Dzia_dek pisze: Żeby mieć jednak 100 % pewności, wykonaj telefon do swojego oddziału ZUS - u i będzie wiadomo.
Jednak gdybym miała całkowicie wolny wybór, to wybrałabym gdzieś "nad morze". Jednak nic na siłę