Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
ona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lut 2012 22:00

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: ona50 »

hmm to pewnie ja nie dostanę, bo nie wysłano mnie do żadnego innego pokoju...
taka_tam
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 maja 2013 14:13

Post autor: taka_tam »

Cześć ona50 :) W kazdym ZUS-e sa inne zasady :) moze nie wysyłaja do drugiego pokoju :) Trzymam kciuki aby i Tobie sie udało :)
Pozdrawiam !
ona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzięki. To była moja pierwsza wizyta w ZUS-ie i niestety nieciekawa. Współczuję tym którzy co roku muszą się stawiać na komisjach dot renty.
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

Ona50 dzięki za współczucie - ja co rok stawiam się na komisję ale chciałam Ci potwierdzić, że faktycznie co Zus to inaczej. O swoim pierwszym wyjeździe do sanatorium dowiedziałam się właśnie na komisji, wtedy lekarz orzecznik mnie poinformował, że mnie tam wysyła i mam czekać na list ze skierowaniem w którym będzie napisane gdzie i kiedy jadę. To było w ubiegłym roku, na początku marca znowu miałam komisję i tym razem orzecznik sam nie napisał o wyjeździe tylko kazał mi złożyć pod koniec czerwca wniosek o wyjazd - tak więc i ja znowu niedługo składam wniosek i będę oczekiwać :)
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Witam, u mnie ZUS na wschodzie, mój wniosek, dwa tygodnie do otrzymania terminu komisji, niecałe dwa tygodnie komisja, zbyt nieaktualne papiery o L5-S1
/ale nie ma pan ograniczonej ruchomości!/, idę z miłą urzędniczką na górę, po drodze mówi, że będzie szukać jak najbliżej/czyli dostałem/, moje prośby i podanie spełnione, i koniec Polski za 7 tygodni. Pozdrawiam.
jaro5090
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 03:10
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: jaro5090 »

Ja otrzymałem skierowanie do sanatorium Polanicy Zdrój w czasie komisji, która miała zdecydować o przyznaniu zasiłku rehabilitacyjnego. Pewnie ZUS ma nadzieję, że te trzy tygodnie załatwią sprawę i nieuleczalna choroba sama zniknie :)
ona50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

grzegorzgg67 pisze:Witam, u mnie ZUS na wschodzie, mój wniosek, dwa tygodnie do otrzymania terminu komisji, niecałe dwa tygodnie komisja, zbyt nieaktualne papiery o L5-S1
/ale nie ma pan ograniczonej ruchomości!/, idę z miłą urzędniczką na górę, po drodze mówi, że będzie szukać jak najbliżej/czyli dostałem/, moje prośby i podanie spełnione, i koniec Polski za 7 tygodni. Pozdrawiam.
To masz fajnie... ja niestety otrzymałam decyzje odmowną.. no cóż poczekam 2 lata na NFZ
gosiulek2002
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lip 2010 12:52
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: gosiulek2002 »

Na komisje do ZUS w sprawie wyjazdu do sanatorium brałam z przychodni kserokopię dokumentacji mojego leczenia.Sanatorium mi przyznali,dokumentacja została w ZUSie.Nie wiem czy znowu mam iść do przychodni po kserokopię żeby zabrac ze sobą do sanatorium ,bo na skierowaniu pisze żeby zabrać posiadane wyniki badań,itp.Może ZUS wysyła sam do sanatorium to co zostało w ZUSie.Jak u Was to wygląda i co wy robicie?
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

wyniki sawysyłane do sanatorium
kaczuszka69
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 cze 2013 15:12
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: kaczuszka69 »

Czy jedzie ktoś może do Kamienia Pomorskiego 18.07.13?
ODPOWIEDZ