ewa11 pisze:Bzdura, w mazowieckim można składać wniosek o sanatorium zaraz po powrcie. Byłam w styczniu 2017 i złożyłam już następny.darek pisze:Bardzo nie lubię jak Ktoś PUBLICZNIE zarzuca mi kłamstwo.
W województwie śląskim czas oczekiwania na sanatorium to ..
Minimum ..365 dni po OSTATNIM POBYCIE - Wcześniej Raczej Fundusz wniosku nie przyjmuje ..Temat wielokrotnie poruszany -opisywany -POTWIERDZONY .
Od złożenia wniosku leżakuje - Co wielu Forumowiczów potwierdziło od 30 do 60 dni -pomimo Regulacji ,ze wniosek ma być roztrzygnięty i dana odpowiedź w ciągu 30 dni.
Czas oczekiwania na luty-marzec 2017 wg informacji z zarejestrowanym już wnioskiem i Nadanym numerem to ..32 do 34 miesięcy
Skierowanie otrzymujesz średnio - Informacja na Styczeń 2017 w 32 miesiącu plus kolejne 2 do wyjazdu
Reasumując ;
12 miesięcy -Karencja -wiele województw w Polsce już to stosuje min -Warszawa
01 miesiąc- Oczekiwanie na zarejestrowanie a Faktycznie 2 miesiące
32 miesiące - Czekania na..
01 miesiąc -Czekanie ze Skierowaniem
46 MIESIACE wg minimalnego CZASU a są czy Byli tacy ,którzy czekali na Slasku troszkę więcej
Podsumowując w Polsce średni wiek mężczyzny to 69,lat zaczyna chorować około 40-50 czyli w Swoim Życiu wyjedzie moze 3-4 razy
..Droga Pani
Pisze JAK jest gdyby było INACZEJ nie zabierałbym głosu.
Pani opisuje swój przypadek ,ze Pani była w styczniu 2017 i złozyła Pani
ok
ja na Śląsku też mogę złożyć ..jeżeli lekarz rodzinny wypisze ,ale NIE WYPISZE bo Fundusz ma "bata " na tych co wypisują zbyt ..dużo wnioskow