Sanatorium zacisze kudowa zdroj

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Marika1962
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 maja 2017 14:07
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Sanatorium zacisze kudowa zdroj

Post autor: Marika1962 »

:(witam wybieram się do Kudowy w czerwcu do zacisze jeśli ktoś był w tym sanatorium to proszę o informacje z góry dziękuję. : :cry:
Marika1962
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Re: Sanatorium zacisze kudowa zdroj

8-) czy nikt tam me byl
JerzyP
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 18:18
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: JerzyP »

Witaj Mariko

Ja byłem w Zaciszu w maju 2015 r, swoje wrażenia opisałem już na forum, ale nie pamiętam w jakim wątku (ach ten pesel :lol: )
Niestety, Zacisze trudno nazwać sanatorium, to raczej noclegownia. Tam nie ma żadnych zabiegów, wszystkie są albo w Domu Zdrojowym, albo w innych sanatoriach (Polonia, Zameczek). Sam budynek, to poniemiecka willa, stare budownictwo, wysokie pokoje, duże czteroosobowe. Owszem, są dwójki, ale tylko dla małżeństw. Jeśli zdarzy się więcej małżeństw niż dwójek, to małżeństwa są rozdzielane do czwórek, nie ma zlituj. Przyjęcia były od rana w poniedziałek i wtorek - dwie grupy. Małżeństwa z wtorku nie miały raczej szans na dwójki. Pokoje raczej ponure, wysokie, tapczany wysłużone. Jedna szafa na 4 facetów i do tego zdezelowana. Pokoje są sprzątane co drugi dzień, po chińsku - "jako-tako". Pościel niezmieniana przez cały turnus, ręcznik zabierz własne, ewentualnie musisz kupić chyba 6 zł/turnus. W pokojach łazienki. Jedzenie dość przyzwoite, przywożone, bardzo miłe kelnerki. Ładna stołówka, stoliki czteroosobowe, możliwość wyboru diety. Panie pielęgniarki sympatyczne oprócz wiecznie nadąsanej i opryskliwej ich przełożonej. Najgorsze jest jednak to, że obiekt jest położony na górce. Podejście dość strome, a trzeba je pokonywać po każdym niemal zabiegu, co dla ludzi starszych jest bardzo niewygodne i kłopotliwe.
Turnus kończy się w niedzielę, a w sobotę nie ma zabiegów, więc siedzi się w tym "sanatorium" bezcelowo. Za wyjazd w sobotę, trzeba zapłacić 50 zł (wtedy). Wyposażenie pokoju, to malutkie stoliczki nocne, stół, cztery krzesła, szklanki, spodeczki, łyżeczki i czajnik elektryczny, radio zdezelowane. TV do pokoju płatny, nie warto brać, na piętrze jest sala z TV kolorowym.
Kudowa jest piękna, to piszą wszyscy którzy tam byli, opisy znajdziesz bez problemów na forum.
Pozdrawiam serdecznie i mimo wszystko życzę udanego (w miarę) pobytu i leczenia. :D
Marika1962
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witaj jest Jerzy p bardzo Ci dziękuję za obszerne wiadomości o tej noclegowni myślę że jakoś wytrzymam te 21 dn tylko mnie przerażają te 4 osobowe pokoje Ale jadę 23 06 to sam środek lata. Jestem aktywna i lubię zwiedzać więc w wolnym czasie pozwiedzam kudowa zdrój i okolice. Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję i pozdrawiam. :kwiat:
Pele
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2017 15:25
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Pele »

Dołożę też swoje dwa grosze :shock: Mieliśmy przyjemność być w kwietniu w tym już sławnym sanatorium. Dokładnie 30 minut!. Potraktowano nas / małżeństwo jak z buta/ , bardzo niegrzecznie i ....... Okazało się, że kierownictwo znane już było wcześniej z podobnego podejścia do pacjentów. Szczególnie dotyczy to małżeństw. Jak to opisywał JerzyP. My wróciliśmy i złożyliśmy skargę w NFZ. Teraz jedziemy do innego sanatorium , gdzie standard postępowania jest inny. Jako singielka pewnie " poddasz" się ich normom. Życzę spokojnego wypoczynku.
Marika1962
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Pele życzę Ci miłego wypoczynku i dobrych warunków sanatoryjnych ja na szczęście jadę bez męża to muszę się jakoś dostosować jak bym jechała z nim to pewnie by zrobił awanturę odnośnie pokoi. Jeszcze raz pozdrawiam
Pele
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2017 15:25
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Pele »

Marika1962 pisze:Pele życzę Ci miłego wypoczynku i dobrych warunków sanatoryjnych ja na szczęście jadę bez męża to muszę się jakoś dostosować jak bym jechała z nim to pewnie by zrobił awanturę odnośnie pokoi. Jeszcze raz pozdrawiam
Awantury nie było , ale skecze z "Misia" opanowane przez główną pielęgniarkę i kierowniczkę. I na szczęście pobyt 30 minut nam wystarczył za cały turnus. Nie tęskniliśmy za Kotliną Kłodzką bo taka tam specyfika, kiedyś już tam byłem. Ale w pojedynkę , jest tam dużo atrakcji i miejsc do wędrówek. Życzę samych dobrych dni i pozdrawiam raz jeszcze.
Marika1962
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzięki pele : :kwiat:
ODPOWIEDZ