Sanatorium zacisze kudowa zdroj
-
Marika1962
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 20 maja 2017 14:07
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 1
Sanatorium zacisze kudowa zdroj
-
Marika1962
- Pomocny Kuracjusz

-
JerzyP
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 15 lut 2017 18:18
- Oddział NFZ: Śląski
Re: Sanatorium zacisze kudowa zdroj
Ja byłem w Zaciszu w maju 2015 r, swoje wrażenia opisałem już na forum, ale nie pamiętam w jakim wątku (ach ten pesel
Niestety, Zacisze trudno nazwać sanatorium, to raczej noclegownia. Tam nie ma żadnych zabiegów, wszystkie są albo w Domu Zdrojowym, albo w innych sanatoriach (Polonia, Zameczek). Sam budynek, to poniemiecka willa, stare budownictwo, wysokie pokoje, duże czteroosobowe. Owszem, są dwójki, ale tylko dla małżeństw. Jeśli zdarzy się więcej małżeństw niż dwójek, to małżeństwa są rozdzielane do czwórek, nie ma zlituj. Przyjęcia były od rana w poniedziałek i wtorek - dwie grupy. Małżeństwa z wtorku nie miały raczej szans na dwójki. Pokoje raczej ponure, wysokie, tapczany wysłużone. Jedna szafa na 4 facetów i do tego zdezelowana. Pokoje są sprzątane co drugi dzień, po chińsku - "jako-tako". Pościel niezmieniana przez cały turnus, ręcznik zabierz własne, ewentualnie musisz kupić chyba 6 zł/turnus. W pokojach łazienki. Jedzenie dość przyzwoite, przywożone, bardzo miłe kelnerki. Ładna stołówka, stoliki czteroosobowe, możliwość wyboru diety. Panie pielęgniarki sympatyczne oprócz wiecznie nadąsanej i opryskliwej ich przełożonej. Najgorsze jest jednak to, że obiekt jest położony na górce. Podejście dość strome, a trzeba je pokonywać po każdym niemal zabiegu, co dla ludzi starszych jest bardzo niewygodne i kłopotliwe.
Turnus kończy się w niedzielę, a w sobotę nie ma zabiegów, więc siedzi się w tym "sanatorium" bezcelowo. Za wyjazd w sobotę, trzeba zapłacić 50 zł (wtedy). Wyposażenie pokoju, to malutkie stoliczki nocne, stół, cztery krzesła, szklanki, spodeczki, łyżeczki i czajnik elektryczny, radio zdezelowane. TV do pokoju płatny, nie warto brać, na piętrze jest sala z TV kolorowym.
Kudowa jest piękna, to piszą wszyscy którzy tam byli, opisy znajdziesz bez problemów na forum.
Pozdrawiam serdecznie i mimo wszystko życzę udanego (w miarę) pobytu i leczenia.
-
Marika1962
- Pomocny Kuracjusz

-
Pele
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 04 kwie 2017 15:25
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 4
-
Marika1962
- Pomocny Kuracjusz

-
Pele
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 04 kwie 2017 15:25
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 4
Awantury nie było , ale skecze z "Misia" opanowane przez główną pielęgniarkę i kierowniczkę. I na szczęście pobyt 30 minut nam wystarczył za cały turnus. Nie tęskniliśmy za Kotliną Kłodzką bo taka tam specyfika, kiedyś już tam byłem. Ale w pojedynkę , jest tam dużo atrakcji i miejsc do wędrówek. Życzę samych dobrych dni i pozdrawiam raz jeszcze.Marika1962 pisze:Pele życzę Ci miłego wypoczynku i dobrych warunków sanatoryjnych ja na szczęście jadę bez męża to muszę się jakoś dostosować jak bym jechała z nim to pewnie by zrobił awanturę odnośnie pokoi. Jeszcze raz pozdrawiam
-
Marika1962
- Pomocny Kuracjusz