Osieczek, ConcordiaSalus

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Osieczek, ConcordiaSalus

Post autor: hala5102 »

andrzej1955 pisze:Witam hala,nie wiem czy zauważyłaś że nic nie pisałem o zabiegach-które według tam przebywających mogliby mieć w miejscu swojego zamieszkania,nic o warunkach zakwaterowania i braku jakiejkolwiek bazy kulturalno-rozrywkowej-nie licząc baru i sklepu-prawdopodobnie właścicielem jest jedna i ta sama osoba,to że obiekt jest niedawno otwarty nie usprawiedliwia zachowania i tolerowania przez personel,kuracjuszy którzy pojechali tam na leczenie a nie na pijaństwo-i trzeba to piętnować aby uległo zmianie,i to było moim zamiarem,życzył bym sobie aby następne opinie o tym ośrodku były pozytywne,a osoby tam przebywające potwierdziły to swoimi relacjami bo potrzebne są nam Dobre Ośrodki Rehabilitacyjne z Kompetentną Załogą-wszystko po to aby podreperować swoje cenne zdrowie :!: Pozdrawiam
W 2012r. przebywałam w Szczawnicy w Nauczycielu i tam w ostatnim tygodniu wręczono nam recepty na leki niezbędne do wykonania kilku jeszcze zabiegów do jonoforezy (mnie pozostały jeszcze tylko dwa). Recepta opiewała na 1 l jodku potasu (słownie: jeden litr !!!) do jeszcze 2 zabiegów :shock: Ja tej recepty nie zrealizowałam, ponieważ wiem, że wszystkie środki medyczne sanatoria muszą nam zapewnić za darmo. Pozostali kuracjusze recepty swoje zrealizowali (nb.koszt leku 50 zł). Wiadomość taka krążyła, że to sanatorium praktykowało ten incydent pod koniec każdego turnusu, zapewniając sobie darmowe leki dla turnusu następnego, bo nikt tego do domu nie zabrał, fundusz jednocześnie za te leki także płacił. Mnie zapaliła się właśnie zielona lampka. Receptę przywiozłam do domu i po powrocie zgłosiłam ten incydent do swojego oddziału NFZ, a co on z tym zrobił nie wiem.
Zatem zgłaszajcie swoje uwagi o sanatoriach do właściwego sobie ZUS-u (ONFZ)! Niech coś z tym robią!

PS. Przepraszam, że się rozpisałam o swoim zdarzeniu, ale podałam to jako przykład niewłaściwego w tej kwestii traktowania pensjonarjuszy, także i swego rodzaju przestrogę. Gdyby ktoś miał być w Nauczycielu w Szczawnicy niech bacznie na to zwróci uwagę! Pozdrawiam serdecznie :)
Agapisarska
Na forum od: 11 paź 2016 12:02
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Agapisarska »

Jadę na turnus od 29.11.2016 do Osieczka. Jestem wesołą ale spokojną kobietą. Jadę z Milanówka ale z pociągu mogę kogoś odebrać. Proszę o kontakt 884211101 :)
Agapisarska

Re: Osieczek, 29.11.2016

Szukam osób które jadą na ten turnus, ludzi koło 40stki jeśli tacy będą, kobiety, dziewczyny do pokoju :) [email].com :)
Agapisarska

Ktoś jedzie 29.11.2016?? a.[email].com
kasienka172
Na forum od: 05 cze 2017 15:58

Post autor: kasienka172 »

Witam. Czy jedzie ktoś na turnus od 01 lipca???
Beti1977
Na forum od: 09 cze 2017 11:37
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Beti1977 »

Ja jadę w tym terminie ze Skierniewic.
landryna62
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 25 sie 2017 15:19

Post autor: landryna62 »

Witam ja bede jechał 31.10 czy ktos będzie na listopad?
Dawid
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2017 00:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Dawid »

Hej witam jadę na turnus 27 stycznia z wlkp jeżeli ktoś też się wybiera to proszę o odpowiedź pozdrawiam
rozetka
Na forum od: 13 gru 2018 13:39

Post autor: rozetka »

Witam !
Czy ktoś jedzie na turnus od 28.01. 2019.
Szukam bratniej duszyczki. :)
piotrek1980
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2018 22:29

Post autor: piotrek1980 »

rozetka pisze: 13 gru 2018 16:45 Witam !
Czy ktoś jedzie na turnus od 28.01. 2019.
Szukam bratniej duszyczki. :)
Witam!
Ja tam jadę od 27.01.2019 z Piotrkowa.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ