Pokój 1, 2 czy 3 osobowy?

Inne tematy okołosanatoryjne, nie mieszczące się w powyższych działach.
Marika1962
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 maja 2017 14:07
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Re: Pokój 1, 2 czy 3 osobowy?

Post autor: Marika1962 »

:oops: dzięki wiesniaczkoela.jeszcze trochę i jadę to się przekonam jak będzie w tych pokojach wieloosobowych :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

W wielu sanatoriach sa pokoje typu studio 2+2 , czyli łazienka wspólna ... dwa razy w takim byłam i jakos nikt nie zabijał się o pierwszeństwo w łazience .. było ok ..... makijaże robione były w pokojach ;) :P
Wszystko zalezy od nas samych :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

No niestety nie zawsze ;) moją przyjaciółką na ten przykład rządzą jelita i dla niej taki pokój to porażka :( Niestety NFZ nie robi sobie z tego nic .Nie uznaje nawet zaświadczeń lekarskich .Ostatnio toczyłyśmy z panienką w recepcji walkę o dwójkę .Mimo zaświadczenia usłyszałyśmy że nie mają dwójek bo muszą trzymać dla małżeństw :shock:Po interwencji i 6 godzinach dostałyśmy pokój dwuosobowy.Natomiast w Leśniku musiałyśmy mieszkać w trójce.Na szczęście nasza trzecia :lol: była super wyrozumiała .Mimo to moja psiapsiuła miała okropny dyskomfort psychiczny .
Marika1962
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 maja 2017 14:07
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Marika1962 »

:shock: wg mnie we wszystkich sanatoriach powinny być pokoje 1 lub 2 osobowe bez 3 i 4 to byłoby super :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Marika,to byłoby cudowne....
Swego czasu jak budowali sanatoria niektóre takie były założenia.Jest taki budynek w Lądku gdzie miały być same jedynki...są same dwójki niezbyt ustawne w związku z tym. :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Marika1962 pisze::shock: wg mnie we wszystkich sanatoriach powinny być pokoje 1 lub 2 osobowe bez 3 i 4 to byłoby super :kwiat:

Gdy pierwszy raz jechałem do sanatorium.
Mój kolega również dostał ..KOŁOBRZEG i był w pokoju 8 osobowym :)
chyba to był wtedy ..Jantar lub ..Mewa

Bodajże w roku 1999 Mój syn był w sanatorium na Kubalonce koło Wisły i był w pokoju ..20 osobowym .
..BEZ możliwości odwiedzin dzieci wywożono z Katowic i po 2 i 1/2 miesiąca dostawało się z powrotem
Ok
Dzieci z Katowic jechały tam ratować sie przed chorobami płuc ..i nie były to Zielone szkoły
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Darku ! W przypadku sanatorium dziecięcego to chyba normalne że w sali było więcej dzieci.Nie mam takiego doświadczenia.Ale z racji wykonywanego zawodu ,gdybym miała pod opieką całodobową dzieci, to.... wolałabym aby były one skupione w jednej sali.To ze względu bezpieczeństwa.Jeśli kuracjuszami były dzieci bez opiekunów (rodziców) wówczas w sanatorium musiała być opieka całodobowa.Ktoś sprawował opiekę nad nimi.Zwłaszcza nocą jest to duże udogodnienie.Dzieci trzeba doglądać co jakiś czas.Lepiej więc mieć swoich podopiecznych w jednej sali niż chodzić po całym korytarzu i zagladać do 6 -7 pokojów.Tak samo jest na koloniach.A tam są zdrowe dzieci bez dolegliwości ,które mogą się zaostrzyć.
Wiem co to bezpieczeństwo dzieci, dlatego nie dziwi mnie to jak było.Będąc wychowawcą na koloniach wolałam mieć całą grupę w jednej sali (ja też w niej spałam-(o ile to można było nazwać spaniem).Ale to było wieki temu.Teraz jest inaczej.Inne zakwaterowanie itp.
Podobnie teraz jest z sanatoriami dla dzieci.Jedzie dziecko -jedzie rodzic jako opiekun.
Pozdrawiam :kwiat:
Ewela01
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2017 19:09
Oddział NFZ: Lubuski

Post autor: Ewela01 »

Tylko dwojka ! Teraz juz to wiem. Hak nie pasuje Ci osoba trudno. Znajdziesz sobue inna piętro nizej!
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

I zamieszkasz piętro niżej :?: :lol:
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2013 23:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: brrrelok »

Tylko jedynka !! po ostatnim pobycie w dwójce z sześćdziesięcio paro latkiem uprawiającym seks przez telefon (najczęściej po 23) już dziękuję,
żeby mieć dobre towarzystwo w sanatorium nie muszę z nim mieszkać w jednym pokoju a przynajmniej mam gwarancję że wrócę do domu wypoczęty (wyspany :lol: )
Zablokowany