Po jaki czasie od powrotu można złożyć wniosek ?
Re: Po jaki czasie od powrotu można złożyć wniosek ?
- madzia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 lut 2013 14:19
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 5
- krisss0070
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 lut 2013 20:29
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
- krisss0070
- Super Kuracjusz

- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowano: 70 razy
Skoro Pani tak powiedziala ,poczekaj ,aż Ci odesla a Ty odeslij im wraz z informacja ,która kest na naszym portalu dotyczaca częstotliwości a na ktora wiele osob sie powoluje.A pismo adresuj na Dyrektora oddziału plus kopia do Ministerstwa Zdrowia bo to oni sygnowali pismo z 2012 rokukrisss0070 pisze:witam ponowniejak już pisałam wyżej złożyłam skierowanie do sanatorium.... i miła pani zadzwoniła do mnie i powiedziała ze byłam już w tym roku w sanatorium i należy się dopiero po roku i odesłali skierowanie z powrotem do mnie
![]()
i żebym złożyła skierowanie do NFZ i zalecono mi skorzystania z rehabilitacji ambulatoryjnej.... i masz ci babo placek
- darek
- Przyjaciel forum

a oto przytoczone paragrafy...darek pisze:Skoro Pani tak powiedziala ,poczekaj ,aż Ci odesla a Ty odeslij im wraz z informacja ,która kest na naszym portalu dotyczaca częstotliwości a na ktora wiele osob sie powoluje.A pismo adresuj na Dyrektora oddziału plus kopia do Ministerstwa Zdrowia bo to oni sygnowali pismo z 2011 rokukrisss0070 pisze:witam ponowniejak już pisałam wyżej złożyłam skierowanie do sanatorium.... i miła pani zadzwoniła do mnie i powiedziała ze byłam już w tym roku w sanatorium i należy się dopiero po roku i odesłali skierowanie z powrotem do mnie
![]()
i żebym złożyła skierowanie do NFZ i zalecono mi skorzystania z rehabilitacji ambulatoryjnej.... i masz ci babo placek
"W związku z wejściem w życie przepisów Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 7 lipca 2011 r. w sprawie kierowania na leczenie uzdrowiskowe albo rehabilitację uzdrowiskową (Dz. U. z dnia 8 lipca 20111 r. Nr 142, poz. 835) Łódzki Oddział Wojewódzki Narodowego Funduszu Zdrowia przypomina, że zalecana częstotliwość korzystania z leczenia uzdrowiskowego wynosi „nie częściej niż raz na 18 miesięcy”, co oznacza, że osoba dorosła zachowuje prawo do świadczeń lecznictwa uzdrowiskowego w warunkach stacjonarnych nie częściej niż raz na 18 miesięcy.
Tym samym informujemy, że system informatyczny został dostosowany do przepisów ww. rozporządzenia i Oddział Wojewódzki NFZ nie ma możliwości wyznaczenia daty rozpoczęcia leczenia uzdrowiskowego wcześniej niż 18 miesięcy po zakończeniu poprzedniego leczenia uzdrowiskowego.
Powyższa zasada nie dotyczy leczenia w szpitalu uzdrowiskowym (dla dorosłych i dla dzieci) i leczenia w formie rehabilitacji uzdrowiskowej w szpitalu uzdrowiskowym oraz w uzdrowiskowym leczeniu ambulatoryjnym. Jeśli lekarz uzna, że leczenie w szpitalu jest konieczne, wystawi wniosek."
I tego się trzymajmy
- krisss0070
- Super Kuracjusz

- darek
- Przyjaciel forum

Wszak pracownicy NFZ utrzymywani sa z NASZYCH podatkow -Budżetowka i to Oni sa dla Nas nie my dla NICH my ich ..utrzymujemy
Czy się mylę
czy zawsze bedziemy zalezni od czyjegoś widzi misie !!
- krisss0070
- Super Kuracjusz