sanatorium Promień Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
1958Maria
Na forum od: 13 lip 2017 10:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

sanatorium Promień Ciechocinek

Post autor: 1958Maria »

PODZIĘKOWANIE

Byłam w Sanatorium Promień w Ciechocinku od 10 czerwca do 02 lipca 2017 roku.
Jestem bardzo zadowolona z przebiegu mojej rehabilitacji w tym sanatorium. Przyjechałam z tzw. rwą kulszową i po urazowym bólem lewego barku, bólem stóp z uwagi na ostrogi jak również bólem kolan. Środki przeciwbólowe pomagały na chwilę. Niestety miały przy tym działania uboczne. Byłam w kilku innych sanatoriach w Ciechocinku i jak z bólem przyjechałam tak z bólem wyjechałam - może tylko nieco mniejszym -.
W sanatorium Promień miałam masaże klasyczne, hydromasaże, okłady z borowiny, lampę Biopron oraz indywidualną gimnastykę, którą prowadził Pan Mateusz, Jest on nie tylko świetnym fachowcem z dziedziny masażu ale i prowadzeniu ćwiczeń rehabilitacyjnych. Po trzech tygodniach rehabilitacji wyjechałam z sanatorium bez bólu. Nie biorę już leków przeciwbólowych a ćwiczenia zlecone przez Pana Mateusza wykonuję codziennie i....... nić nie boli!!! :D
Dziękuję również bardzo sympatycznej całej załodze.która uczestniczyła w mojej rehabilitacji sanatoryjnej. Szczególnie dziękuję mającej w sobie bardzo dużo pozytywnej energii Pani Halinie Ziókowskiej - recepcjonistce -. To właśnie dzięki niej w trakcie rozmowy telefonicznej wybrałam to sanatorium. Nie żałuję.
Na zakończenie pragnę podziękować Paniom przygotowującym posiłki. Smaczne i mój żołądek pierwszy raz na wyjeździe nie chorował :D
Sanatorium godne polecenia.
Maria J z Warszawy
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Re: sanatorium Promień Ciechocinek

Post autor: wiktor64 »

Dzieki za opinie oby wiecej takich opini było :D
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Maria, dzięki za wpis o sanatorium :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Mario, zdrówka życzę i dzięki za opinię :)
TenZlyiNiedobry
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 lip 2017 15:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: TenZlyiNiedobry »

Dobrego wypoczynku Ciechocinek blisko mnie,pozdrawiam :)
1958Maria

Witaj Alu!
Nie wiem co odpisać na Twoje pytania. Byłam w sanatorium Promień w Ciechocinku mając przede wszystkim na uwadze leczenie rehabilitacyjne, które pomoże mi w funkcjonowaniu możliwie w jak najmniejszym bólu. Nie spodziewałam się, że tak proste ćwiczenia rehabilitacyjne oraz trafione w dziesiątkę przepisane zabiegi przez sympatyczną Panią doktor pomogą mi całkowicie pozbyć się bólu. Dla mnie nie ważna jest pora czy też ekskluzywne warunki pobytu ale zdrowie. Po pobycie w tym sanatorium żyję bez bólu jednak stosując się ściśle do wskazówek rehabilitanta Pana Mateusza, który podczas gimnastyki indywidualnej udzielił mi cennych rad jakie ćwiczenia mam stosować w domu. Potraktowałam te cenne rady bardzo poważnie. Stosuję je i naprawdę nic nie boli. Byłam u wielu rehabilitantów i w kilku innych sanatoriach ale efekty nie były tak owocne jak po tym pobycie.
Sanatorium położone jest blisko lasku sosnowego. Do centrum idzie Pani przepiękną aleją - deptakiem - ok. 20 min. spacerkiem. Liczne ławeczki ustawione wzdłuż alei zachęcają do odpoczynku. Dla mnie te spacery także wzmocniły moje nogi. Jeśli chodzi chodzi o porę jesienną to czasem "Złota polska jesień" jest piękniejszą porą niż okres tzw. letni. Najważniejsze jest to aby myśleć pozytywnie i nie szukać pretekstu do niezadowolenia.
Jeśli nastawiona jest Pani na basen solankowy to niestety sanatorium nie dysponuje własnym lecz na zabiegi można chodzić do pobliskiego sanatorium wojskowego
Na zakończenie pragnę dodać, że jadąc do tego sanatorium miałam w myślach tzw. "białą tablicę" bez jakichkolwiek uprzedzeń i tak jest najlepiej.
Serdecznie pozdrawiam : ) :)
Maria
Ps.
W przyszłym roku, o ile nic nie stanie na przeszkodzie , powrócę właśnie do tego przypadkowo wybranego sanatorium Znalazłam już swoje miejsce na leczenie :)
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

Mario miło czyta się Twój komentarz, :D. A może doznałaś cudu??? Tak w trzy tygodnie pozbyć się bólu ;) Mało realne nawet w najlepszym sanatorium . Nie mniej jednak z całego serca życzę Ci by owoce tej rehabilitacji były trwałe.
1958Maria

Witaj Chmurko!
W życiu doświadczyłam wielu :kwiat: sytuacji, które trudno ludzkim rozumem wytłumaczyć. Tak masz rację trudno uwierzyć ludzkim rozumem, że w trzy tygodnie można pozbyć się bólu. Dużo zależy z jakim stanem umysłu podejmujesz działania w tym kierunku, U mnie tak się stało. Nie twierdzę, że każdemu pomoże. Moje wypowiedzi należy potraktować jak podzielenie się swoim doświadczeniem.
Jeśli chodzi o cuda to życie jest cudem samym w sobie...... :kwiat:
Na tym kończę
Cieplutko pozdrawiam :serce:
ODPOWIEDZ