Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: GIENIA »

smakija1 pisze:<................>
Naprawde nie spodziewaląm sie takiej uprzejmości ze strony pani po drugiej stronie sluchawki,
która na drugi dzień sama do mnie zadzwonila
<......>
Tak ,ze wszędzie sa ludzie i ludziska ,oby tych lepszych więcej
Małopolska ma takie osoby w KRUS-ie :serce: ... myśle , ze i w NFZ-cie tez :D

To miło , ze trafiłaś na życzliwą osobę :D
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2017 13:14
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękowano: 2 razy

Post autor: bozenka999 »

Smakija w czepku urodzona,bo ja dzwonie codziennie po 2 razy,żadnej propozycji nie miałam,i nikt do mnie nie oddzwonił,chociaż panie są uprzejme.
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziś,po 2 tel.o zwrot pani sprawdziła i stwierdziła,że wyjazd ze zwrot niemożliwy dokumentacja poszła do przydziału,trzeba czekać jak będę miała dokumenty.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Bożenko to samo usłyszałam ,że zwroty to jak dostanie teściowa decyzje o sanatorium , bo jedne trzeba zwrócić a drugie zabrać ale i tak nie ma zwrotów.Jedno mi się nie zgadza skoro już są decyzje , tylko czekają na wyjście to z kąt ten listopad :?: przecież to ponad 3 miesiące :?: :?: Nadmienię że osóbka po drugiej stronie była bardzo sympatyczna , to nie to co dzisiaj usłyszałam w ZUS-ie .Powiem wam że to już zaczyna mnie męczyć .Nie wiem jak to poukładam jeżeli teściowa dostanie początek pazdziernika , bo nie będę mogła jej zawieść albo listopad gdzie już zupełnie nie będę dyspozycyjna . :roll: :roll:
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Podziękował: 1 raz

Post autor: gosiam »

Elu, może niekoniecznie to będzie listopad. Mnie we wtorek udzielono odpowiedzi, jak złożyłam w grudniu to wyjazd będzie w październiku. Moze nie będzie tak źle. I wydaje mi sie ze ok.10 sierpnia to będziemy znały już wszystkie szczegóły. Miesiąc temu znów wysłałam do NFZ pytanie i 25.07. dostałam odpowiedz. Tylko tym razem jako Zosia Z. Zapytałam jaki jest najbardziej przybliżony termin wyjazdu, ze wniosek zlozyłam 9 grudnia 2015r, i wymieniłam 3 schorzenia min. kardiologie. Odpowiedz była ze czeka się ok22 m-ce i wyjazd w październiku. Badz dobrej myśli :)
bozenka999
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gosiu,też to czytałam i tak sobie pomyślałam,że to ty.Bądźcie dobrej myśli będzie okej a jak nie to będziemy dzwonić,lato brzydkie nie ma co rozpaczać ani zazdrościć przydziałów w m-c wakacyjnych,jakoś sobie poradzimy.
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Dziś po raz kolejny zadzwoniłem z zapytaniem o zwroty. Po kilkunastokrotnym wysłuchaniu pana mówiącego : "Dzień dobry, dodzwoniliście się Państwo do łódzkiego oddziału Narodowego Funduszu Zdrowia..." odebrała miła Pani i ku mojemu zaskoczeniu poprosiła o nr PESEL, po czym zostałem sprowadzony na ziemię - zwrotów brak :( Ale już sam fakt napawa optymizmem, znaczy zwroty bywają. :) A tak na marginesie, czy nie wystarczyłoby jedno powitanie i jeden komunikat, a potem niechby puszczali muzyczkę lub był sygnał. Wysłuchiwanie po kilkanaście razy tego samego komunikatu bywa denerwujące i tak sobie czasem myślę, że nasz NFZ traktuje nas jak idiotów nie potrafiących zrozumieć tego prostego skądinąd komunikatu. :evil: :twisted:
Dum spiro,spero :) :D :lol:
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28

Post autor: gosiam »

Bożenko pewnie że sobie poradzimy i masz rację lato beznadziejne, lipiec byl byle jaki, sierpień zapowiada się podobny (gdzieś czytałam w dlugoterminowych prognozach) więc wrzesień - pażdziernik - listopad to będą najcieplejsze miesiące, to będą nasze miesiące, najcieplejsze i pod względem pogody i pod względem miejscowości, fantastycznych zabiegów i towarzystwa. :) Tak sobie mówmy :lol:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

violet58,ale to w takiej sytuacji głębokie oddechy trzeba brać ;) :lol:
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Taaaaaa....Wdech ustami, wydech nosem czy jakoś tak ;) :D :lol: Pamiętam z sanatorium choć to już ponad dwa lata :(
ODPOWIEDZ