Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
smakija1 pisze:<................>
Naprawde nie spodziewaląm sie takiej uprzejmości ze strony pani po drugiej stronie sluchawki,
która na drugi dzień sama do mnie zadzwonila
<......>
Tak ,ze wszędzie sa ludzie i ludziska ,oby tych lepszych więcej
Małopolska ma takie osoby w KRUS-ie ... myśle , ze i w NFZ-cie tez
Dziś,po 2 tel.o zwrot pani sprawdziła i stwierdziła,że wyjazd ze zwrot niemożliwy dokumentacja poszła do przydziału,trzeba czekać jak będę miała dokumenty.
Bożenko to samo usłyszałam ,że zwroty to jak dostanie teściowa decyzje o sanatorium , bo jedne trzeba zwrócić a drugie zabrać ale i tak nie ma zwrotów.Jedno mi się nie zgadza skoro już są decyzje , tylko czekają na wyjście to z kąt ten listopad przecież to ponad 3 miesiące Nadmienię że osóbka po drugiej stronie była bardzo sympatyczna , to nie to co dzisiaj usłyszałam w ZUS-ie .Powiem wam że to już zaczyna mnie męczyć .Nie wiem jak to poukładam jeżeli teściowa dostanie początek pazdziernika , bo nie będę mogła jej zawieść albo listopad gdzie już zupełnie nie będę dyspozycyjna .
Elu, może niekoniecznie to będzie listopad. Mnie we wtorek udzielono odpowiedzi, jak złożyłam w grudniu to wyjazd będzie w październiku. Moze nie będzie tak źle. I wydaje mi sie ze ok.10 sierpnia to będziemy znały już wszystkie szczegóły. Miesiąc temu znów wysłałam do NFZ pytanie i 25.07. dostałam odpowiedz. Tylko tym razem jako Zosia Z. Zapytałam jaki jest najbardziej przybliżony termin wyjazdu, ze wniosek zlozyłam 9 grudnia 2015r, i wymieniłam 3 schorzenia min. kardiologie. Odpowiedz była ze czeka się ok22 m-ce i wyjazd w październiku. Badz dobrej myśli
Gosiu,też to czytałam i tak sobie pomyślałam,że to ty.Bądźcie dobrej myśli będzie okej a jak nie to będziemy dzwonić,lato brzydkie nie ma co rozpaczać ani zazdrościć przydziałów w m-c wakacyjnych,jakoś sobie poradzimy.
Dziś po raz kolejny zadzwoniłem z zapytaniem o zwroty. Po kilkunastokrotnym wysłuchaniu pana mówiącego : "Dzień dobry, dodzwoniliście się Państwo do łódzkiego oddziału Narodowego Funduszu Zdrowia..." odebrała miła Pani i ku mojemu zaskoczeniu poprosiła o nr PESEL, po czym zostałem sprowadzony na ziemię - zwrotów brak Ale już sam fakt napawa optymizmem, znaczy zwroty bywają. A tak na marginesie, czy nie wystarczyłoby jedno powitanie i jeden komunikat, a potem niechby puszczali muzyczkę lub był sygnał. Wysłuchiwanie po kilkanaście razy tego samego komunikatu bywa denerwujące i tak sobie czasem myślę, że nasz NFZ traktuje nas jak idiotów nie potrafiących zrozumieć tego prostego skądinąd komunikatu. Dum spiro,spero
Bożenko pewnie że sobie poradzimy i masz rację lato beznadziejne, lipiec byl byle jaki, sierpień zapowiada się podobny (gdzieś czytałam w dlugoterminowych prognozach) więc wrzesień - pażdziernik - listopad to będą najcieplejsze miesiące, to będą nasze miesiące, najcieplejsze i pod względem pogody i pod względem miejscowości, fantastycznych zabiegów i towarzystwa. Tak sobie mówmy